跳至

首頁

尾頁

男爵府

兆安佳寶 及 青彼二間學校相似
都係基督教, 活動式教學
大家覺得邊間好D?

唔好理AM, PM呢個因素, 只比較二間學校

別墅

回覆:kwan_0128 的帖子

舊年我囝囝有高德根am, 兆安佳寶am, 青彼pm三個offer,最後我揀左佳寶,因為囝囝好鍾意呢間學校,仲話好鍾意個老師,我自己都對佳寶印象最好,全體老師都好友善,感覺好有愛心同耐性,好適合囝囝嘅慢熱性格。囝囝而家讀左兩個月,極開心,開朗左好多,我慶幸自己冇揀錯!
我覺得,最重要揀一間小朋友鍾意,又適合佢性格嘅學校。三年開心嘅校園生活,比學校名氣更重要!

大宅

引用:舊年我囝囝有高德根am,+兆安佳寶am,+青彼pm

原帖由 karlalam1109 於 13-11-13 發表
舊年我囝囝有高德根am, 兆安佳寶am, 青彼pm三個offer,最後我揀左佳寶,因為囝囝好鍾意呢間學校,仲話好鍾意 ...
好奇一問下,咁你覺得高德根如何?

男爵府

回覆 karlalam1109 的帖子

多謝回覆, 暫時覺得阿女幾鍾意青彼, 亦留左青彼PM
佳寶其實我今個星期六先去IN,可能入到的機會都唔高, 因聽聞19號已開始留位我自己覺得佳寶都係一間好好學校, 所以先會諗如果收, 點選擇
星期六我會睇下阿女反應, 睇下佢鐘唔鐘意先決定

別墅

回覆:annafifi 的帖子

上年高德根係成十個人group in, 我好深刻係門口等見,係俾一群b6圍住,而in個組十個有八個係b6,嚇死我。老師其實都友善,但因為group in,太大組,同小朋友好少交流,加上我囝囝好慢熱,感覺好被忽略,我囝囝見完係趕住走。所以,收左am我都好意外,但囝囝唔太鍾意呢間學校,只能講句唔夾。

別墅

回覆:kwan_0128 的帖子

舊年同今年嘅情況真係好唔同呢!不過,去過晒D學校,你對學校嘅印象會更清晰,到時就會大概知道邊間係最心儀架啦!相信孩子嘅眼光!

首頁

尾頁

跳至