跳至

首頁

尾頁

洋房

BB識得自己揸奶樽飲奶未?

各位靚媽咪,

你哋個bb識得自己揸奶樽飲奶未?我個B早前教她揸, 唔肯學, 一教佢就發卑氣唔飲, 這兩天好少少, 工人用手同佢一起揸就好些, 工人一放手, 佢對手即刻好似放唔切咁, 都唔知點教好????你哋有無好方法呀, 請大家指教一下。

洋房

Re: BB識得自己揸奶樽飲奶未?

唔好意思想大家指教多樣事, 就係唔知點我個女在BK 大頭相用了(影像-延展/扭曲-喺延展的水平已較小D,寬度及高度是細個150, 轉了gif後,張相朦晒),有咩辦法呢?thanks!

****常常見你哋postBB張相咁靚, 我依個媽咪真係蠢*****

男爵府

好細就會自己揸奶樽飲奶lu..... 有時飲飲下仲會轉個奶樽....

子爵府

完全唔肯呀

別墅

果汁就會奶奶就唔會,仲有水水都會囡囡識分邊支是水,果汁同奶奶,真比佢激親
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我隻懶B識得都唔肯自己揸住飲 :evil:

別墅

Re: BB識得自己

四五個月果陣好主動

公爵府

我果個都係飲飲下仲會轉個奶樽同埋會拍個奶樽, 同埋我地要準備佢隨時放手!
joesimage 寫道:
好細就會自己揸奶樽飲奶lu..... 有時飲飲下仲會轉個奶樽....

水晶宮

全程飲奶就唔肯,但飲水就爭住揸!

別墅

我囝囝同你剛好相反,飲奶就全程揸(3個月就自己揸啦),但飲水就唔肯揸!
happyty 寫道:
全程飲奶就唔肯,但飲水就爭住揸!

別墅

未識

別墅

飲水自己揸,奶就揸開頭一陣,之後都係放手

大宅

我個囡最多係摸下個奶樽...
最叻都係推開多d...

男爵府

我亞仔一係就推開,一係就"r"奶樽,一係就拍

大宅

要我個女揸奶樽佢情願唔食吖!

大宅

我囡囡識得自已揸住奶樽飲奶.

另外, 囡囡仲識得果兩隻牙仔打開學習杯個蓋, 之後自已飲水添.
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

洋房

我囝囝反而係用手指抓住樽底
頂高自己飲而唔係用兩手揸住飲.
你0地bb有無0甘 ?

大宅

ME 2, 正一搞搞震, 無幫襯
MIYUKIFONG 寫道:
我亞仔一係就推開,一係就"r"奶樽,一係就拍
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

首頁

尾頁

跳至