懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

wanmm323 發表於 13-11-3 18:39
我而家過左三個月,仲有肚痛,所以都唔敢周圍行
下? 成日痛呀? 有無問醫生點解會痛呀?

別墅

wanmm323 發表於 13-11-3 18:41
我都成日買餸買生果搬返屋企好重,又要幫老公隻貓執屎執尿,彎低身洗貓廁所,洗廁所,又要洗衫晾衫,都破晒 ...
哇~~~~~~唔係幾好喎咁~

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:Vinkivan+發表於+13-11-3+22:35+以我

原帖由 AngryBaby 於 13-11-03 發表
i see~~~ 3文魚要食熟先得囉? 我好想食刺生...........
係呀, 要煎熟或煲湯先食得, 刺身要等生完先食得喇!! 乖乖忍口食住熟嘅頂住先啦, 加油!!

別墅

popomeow 發表於 13-11-3 19:25
我覺得唔關大唔大膽事,忽然間血壓呀情緒呢類大上大落,對bb都有害。生多謝你,生完會陰傷口偶爾都會痛,始 ...
哎呀~ 咁真係幾煩喎~ 不過而家天氣唔算太熱都好d~ 如果係前排熱到爆就慘啦~周身臭汗都唔知點頂!!!

別墅

wanmm323 發表於 13-11-3 18:43
我老公係咁叫我陪去睇新片“彊屍”
呢套聽聞好睇呀!!!!!! 我都想睇~ 不過都係唔好睇啦~好似都拍得幾勁~嚇親就唔好啦

別墅

大眼的Dog 發表於 13-11-3 20:53
我信信地所以第一個時小心好多, 而家陀細b, 唔係唔信但懶左好多. 成日都唔記得. 而且要揍大b 根本冇時間 ...
丫~ 我想問如果有左四個月,去唔去得朋友結婚喜酒ga? 我個好朋友1月擺酒,到時我四個月~

男爵府

引用:Quote:wanmm323+發表於+13-11-3+18:39+我而

下? 成日痛呀? 有無問醫生點解會痛呀?
醫生和護士都話無事

男爵府

引用:Quote:原帖由+wanmm323+於+13-11-03+發表我

原帖由 Vinkivan 於 13-11-03 發表
你養貓要小心清理便便喎, 因為貓便便會有菌可以直接傳俾孕婦, 你有冇打針呀?

...
無得避,d屎尿無人執間屋會勁臭,打咩針?

子爵府

我好多野都有做, 只係飲食小心D, 試過食完沙律(只係食左3條生菜)肚痛同嘔, 醫生叫我留院觀察, 好彩無野, 但當時好擔心. 出院後只食熱都燙口既野.

大宅

回覆:maymay516 的帖子

我聽日搬屋啊,都有d驚!

男爵府

引用:我好多野都有做,+只係飲食小心D,+試過食完

原帖由 maymay516 於 13-11-03 發表
我好多野都有做, 只係飲食小心D, 試過食完沙律(只係食左3條生菜)肚痛同嘔, 醫生叫我留院觀察, 好彩無野, 但 ...
我頭先食左羊架唔係好熟,都有d驚

男爵府

引用:Quote:原帖由+AngryBaby+於+13-11-03+發表

以我所知鰻魚, 鯖魚, 咸魚, 鱔, 倉魚都係冇鱗魚, 我通常食𩶘魚, 紅衫魚, 鯇魚, 三文魚, 一定係有麟 ...
倉魚,鰻魚都有食到,大眼雞係咪無鱗?食左好多

別墅

Vinkivan 發表於 13-11-3 22:31
咁下次佢再煲你就話冇胃口唔好飲喇!!
我果次直情同佢講: d人用木瓜落仔ga! 然後佢話: 下~~~~~ 係咩? 未聽過喎~ 咁你唔好飲囉~

大宅

回覆:懷孕禁忌你地信唔信

做哂!
我個女成日埋嚟搭我膊頭

冇鱗魚係唔食得,因為毒~

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

引用:Quote:大眼的Dog+發表於+13-11-3+20:53+我

丫~ 我想問如果有左四個月,去唔去得朋友結婚喜酒ga? 我個好朋友1月擺酒,到時我四個月~ ...
最好唔好去喇, 大家紅事都係相沖, 雖然有啲人照去, 但都係嗰個, 冇事尤自可, 有事就... 同埋就算你唔迷信, 可能主人家嘅老人家迷信呢? 因為相沖係對方同你互沖嘅!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+13-11-03+發表你

原帖由 wanmm323 於 13-11-03 發表
無得避,d屎尿無人執間屋會勁臭,打咩針?
貓有嗰樣好似叫弓型蟲, 之前聽過好似話若感染倒會有機會引致流產, 可以同醫生講你有養貓要打支唔知咩預防針, 你最好去睇醫生問問, 打咗穩陣啲。

男爵府

引用:Quote:原帖由+wanmm323+於+13-11-03+發表無

貓有嗰樣好似叫弓型蟲, 之前聽過好似話若感染倒會有機會引致流產, 可以同醫生講你有養貓要打支唔知咩預防針 ...
但係我連流感針都唔想打,仲要打弓型虫針?

伯爵府

引用:我好多野都有做,+只係飲食小心D,+試過食完

原帖由 maymay516 於 13-11-03 發表
我好多野都有做, 只係飲食小心D, 試過食完沙律(只係食左3條生菜)肚痛同嘔, 醫生叫我留院觀察, 好彩無野, 但 ...
沙律有機會有李斯特菌, 李斯特菌會導致胎死腹中, 所以所有雪喺雪櫃已開封嘅奶類製品, 醬料, 沙律, 未經製造過嘅奶類, 芝士, 肉類,同刺身都最好唔好食, 因為李斯特菌有潛伏期, 食完呢刻冇時唔代表之後都冇事, 要小心為上。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+13-11-03+發表貓

原帖由 wanmm323 於 13-11-03 發表
但係我連流感針都唔想打,仲要打弓型虫針?
但唔打而你又要清理便便真係高危啵!

首頁

尾頁

跳至