跳至

首頁
12345...23

尾頁

洋房

Re: 8月媽媽交流區

Karena1015 寫道:
我就參加左孕婦瑜伽班一星期一堂,十堂八百蚊,逢星期六上堂,當做下運動囉。
八月頭先有bb展?果陣都生左分分鐘係醫院喇,唉~~我諗今年bb展都係冇我份架喇

吓!BB展要到八月頭先有、咁6月份要好準備定d野喇。
大家有無剪定d綿花for BB用呀 ,最記得果時剪綿花剪到手都起枕、好甘 :-(

大宅

TSZYUI,

咁好可以講價, 可唔可以look card呀?
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

大宅

早餐呀大家~~今朝早食左蕃茄湯通粉, 好好味呀, 你地一日食幾多餐呀?

男爵府

fanipwife,

早晨呀!今日我早餐就食左吞拿魚醬搽麵包,一日大概食四餐啦!早、午、晚加飯後果OR消夜,不過多數夜晚果餐只食餸唔食飯,因怕過重,希望可以CONTROL到體重啦,我唔想生完變大肥婆呀~~

大宅

Karena1015,

我日都係4餐到, 但我晚上冇飯食, 只係係街買d野食下, 有時飯盒, 有時米線, 所以好似唔係好健康

大宅

joeysuen
大家有無剪定d綿花for BB用呀............

請問幾時用? 用來做 mug??

男爵府

fanipwife,

成日出去食好似又真係唔係咁好喎,點解唔自己COOK呀?出面食野好多時都有味精,對自己對BB都唔係咁好啦,乖乖地留係屋企食好喎 :-P

babychin,

咁早整綿花球 仲有三四個月喎好似早左dd,我都唔知d綿花球有咩有呀,但我見我家姐上兩個月生左都冇乜用,只用綿花要既時候先揑黎用,多數都係幫bb清潔,我都想知有冇咩特別用途

洋房

for BB換片果時用、要買d脱脂綿、係葯房有得買、一大巻買番黎慢慢剪成一小塊、有d係剪好一塊塊現成。
因為濕紙巾會好凍、幫初生BB清潔時怕嚇親BB、所以用暖水加脱脂綿清潔比較好、又經濟。
同埋BB飲用奶、用黎清潔塊面又得

大宅

Hi All,

我都係第一胎
預產期係24/8 會係聯合生law
仲未confirm 囝/囡
而家每日早餐多數都係三文治加熱鮮奶
呢個月都開始現肚啦! (但公司d人仲未發覺 )

歡迎參觀我的個人網頁

洋房

Hi all
禽晩我太太訓到半夜隻腳抽根、你地有無呀?
上一胎都係咁、訓訓下比佢拍醒、要幫手拉根

男爵府

fanipwife 寫道:
TSZYUI,

咁好可以講價, 可唔可以look card呀?

可以!佢有d價錢同吉之島V day差不多!
要格下價!

別墅

我個B都有成21WEEKS啦,第一胎,BOOK咗係QE生,不過都KEEP住睇C+囉,未知囝囝定囡囡呀,因為每次照親佢都唔比我睇,好心急呀!
嘩...你地就好啦,可以食到咁多餐,我到依家都無咩胃口食野呀! 每朝都係飲鮮奶加一湯匙燕窩, 有時會食幾塊梳打餅,全日加埋都食唔到碗半飯,到依家都未重返未有之前個磅數,已經見肚,不過唔係好覺囉,唔講真係無人知我有咗.可能瘦咗既關係啦.

大宅

各位mama

你地有冇睡到近天光4-5點就要去廁所pp呀!
我係近兩個月都有咁既現象啦
而自己係睡前都冇飲水架啦
但都要起身, 都幾辛苦...

但前晚我同bb傾計時講mama今晚想一覺睡到返工先醒
希望唔駛起身去廁所
連續2晚啦...我一點起身去廁所的心都冇
好神奇呀.. (呢兩晚睡前我都飲左一柸豆漿0架)
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

bbautumn ,

我成日去toilet, 之前2個鐘頭到去一次, 而家好好多了, 3點到去一次, 我已經訓之前唔飲水.

男爵府

三四個月果陣就有晚晚起身去toilet,但而家就冇喇,試下瞓前兩三個鐘唔好飲野啦,會好好多架!

大宅

我都係, e+ 反而幾晚先有一晚要起身去 toilet。

比較 personal 問題, 你地去小小的時候, 有冇覺得一路去時, 一路feel 到d 尿由肚裡流出的感覺。(未有bb時冇 lee種感覺的)

Karena1015 寫道:
三四個月果陣就有晚晚起身去toilet,但而家就冇喇,試下瞓前兩三個鐘唔好飲野啦,會好好多架!

大宅

babychin,

我上運動堂時, 有教我好似忍尿咁收縮, 所以會好好多

別墅

我圳都覺得產前運動班好有用. 連我早上小腿抽筋的問題都solve到(不過要老公要幫手). 你地都上吓啦! :-P

複式洋房

你地好 ! 我bb 8月4 日預產期,
第2胎, 上年8月不幸小產了 !
今次特別小心 ! 昨晚開始腳抽筋!
好痛! :-( :-( :-(

大宅

sanit127,

你要做d運動好d嫁~

首頁
12345...23

尾頁

跳至