烹飪搵食

跳至

首頁
34567...41

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

Re: 家家有煮意。。。講飲又講食

popoivman 寫道:
poonpoon:今日整放個半鐘~2小時之間,
索下有無酸味,有D味已ok架la~[quote]
smpoon 寫道:
ivman
如果今日整白糖糕,大約要放幾耐呢?Thx~
[/quote]

唔該晒~ 如果一陣唔瞓覺就試下先~~

子爵府

你起身睇下佢會唔會跌咗落地呀~
popoivman 寫道:
poonpoon:我都差唔多2 點先訓呀
但成日要起昅下隻老人精 :lol: [quote]
smpoon 寫道:
我地煲到2 點,佢老公返嚟就熄火啦~
[/quote]

子爵府

ivman
我個女測驗放早,而家同佢落去食早餐呀~
遲啲再爹~~ 88

男爵府

haha~係呀 [quote]
smpoon 寫道:
你起身睇下佢會唔會跌咗落地呀~ [quote]

男爵府

poonpoon:
ok~~等你返雷。
sorry~頭先走左去睇D包包,
順便整埋囝囡既午餐盒,
smpoon 寫道:
ivman
我個女測驗放早,而家同佢落去食早餐呀~
遲啲再爹~~ 88

大宅

早晨

禁止訪問

男爵府

stella768934:午安
stella768934 寫道:
早晨

男爵府

火石 :多謝你既垮獎
黑芝麻蓉我在材料鋪買的,
我幫你唔到了sorry~

禁止訪問

男爵府

火石:
我都唔食花生炆雞腳既,點會叫你整呢?
我整過沙薑雞腳咋,只係買沙薑粉醃 ~~呵呵~
火石 寫道:
popoivman

唔梗要啦,
咁你有冇整雞腳食呀??
有咩好介紹呢?
唔好叫我花生炆雞腳,
我麻麻地食煮餸的花生

男爵府

poonpoon:
返雷未?
今朝整左包包做迷你漢堡包呀

順便比埋囝囡做午餐盒 \"\" Click here^^

子爵府

ivman
返雷啦~
啲漢堡包勁Q呀~
我又想整白糖糕,但係又好眼瞓呀~~ :lol:

男爵府

poonpoon :我都覺勁攪笑
又想整~又好眼瞓~咁訓醒先整囉
smpoon 寫道:
ivman
返雷啦~
啲漢堡包勁Q呀~
我又想整白糖糕,但係又好眼瞓呀~~ :lol:

子爵府

ivman
我而家整呀, 順便整埋饅頭,一陣報告丫~ :mrgreen:

男爵府

poonpoon :好呀~咁我又去執下屋先,
整完報告我知,我又要整饅頭呀 +豆漿一流kaka
smpoon 寫道:
ivman
我而家整呀, 順便整埋饅頭,一陣報告丫~ :mrgreen:

禁止訪問

男爵府

火石 :
1.我用普通不銹鋼煲,煲湯、涼茶。
2.我用乾既素翅,食時先浸,我朋友幫我掟的包裝
寫註是日本素翅。
3.我屋企只喜歡點黃芥辣食燒用的,
你可試下泰式甜酸醬,應該都幾好味的,其實個人口味,
有人喜歡食燒用點砂糖、有人點豉油、有人點辣椒醬。
4.哦~多謝你既瀏覽。

男爵府

我有次整燒肉,整左兩舊,點知一舊脆一舊唔脆,而個錫紙底下面裝左好多油,咁我倒左D油之後就全舊燒肉都油淋淋咁樣,你地會唔會咁嫁?睇你地D相好乾身ga wor,點解我整果兩舊咁油淋淋既 :-(

禁止訪問

首頁
34567...41

尾頁

跳至