懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 三年抱兩

我都算係3年抱兩掛~~b女依家歲半大,依家陀緊個細細b都有5個幾月喇
熙媛BB,熙倫BB

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都算係呱.........有個b女五個月....有咗一個月
係計劃生架橫店都係自己揍

男爵府

我都係3年抱兩呀,我個大女2yrs9mths,細仔就1個月多d。有仔更係後生一次過生埋佢啦,一次過辛苦哂佢,到佢地大個,我都係好後生‥幾好呀!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[quote]
yy25 寫道:
我都算係呱.........有個b女五個月....有

,

別墅

我都係啊!阿仔歲半,而陀細B而家11周,細B出世佢地差兩年,我有D朋友兩年抱兩都係咁啦~~
唔好唔要,生命黎~~

子爵府

到我呢個b出世
大仔就係1.5歲囉 ~
我係一心想一起揍
佢地會好玩d架 ~~~

不過
原來自己係好辛苦
累起黎
好多時陪唔到大仔玩 ~
現家佢係好多野都要學的
但我教唔到咁多 ~~
因為肚內一個
好易累 ~~
為有跟婆婆daddy多d啦 ~~ :-( :-( :-(

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

如果我經濟好
我想兩年抱兩
不過如果有我都會要
寧願自己慳d :lol:

複式洋房

我自己而家有左第二胎, 當我一知道自己有左喊到死:-( .......
但諗深一層第日有人同佢玩一齊長大, 大個左有咩事都搵到個親人傾(到時自己可能out晒唔啱傾的). 我自己有四兄弟姐妹細個o個時當然會有打交鬧交, 但而家講返都覺得好好笑. , 係同兄弟姐妹至有o個種共鳴. 所以好快我就無諗其他野, 決定好好陀第二胎.
但生完之後要用子官環, 因為再多個就真唔掂.......

伯爵府

我都係3年抱兩架~大仔一歲8個月大,依家有咗3個幾月..我都係一直餵緊人奶架,我諗如果唔係餵人奶,第2胎黎得仲快呀..個仔1歲3個月大時我先有m come,等咗2個幾月先中獎..我地係有計劃要架,所以好開心有咗...我地都唔係好有錢,屋企都係得老公一個搵錢...不過我地洗費唔大,可能個仔係全人奶,所以慳咗奶粉錢,就算阿仔食飯都唔會食得好多錢姐..而且依家阿仔仲係食緊人奶,我問過健康院d姑娘佢話唔洗同阿仔介奶喎~佢話阿仔食得果2餐對我身體黎講唔會有好大影響,所以唔好同佢介...佢仲話阿仔依家仲食都係要安全感姐,所以我無同佢介,加上依家讀幼稚園有學卷制,所以應該都唔會有好大問題既...我仲打算如果可以既話細b都食人奶,咁就更加慳喇,如果經濟許可我地想再生多一個添...我地一直都係諗住生3個架,不過都要睇吓到時環境先決定囉
大b駿逸細b駿晞

別墅

而家我大b9個月, 夜晚都係食住瞓, 日頭已經俾佢飲奶粉啦, 因為我而家成日都想嘔, 又唔可以話俾阿媽知喎, 所以成日都俾佢鬧, 真係好辛苦, 有時心灰既時間真係唔想要架~~
梓謙30-6-2006出生, 3.48kg :-D
該用戶已被刪除

洋房

AGREE~三年抱兩其實是幸福的事!!
既然上天刻意給妳,自有他的安排~
既來之,則安之.
唔好亂唸.迷信d講句,
可能佢好好腳頭會為妳家帶來新的一頁.
既然佢已黎左,好好地迎接她,看看她是什麼樣子的.
支持妳~
Chuchupat 寫道:
你好幸福呀!可以三年抱兩,幾多人恨都恨唔到(我想要一個,都未恨到)你千萬不可不要BB,真係上天恩賜

如果經濟有少少問題,一家人可以節省些,你有媽媽幫忙,就更加可以萬事有商量啦!
zeroshirley 寫道:
請問有無媽媽係三年抱兩架? 因為我上年6月先生完仔, 而家又有咗7weeks, 失預算, 開頭老公同我都想放棄唔要架, 但照完超聲波個醫生話睇到心跳同無病時又好想生埋佢. 但我怕到時會好辛苦, 又唔知生第二個會唔會好似第一個甘要成十二個鐘. 我老公又同我講條件(因為我好懶, 成日要我阿媽幫手湊b), 老公就要我改哂d習慣就可以俾我生.(我老公份人工其實真係唔夠養4個人架). :-(

複式洋房

我都係剛剛知, 知道之後都有唔開心, 個個都擔心經濟問題, 我都係. 同埋所有計劃都打亂晒, 本來諗住比亞仔上多d堂, 而家都要計過先, 好似有d對唔住佢. 但係如果我唔開心, 又會對唔住而家肚裡面果個. 而且一齊成長, 真係好開心. 最多生完之後出番黎做野. 錢可以搵, BB又不是一定有.
雖然而家仲未完全平復心情, 都希望同大家分享下.

子爵府

我都係3年抱2.我大囝2YR.細B會係6月出生.2個相差2YR.都幾好呀.我做緊工,其實經濟上都唔係好鬆動.但最擔心工人湊唔掂同自己EQ低.因2個重咁細.都幾難教

洋房

I also 3年抱兩, My little baby now almost 1 yr, now I was pregency 5 months & expect date is 27-Sept, I also thinking I can't handle....finally I will use maid for takecare baby & house work...even I don't like maid at home....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re:

same same..
大囝 20 個月大,
細既係 08年 1 月出世

民房

mee too, 大女12個月大, 而家有左3個月, 大女係試管嬰兒,仲要係最後1粒雪蛋, 無諗過可以個靠自己
該用戶已被刪除

複式洋房

恭禧你,你好幸福呀! 可以三年抱兩,我都不知幾想,我本來有左預產期係12月架, 我大女而家17個月大,2個都會係12月BB,成家都好開心。 但是我上星期小產, 所以話唔係想就有啦, 好多人恨都恨唔到上帝送禮品。努力, 加油啦。
Kamei

大宅

其實三年抱兩真係一件好開心既事黎架...
雖然我3年半先抱兩,
因為我囡囡而家2歲9個月,
bb會今年12月出世...
到時囡囡就3歲半喇...

我覺得會好開心架..
因為佢地有個伴嘛!
尤其而家咁多人都係生一個∼
好多小朋友都變左小霸王...
生兩個我估會平衡少少卦...

首頁

尾頁

跳至