懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 生第三個

冇錯冇錯,唔好俾呢個topic沈呀∼
我又講下我情況先,我都係全職媽咪,大小姐今年7月就5歲喇,二小姐到10月先兩歲,至於細bb就會9月中出世,未知囝定囡,今個星期五去照結構就會知喇
其實我都驚緊,細bb出世之後,我會唔會攪唔掂,因為大小姐都仲ok,佢係返全日班,基本上每朝8點返學(爸爸送返學),差唔多要到5點幾先放學返屋企,加上佢已經乜都自己會做,食飯換衫沖涼都可以自己黎,(係沖完涼要我幫佢抹身),大至上已經唔使我點照顧,但係二小姐就慘囉,佢係一隻入左金霸王電芯既雞仔,你一放佢落地,就唔識得停,真係可以由朝走到晚,完全係精力過剩,仲會每日都挑戰我既底線,(邊個話囡會乖d架,呃人既 :-( 佢仲恐怖過d囝呀 )由朝攪到晚 ,學野又快,好以電制咁,見佢玩風扇我咪熄制囉,佢轉頭開返,我熄總制佢又開返,最後我”忟”埋插頭,佢居然等我唔為意,同我插返落去開返總制再玩過 ,真係氣都氣死 ,最慘佢而家先得過歲半人仔,已經識咁攪,再大d我真係唔敢想像佢會玩到乜野程度
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

畀面勳章

我係一個全職媽咪,有一個工人姐姐幫手,小朋友而家分別7y~仔仔,3y~囡囡,4m~囡囡。
舊年Li個時侯岩岩發現有左BB,本身巳有一仔一女既我絕對係一個好大既意外,問心從來都無想過自己會有3個小朋友,當時真係想過唔要,後來我老公話:唔黎都黎左,整定既(因為我地真係一次意外足以致命 )生麻佢啦。就係咁,改變左我個小Baby既命運 :mrgreen: ,回想轉頭,我都好慶幸我老公當日既堅持,而家有時都覺得幾辛苦幾吃力架,但都係開心,有時望住BB我都會想,如果當日真係唔要佢,我一定會好後悔。

男爵府

joeylee,
咁早嘅? 我而家馱緊3b,夜晚成日醒, 瞓得唔係幾好.

見你同其他媽媽3個b一齊嘅相, 我覺得好溫馨, 其實我有3b都諗過唔要, 但一諗到就好唔開心,所以後來決定要, 而老公又支持嘅時候, 我即刻開心晒, 我覺得老公嘅支持對我好重要,因為佢好錫小朋友, 肯同佢地玩, 我先可以透下氣.

大宅

生第四個? 真係好稀有呀! 你真係好鍾意小朋友噃! 更重要係經濟好似你甘有番甘上吓先有得唸!

fannyman07 寫道:
我可能會生第四個,但當然要過多兩年先啦~!

大宅

我都係有個'好'字再意外有咗, 都係老公話既來之則安之, 真係一次意外足以致命!! 仲要比阿媽駡我成世未辛苦過咩! 惟一唔同就係我係working mom, 真係好辛苦呀!!!:-( :-(

joeylee 寫道:
我係一個全職媽咪,有一個工人姐姐幫手,小朋友而家分別7y~仔仔,3y~囡囡,4m~囡囡。
舊年Li個時侯岩岩發現有左BB,本身巳有一仔一女既我絕對係一個好大既意外,問心從來都無想過自己會有3個小朋友,當時真係想過唔要,後來我老公話:唔黎都黎左,整定既(因為我地真係一次意外足以致命 )生麻佢啦。就係咁,改變左我個小Baby既命運 :mrgreen: ,回想轉頭,我都好慶幸我老公當日既堅持,而家有時都覺得幾辛苦幾吃力架,但都係開心,有時望住BB我都會想,如果當日真係唔要佢,我一定會好後悔。

大宅

me 3.... 我都要返工架...

我對孖都半歲了...屋企繁忙既情況已經慣哂...

希望okay la...

別墅

hihi mickey
are they girls

別墅

good morning

3b moms....

大宅

Mickey,
真佩服你, 湊3個都唔易, 仲要係對孖, 頭果幾個月一定好辛苦, 我宜家要半夜起身都想c! 你仲要返工添, 我真係唔敢想像第日返工嘅日子會係點!

大宅

Cindylmw,

早晨呀! 你係咪都有3個b? 幾大呀?

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

生三個我都想呀!不過就$難D啦,我有個女快11歲,囝囝2歲,自從囝囝出世我冇做野得老公做,加上都40歲啦,唔好搞囉.

別墅

hi mermaidmom

而家先得閒d上來看看....
我有2個女, 唸緊明年生多一個..... 心大心細......

侯爵府

好媽媽勳章

等我又黎頂頂個topic上黎先~

今日做左產檢喇我...呢次應該儲得成個"嬲"字喇~!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

首頁

尾頁

跳至