自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

"鹽"蛇

:-( :-(
家有兩條 "鹽"蛇, 間吾中佢會係鞋櫃後面行出泥, 好驚呀 :-( :-(

請問可以點做呀

洋房

Re: "鹽"蛇

Catch them and kill them! It is the only method!
But... a bit difficult... and horrible...

大宅

我都好怕壁虎,但佢係益蟲,會食屋裏的蚊,唯有一見到佢,我就迴避一下。

水晶宮

我之前都有問過e度d mami, 佢地教我用綠水拖地

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

小蝦媽媽 寫道:
我都好怕壁虎,但佢係益蟲,會食屋裏的蚊,唯有一見到佢,我就迴避一下。

雖然係益蟲, 不過佢個樣真係幾核突!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

有次我用電腦做O野,哈!佢竟然O係我眼前既牆"思思然"走過,同我打招呼! 嚇到我C,結果走O個位係我,唔係佢

要消滅佢,有人會"拍"C佢,但要同佢執屍,我就唔制LU

男爵府

我用金剛2000驅蟲器的,(touchwood)用咗之後未見過.

洋房

Touch wood, no "鹽"蛇 at home!
But want to ask for help, how about cockroaches?
Any suggestion? Thank you very much!

翡翠宮

其實d鹽蛇bb...好鬼死cute...不過好難遇上!

洋房

Wow! so horrible! I hope that I will never meet them, no matter the adult ones or baby one!!!

子爵府

早兩日我沖緊涼時莊我沖涼!
見佢睇到頭都提起,仲申脷!
驚到叫老公黎!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

公爵府

炎蛇啫! 駛乜咁驚呀! 我屋企連蜥蜴都有!

伯爵府

好媽媽勳章

老人家話:

家有"鹽"蛇,
錢財滿〝寫〞

別墅

公爵府

畀面勳章

早排屋企有蟻咪放d蟻藥($2包果d), 第朝發現成堆仔蟻藥清晒, 連續三晚都係啱我估比炎蛇/曱甴食左, 到e家成三個月啦, 住左好耐果幾條炎蛇都唔見影喎, 唔知咪真係c左

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

noodles9112002 寫道:
早排屋企有蟻咪放d蟻藥($2包果d), 第朝發現成堆仔蟻藥清晒, 連續三晚都係啱我估比炎蛇/曱甴食左, 到e家成三個月啦, 住左好耐果幾條炎蛇都唔見影喎, 唔知咪真係c左

請問你邊到買?

大宅

mclam 寫道:
[quote]
小蝦媽媽 寫道:

雖然係益蟲, 不過佢個樣真係幾核突!! [/quote]
[img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/0011mm7.gif[/img][img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/c85190be95bq7.gif[/img]

公爵府

畀面勳章

我係屋企附近間賣家庭用品舖買既, 果d藥係大陸野黎, 有時見街邊有人賣

男爵府

吾該 pm 個牌子比我啦

尋晚其中一條又走出泥行呀 :-( :-( :-(

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我 hb 都係咁講, 所以唔拍c佢, 但係佢突然出現o係眼前好
小蝦媽媽 寫道:

首頁

尾頁

跳至