意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 3|主題: 84831

請問大家覺得有扣定無扣既sling好用d?

禁止訪問

國民生產總值:13094

大廚勳章 畀面勳章

請問大家覺得有扣定無扣既sling好用d?

大宅

國民生產總值:1008

好媽媽勳章

Re: 請問大家覺得有扣定無扣既sling好用d?

有扣,想亞b揹上d落d都好方便.

男爵府

國民生產總值:5016

我用有扣的,餵奶會遮得好d掛(因為我未用過無扣)?!
其實都唔會好論盡,好容易調較個位,而且較

男爵府

國民生產總值:7768

2018勳章

有扣好d, 可以教長短.\
無扣只合自已用, 因為買時,要量度身高, 吾可以比其它人用. 加上, bb大左, 長左, 吾可以放佢入個sling到打側訓, 只可用其它揹法 (打直坐). 我都後悔買左條三百幾蚊無扣既sling.

大宅

國民生產總值:2287

Pokoyo 寫道:
有扣,想亞b揹上d落d都好方便.

別墅

國民生產總值:569

但我係網上見無扣可以打直揹,而且個款好睇好多http://www.slinglings.com/index.php?main_page=photo_gallery

請問用過無扣的媽咪,個sling可以遮到餵人奶嗎?我見有圈的可以拉很高,以及突出來的尾可以用來遮住,但我鍾意無扣,好睇d.點算?

大宅

國民生產總值:1482

carlyi
我是餵人奶的,我有一條有扣的揹帶及一條冇扣的揹帶,而我覺得有扣的好用d,而且可以餵人奶,冇扣個條是不可用來餵人奶的
carlyli 寫道:
但我係網上見無扣可以打直揹,而且個款好睇好多http://www.slinglings.com/index.php?main_page=photo_gallery

請問用過無扣的媽咪,個sling可以遮到餵人奶嗎?我見有圈的可以拉很高,以及突出來的尾可以用來遮住,但我鍾意無扣,好睇d.點算?

大宅

國民生產總值:4177

我2隻都有.
出街多用有扣,but 成日'gap'頭髮。但通爽D.
屋企用冇扣, 方便D.但會熱D

別墅

國民生產總值:681

我都係兩隻都有, 出街餵奶時就用有扣, 不過一個人用時比較麻煩, 因為要較. 一個人同bb 出街or有地方餵奶時就用無扣, 容易用同埋靓d.

大宅

國民生產總值:2291

有冇人知邊度有印尼sling買?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.