跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

Re: 8月媽媽交流區

hello 各位,

我edd 係 8 月1 日,16w時已照到係囝囝。

大家個肚有冇一時大,一時細呀?and唔知係咪肚嘅皮膚漲大中,個肚好鬼痕! :evil: 我本身又有濕疹,所以有易"r"到紅兼損。陰公! :cry:

大宅

我個肚都有時大時細呀!你又有呀???我問人人地又只會話點會呀!我想知why

大宅

aSa豬媽媽,

我個肚早上細d, 晚上大d, 我都唔知點解呀? 上星期咪有幾日凍d, 我個肚開始有d痕, 我以為係乾燥, 但到今日都有d紅點, 但又唔係成日痕, 我明天會返醫院覆診, 明天問下醫生係唔係濕疹先, 如果係唔知佢會唔會比d藥膏我呢~
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

唔知係咪真?? 4個月起, 我有時都會訓訓下抽筋, 問左醫生, 佢俾左d 鈣片我食, 每晚我都在 9-10pm左右食一粒, 一路ok, 冇抽筋了。但尋晚出街食飯, 11:30pm回家, 驚要飲水食鈣片, 半夜要先身去 toilet, 所以冇食到, 諗著 skip 一晚冇問題瓜, ........... 點知真係 bingo, 半夜訓訓下抽筋, 仲衰過要起身去 toilet :-(

你地有冇去護協買過野, (比樓上鋪)價錢ok嗎? 因為尋晚朋友借了張 member card 俾我。

子爵府

請問旺角新華起邊 ? 咁其餘幾種棉花棒同15條紗巾用來做咩呀 ?

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

helllo,我預產期係8月15日,依家已經有22weeks啦。本身我都唔算好瘦個隻。依家腰圍有33"度。算唔算正常呀?好多人都唔覺得我有左bb嫁。

你地呢?

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

我同你都一樣, 都係 22 wks, 依家腰圍有36吋。

clementying 寫道:
helllo,我預產期係8月15日,依家已經有22weeks啦。本身我都唔算好瘦個隻。依家腰圍有33"度。算唔算正常呀?好多人都唔覺得我有左bb嫁。

你地呢?

大宅

我今日去左覆診啦, 醫生話唔係濕疹, 係敏感wo, 叫我著d cotton野, 通氣d wo

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

子爵府

謝謝你告訴我新華地址 !! 咁我又想問下護協係o米要有証先去得 ? 起那兒呢 ? thanks

大宅

各位好!歡迎我傾埋一份嗎?
我預產期在13/8,今次第二胎,之前照了兩次u/s & 4d也照不到仔or女,但今日收到羊水報告知道是仔---"臨莊",我已經有個大仔過幾日便6歲了。

大宅

vicky_cheun
多謝你的報料, 等我都上去睇下先, 最衰佢地 weekdays closed 7pm, 我放左工, 出到去都 7pm, 要等下個 weekend 去。 我想去睇下床仔。

vicky_cheun 寫道:
babychin:

今日去左護協啦,佢有一d野真係好平,例如bb車,床仔咁。

因為我之前睇中左部aprica bb車,永安賣緊$2000+,新華賣$1900+,但係護協訂就淨係$1718,所以抵好多。

另外我睇到佢d床仔都好抵c-max有幾隻床仔900-1200左右,仲連埋床褥同埋bb大d既時候可以換左床欄,變做細路仔床,我覺得都幾ok。

如果你果張係護協証(唔係惠氐既話),仲可以買medala既野,電果隻雙泵都係$1100+左右,出面所有地方都賣緊$1300+

孕婦底底都平$39/兩條,johnson濕紙巾$59/3包,孕婦入院套裝$125/set(不過要自己補買扣帶衛生巾$18/包),其他既野就同出面既樓上舖價錢差不多。

男爵府

babychin

你預產期係幾時呀?我係8月15日

我已經準備緊d bb用品啦,咁你呢?

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

如果咁平
我都去睇睇先
好彩我都識人有護協証

護協原來收咁早0架
要搵日早少少收工去睇睇先
vicky_cheun 寫道:
babychin:

今日去左護協啦,佢有一d野真係好平,例如bb車,床仔咁。

因為我之前睇中左部aprica bb車,永安賣緊$2000+,新華賣$1900+,但係護協訂就淨係$1718,所以抵好多。

另外我睇到佢d床仔都好抵c-max有幾隻床仔900-1200左右,仲連埋床褥同埋bb大d既時候可以換左床欄,變做細路仔床,我覺得都幾ok。

如果你果張係護協証(唔係惠氐既話),仲可以買medala既野,電果隻雙泵都係$1100+左右,出面所有地方都賣緊$1300+

孕婦底底都平$39/兩條,johnson濕紙巾$59/3包,孕婦入院套裝$125/set(不過要自己補買扣帶衛生巾$18/包),其他既野就同出面既樓上舖價錢差不多。
歡迎參觀我的個人網頁

複式洋房

我聽人講個,有雀巢會員証也可到護協買東西,是不是真的?

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

vicky_cheun ,

哈哈!我都打算用玻璃奶瓶,除了chu chu,你還見到有其他牌子呢?

我同你的edd爭一日咋! :lol: :lol: :lol:

大宅

vicky_cheun,

乜餵母乳要用玻璃奶樽?係唔係好d嫁?我見d玻璃奶樽好似好重咁

首頁
12345...23

尾頁

跳至