爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

民房

mazda8 vs PREVIA

為將來小朋友而換車,請指教。今天試

複式洋房

Re: mazda8 vs PREVIA

講真唔睇二手價值就應該M8抵買, 齊哂料好似都平過PREVIA齋版. 不過我都係揀左PREVIA, 因為執到部經理車.

禁止訪問

大宅

Mazda8都有經理車o架.

由 yukipapa 於 2007-04-01 12:34:48

講真唔睇二手價值就應該M8抵買, 齊哂料好似都平過PREVIA齋版. 不過我都係揀左PREVIA, 因為執到部經理車.

民房

sorry何謂經理車?曾經聽聞....唔記得, Mazda8 經理車邊到有?請指導。
Papa2000 寫道:

s

[quote]由 yukipapa 於 2007-04-01 12:34:48

[/quote]

複式洋房

經理車係D車行將D俾佢地高級員工揸得幾個月/行得幾千公里既車拎番出黎賣.

通常會比陳列車再平D, 因為話哂落過地.

但係唔係成日有, 上個星期MAZDA好似o係土瓜灣搞左一次, 除左英之傑每年農曆年搞果次, 唔係好覺其他時間有固定推出時間.

mcdull22 寫道:
sorry何謂經理車?曾經聽聞....唔記得, Mazda8 經理車邊到有?請指導。
[quote]
Papa2000 寫道:

s

[quote]由 yukipapa 於 2007-04-01 12:34:48

[/quote] [/quote]

複式洋房

Privia (Estima) 係 mini-van 之王, 二選一當然選 Privia 啦。 如果計埋將來 trade-in 時的二手價更只有 Toyota 同 Honda 可以選, 其它廠的二手價會低好多。 Mazda 8 未試過, 但用開部 Mazda MPV 剛轉了部 Estima。 部 Estima 係好揸好多同埋車廂及前後排座位距離係闊落好多。 部 MPV 行市區係好大食, Estima 同是 3.0 但用 vvt-i 引擎較慳油。

建議你去試埋部 Privia 自己了解O下兩部車的分別。
[img align=right]http://images5.theimagehosting.com/P1040061-3s.JPG[/img]

大宅

Mazda 8 只係2260cc,應該唔大食,而且重好似有還保扣稅添... 當然買車一定要試清楚.

首頁

尾頁

跳至