自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

minimami 發表於 13-12-10 10:06
咁高跌落地冇血?
以前我見過有個人係9樓跳落街,當時我唔係見住佢跳,只聽到一聲巨響,我啱啱行左出大厦幾步,見有人瞓係地,跟住佢自己坐起身,眼神空洞,附近冇血,個樣都冇表面傷,有幾個人走埋去睇,我以為佢只係街上暈倒,見有人報警咪走,第日睇報紙先知原來佢跳樓,後來救唔返!
快樂擁抱我!

禁止訪問

回覆:聽新聞話學校最初以為小五女生只係暈咗!

禁止訪問

子爵府

有人話有血,有人話無血,死啦,我聯想到64真係無人受傷流血

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

墮樓真係未必有血,但巨響就肯定有,係大聲到開住冷氣閂晒窗都聽得好清楚

個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

珍珠宮

引用:墮樓真係未必有血,但巨響就肯定有,係大聲

原帖由 doryee 於 13-12-10 發表
墮樓真係未必有血,但巨響就肯定有,係大聲到開住冷氣閂晒窗都聽得好清楚

...
我都信唔一定有血!但聲唔會無!而且咁多人係學校,應該會有人會睇到!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 jesswm 的帖子

我即時解釋咗喇,應該call 999,個女仔可能有機會救得番,但學校一個決定味搞成咁。
[size=small]Jesswm

子爵府

回覆 jesswm 的帖子

我即時解釋咗喇,應該call 999,個女仔可能有機會救得番,但學校一個決定味搞成咁。

伯爵府

欺凌基本上每間學校都存在, 希望家長可以同小朋友傾吓, 了解下佢咃在學校的情況. 但最接受唔到校方的解決方法.

子爵府

回覆 凍檸檬茶 的帖子

同意

子爵府

回覆 KYCHOW1231 的帖子

仲有一件事,不過唔關學校事,睇吓學校又幾時發表,低年級味知,我唔講喇

首頁

尾頁

跳至