在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆 moimoi256 的帖子你入職幾耐

原帖由 katkat20130720 於 14-10-13 發表
回覆 moimoi256 的帖子

你入職幾耐???
兩年幾

大宅

katkat20130720 發表於 14-10-13 10:22

你入職幾耐???

very true !

伯爵府

引用:其實響政府做有時都幾悶,好似機械人咁,重

原帖由 lin801 於 13-11-23 發表
其實響政府做有時都幾悶,好似機械人咁,重複做個啲野,低層員工要聽高層話,階級觀念明顯。未過probation, ...
點都好過私人公司啦!

禁止訪問

大宅

已經捱左兩年幾至resign好可惜
三年已經過試用啦, 過左海就係神仙, 上司都無得再用report威脅你
到時又係另一個世界, 上司&同事都唔敢再步步進迫
再唔鍾意這office, 又可以申請調走...
好似沒有必要捱左兩年幾至resign...........

大宅

引用:未必個個都係hea位。。我呢度忙到死,做到

原帖由 ptheng 於 14-10-14 發表
未必個個都係hea位。。我呢度忙到死,做到呕白泡。。有位上年嚟的新人都做到想resign。。就係因为呢度工作 ...
新人仲有做嗎?

我咪打雜位囉,做到痴線呀

大宅

引用:回覆 moimoi256 的帖子已經捱左兩年幾至res

原帖由 katkat20130720 於 14-10-14 發表

已經捱左兩年幾至resign好可惜
好多人都咁講,但之後都係要做,我個位無得hea 架,hea 左啲野只會越積越多,咪又係我做返!

大宅

你是general grade嗎? 定係其他職系???
我自己職系就每個位6年就會轉office, 就算係其他職系都應該可以申請轉位...
我覺得出番私人市場工作都唔代表無問題, 份工唔好做都係要再轉工... 既然係咁不如試吓申請轉office先...........

首頁

尾頁

跳至