跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb今日唔肯吃奶?可以點做?HELP!!

自8am吃完奶後,my baby always crying when I give the milk to her but she drink water, today I just stay at home, no going out, and she look so tire, what should Ido now, help. :-( :-(

大宅

Re: bb今日唔肯吃奶?可以點做?HELP!!

佢會唔會唔舒服呀?有冇帶佢去睇醫生?
呢排好多bb都病..我孖b都係啱啱好番幾日..之前又係勁扭計同喊又唔食奶..

複式洋房

thanks, and what did DR. said?

大宅

好媽媽勳章

我阿b 昨天開始就係咁, cry when i give her milk.

但水又肯飲, 重要一飲就2,3oz 水.

但佢都好精神下, 唔似病喎....

ccicci媽 寫道:
自8am吃完奶後,my baby always crying when I give the milk to her but she drink water, today I just stay at home, no going out, and she look so tire, what should Ido now, help. :-( :-( [/quote]

複式洋房

did u go to see DR.

大宅

我孖b初時都係咁..又係好精神..扭計喊唔瞓冇胃口..過多幾日就開始咳打乞痴流鼻水啦..不過唔一定個個b都係咁ge..如果繼續係咁..又唔知乜事..最好就係帶去睇醫生啦..安心d嘛..

子爵府

如果唔係病可能都係天氣有關,呢2日天氣好焗,我個女有時宦係熱唔肯飲奶只係飲水開返冷氣俾佢就冇事

禁止訪問

別墅

我個女都係咁, 上星期由1日可飲25-30安奶, 跌到15-20安, 跟住就發燒:
星期五晚突然發燒. (100-101度, 飲奶15安/日)
星期六去睇E生, 查唔出咩事. (100-102度, 有食退燒藥, 食左藥就低D, 無食就高返, 飲奶15安/日).
星期日繼續發燒, 全日無飲奶/水.
星期一去睇E生, 原來喉嚨發炎(生好大粒"飛支")引起發燒. 食退燒藥+抗生素, 全日無飲奶, 只飲少少果汁.
星期二去睇E生, 因已退燒, 不過全身出紅疹. (唔飲奶, 強迫佢飲D粥水+果汁).
星期四/五, 紅疹已退 (開始肯自己飲粥水+果汁).
星期六, 好返8899, 肯飲奶.

我問E生, 點解BB咁細個都會生"飛支", E生話是轉天氣的問題, 佢都睇左幾個小朋友係咁. 這叫"病毒". 退燒後好大機會會出紅疹(全身一點點紅色, 唔癢, 唔痛)

所以小朋友有唔舒服, 會勁"樓"計, 喊啦, 唔飲奶, 唔訓.....要日夜照顧佢, 抱住佢, 真係人都癲
好彩癲左一個星期....宜家好返啦.....

宜家的天氣好唔穩定, 真係要小心照顧BB.

禁止訪問

別墅

Same for my bb. After I turned on the a/c, she is back to normal.
mlkk 寫道:
如果唔係病可能都係天氣有關,呢2日天氣好焗,我個女有時宦係熱唔肯飲奶只係飲水開返冷氣俾佢就冇事

大宅

好媽媽勳章

yeah..今日無咁熱, 肯飲返奶...

pnaw 寫道:
Same for my bb. After I turned on the a/c, she is back to normal.
mlkk 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至