跳至

首頁
23456...21

尾頁

複式洋房

Re: 有無1 月2 號出世嘅BB ?

lovetiana,

ok, 等我試下先, 咁日日都咁樣同佢沖呀 ? Thanks !!

lovetiana 寫道:
我個陪月教落,用金銀花白菊花煲水,然後同個b沖涼,洗頭,洗面,皮膚真係好番好多,你地都可以試下.

剛剛來第一次m,量都幾多.

複式洋房

Re: 有無1 月2 號出世

hello,大家好呀,我個女小臻庭都係1月2日出世架,請大家多多指教

複式洋房

我個女呢排好鍾意睇住自己隻右手,因為佢仲未識食右手手指,成日望住想試放入個口度,我驚佢望得多望到變鬥雞眼呀
佢宜家就訓訓下都鍾意食隻左手手指公,同埋好多時鍾意腳撐撐或者舉高雙腳,咁樣係咪代表佢會好快識反身呢?

等待驗證會員

小文地 寫道:
hello,大家好呀,我個女小臻庭都係1月2日出世架,請大家多多指教

男爵府

我地夠境有幾多個1月2號出世的bb??

之前bk 有個topic 要2個月大bb女拍廣告, 我手多多sent 了張相去, 跟住有人reply 約了我今天去見導演, 說原來是拍戲, 同古巨基拍2場 , 1場在酒樓滿月酒, 1場是在他家, 要2天時間, 有片酬的, lum 住上去玩下........

今早上到去招呼我是前天連絡我果個哥哥, 佢是長頭髮, 戴副粗黑眼鏡的哥哥, 佢個樣都幾騎呢, 佢同妹妹玩, 猛問佢怕不怕陌生人, 望多2望, 亞妹妹開始狂哭, 塊面紅晒, 大滴大滴眼淚, 果刻都幾心痛, 因妹妹咁大個女只係試過1次咁樣喊, 就係爸爸扮鬼叫嚇佢, 因此我估當時亞妹妹係比個騎呢哥哥嚇親, 跟住導演出來想tum 下妹妹, 原來導演是張艾嘉, 不過佢都搞不店, 佢叫我不如在門口同妹妹出去行個圈, 我出了佢office 走廊, 有個窗有view 及小小風, 我問妹妹物事唔開心, 係呼好驚, 不如返屋企, 妹妹好似聽得明佢收了聲, 跟住我同騎呢哥哥講,我想走la, 騎呢哥哥幫妹妹影了幾張相, 我地就走了.

妹妹平時是完全不怕陌生人, 我的朋友來我家個個輪住同佢餵奶, 同佢take bath, 同埋每個星期六日都是招呼一大群朋友來我家, 佢地個個同佢玩都ok wow, 今天有個朋友走時重話抱佢返屋企, 佢都是眼望望出了門都冇野, 後來比亞二少搶返佢入門口, 妹妹重對住佢二哥笑,妹妹平時是成日笑, 找人講野.

昨天我有個朋友(佢性格是好鍚小朋友, 每次都準備一大堆禮物tum 小朋友的)說妹妹咁細你比佢拍戲好慘架比人舞來舞去, 你唔心痛架, 今天我見妹妹喊到咁慘, 果一刻我明晒, 真係好慘, 好心痛.

別墅

to vvwongbs
sorry 4 late reply!如果情況不是太嚴重,不用日日沖的,冇事就回復正常囉.不過陪月都有教落,其實唔使日日用沖涼液幫阿b沖涼,一星期一次都得(除非出完街或好大汗),因為阿b的皮膚好幼嫩,平日我會落幾滴bb油幫tiana沖涼的.
其實tiana的皮膚都係時好時差,但只要用心照顧,好快就冇事的,放心!

yinyin
就當攞個經驗囉,第時佢大個,你話番畀佢知都幾好笑架!

下午帶tiana打肺炎鏈球菌針(第一支),唔知佢會唔會驚呢?
天氣好似有啲凍,各位除了小心照顧阿b,都要照顧好自己呀!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi,你

伯爵府

yinyin,
我噚晚先係c6講,等阿b大d,睇

複式洋房

haha, 我都諗住俾 D 開奶茶佢試下, 睇下佢係咪咁鐘意先得......

我個女係二個月時已經打左肺炎煉球針, 唔洗怕, 佢冇 cry & 冇發燒, 下星期我會同佢 "輪狀病毒"呀 ......

複式洋房

to lovetiana

Thanks so much, 我會試試先, 不過今個星期好忙, 要星期四先有時間見個女呀 ........., 其實我每次同佢沖涼都有用 baby oil, 我諗遲 D 會好 D

to vvwongbs
sorry 4 late reply!如果情況不是太嚴重,不用日日沖的,冇事就回復正常囉.不過陪月都有教落,其實唔使日日用沖涼液幫阿b沖涼,一星期一次都得(除非出完街或好大汗),因為阿b的皮膚好幼嫩,平日我會落幾滴bb油幫tiana沖涼的.
其實tiana的皮膚都係時好時差,但只要用心照顧,好快就冇事的,放心!

yinyin
就當攞個經驗囉,第時佢大個,你話番畀佢知都幾好笑架!

下午帶tiana打肺炎鏈球菌針(第一支),唔知佢會唔會驚呢?
天氣好似有啲凍,各位除了小心照顧阿b,都要照顧好自己呀!!!

別墅

打咗針喇,喊左幾聲啦,跟住就笑番喇!

等待驗證會員

打咗針喇,喊左幾聲啦,跟住就笑番喇!

聽人講.................打針無大喊嘅BB 好 "Un 皮".......我B 女打針都無喊,佢飲奶時瞓覺,我"但"佢腳趾,佢都係喊左幾聲就收聲 :lol:

別墅

哈哈哈,我個囡一定唔多乖------似佢阿媽----我!

伯爵府

我個仔打針喊得兩聲,第日一定激死我
仲有,一百日啦,今朝同佢去剃頭,而家變

複式洋房

wei wei 大家有冇参加
0107 媽媽會大招募呀, 快D參加, 咁大家可以一齊 Gathering 吓嗎 .......

伯爵府

我join

等待驗證會員

vvwongbs 寫道:
wei wei 大家有冇参加
0107 媽媽會大招募呀, 快D參加, 咁大家可以一齊 Gathering 吓嗎 .......

我都好想參加................可惜我地唔係住喺香港啦

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我想問bb今天是否一百日,還是yesterday呀?

男爵府

醒目開學勳章

我都諗住join,都想一齊gathering吓!

男爵府

醒目開學勳章

點解我阿b都係1月2日出世,點解個ticket會少你地1日?

首頁
23456...21

尾頁

跳至