美容扮靚

跳至

首頁
12345...20

尾頁

男爵府

請救救我的頭髮

我在兩年半內做左四次負離子直髮,每次做完後只會焗一次油.上個月剛剛做完,但今次有d髮尾仲有微曲,仲乾乾黃黃咁,同乾草差唔多,點算呀!有冇咩野建議呢?謝謝.

子爵府

Re: 請救救我的頭髮

無計!髮尾果D已經'loon'左~~~!!一定要剪,同埋講真,如果你做開負離子,你平日唔可以咁懶唔勤做焗油囉~!如果你想keep番把頭髮,你至少一星期焗一至兩次焗油,用番D專係俾陶瓷造型/電染後既洗護系列,最好裡面有蛋白質同水份!跟住平日既護理你都要做,每次洗頭都一定一定要用護髮素,焗佢十五分鐘,用溫水清洗,洗完頭記得勤D搽髮尾油响髮尾同頭髮中段度,如果怕立,其實市面上有D比較易俾頭髮吸收既髮尾油架,好爽滑~!我依家用緊自己舖頭果隻日本牌子髮尾油仲可以全頭搽添~!依家冬天,我仲可以一日搽三次,又唔立但好滑好易打理又有光澤...你不妨行開街留意一吓...

男爵府

橄欖油都好有修護作用嫁!
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

大宅

bandband 寫道:
無計!髮尾果D已經'loon'左~~~!!一定要剪,同埋講真,如果你做開負離子,你平日唔可以咁懶唔勤做焗油囉~!如果你想keep番把頭髮,你至少一星期焗一至兩次焗油,用番D專係俾陶瓷造型/電染後既洗護系列,最好裡面有蛋白質同水份!跟住平日既護理你都要做,每次洗頭都一定一定要用護髮素,焗佢十五分鐘,用溫水清洗,洗完頭記得勤D搽髮尾油响髮尾同頭髮中段度,如果怕立,其實市面上有D比較易俾頭髮吸收既髮尾油架,好爽滑~!我依家用緊自己舖頭果隻日本牌子髮尾油仲可以全頭搽添~!依家冬天,我仲可以一日搽三次,又唔立但好滑好易打理又有光澤...你不妨行開街留意一吓...

靚女band
你店裡有無2001呢隻牌子?

老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

複式洋房

bandband,
你講果隻髮尾油叫咩名呀??有冇試過邊隻牌子好呀?因為未用過,又唔想哂$$$亂咁買,你俾d意見呀

大宅

芹菜
我知日本有隻3.1焗油專for你的case用,好正,你可以一試,我的朋友個個試完都話其他treatment比不上. $300-800不等(different salon)我個間就$4xx,做了熟客$3xx
http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

男爵府

請問橄欖油應該點用,係咪食用橄欖油已經ok呢?我想揾d可以係屋企自己整o既護理方法,有冇乜野好介紹呢?請問Aveda 或 Kiehl's Since 1850的產品好用嗎? Thanks!

子爵府

minatheone:

我間舖無你講果隻牌子呀,我都有個客問過我呢一隻牌子,不過我就真係未聽過...嘻嘻... :-P

sweetsau:

我好hard sell架喎...我用親果D美髮用品都係响我自己舖頭攞番黎用咋...出面果D咁貴...我唔捨得買...

我自己用緊果隻係日本牌子,叫做PH5.5,有胎盤素成份...我就係貪在佢唔油立立同埋搽耐左D頭髮真係好順滑~!不過唯一缺點就係搽一次未必見效,要有D耐性去用佢先見效~~~!!!至於焗油,我乜都用,因為我係會成日轉牌子的!但都係用我舖頭D牌子...爽滑D咪鐘意用綠茶焗油囉~!超正~!做完負離子一定要用佢~!

複式洋房

Hello All,

For "loon" hair, there is no cure at all, CUT it lah !!

伯爵府

我次次去剪頭髮都比人話我d頭髮乾,叫我焗油,我邊有咁多時間&$成日去salon
有無d家用產品可以選擇(平靚正,快見效個種)
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

hihi; bandband

您文中提及的PH5.5,有胎盤素成份既髮尾油+綠茶焗油幾錢呀?? 係未只有您鋪頭先有我賣呀??

大宅

minatheone:

我間舖無你講果隻牌子呀,我都有個客問過我呢一隻牌子,不過我就真係未聽過...嘻嘻... :-P

sweetsau:

我好hard sell架喎...我用親果D美髮用品都係响我自己舖頭攞番黎用咋...出面果D咁貴...我唔捨得買...

我自己用緊果隻係日本牌子,叫做PH5.5,有胎盤素成份...我就係貪在佢唔油立立同埋搽耐左D頭髮真係好順滑~!不過唯一缺點就係搽一次未必見效,要有D耐性去用佢先見效~~~!!!至於焗油,我乜都用,因為我係會成日轉牌子的!但都係用我舖頭D牌子...爽滑D咪鐘意用綠茶焗油囉~!超正~!做完負離子一定要用佢~!

靚BAND係度賣廣告=.=
2001隻洗髮水都係前排聽過
話可以令頭髮長得快d
咁你有無可以令頭髮長得快d的洗耶用品介紹呀?
要唔好咁貴又有效!
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

複式洋房

2001有咗好耐啦,不過我唔鍾意.
哎~真係好煩呀~~~~點解要搵一隻o岩自己嘅洗頭水都要咁煩o架!!!! :-(

子爵府

vivienmak 寫道:
我次次去剪頭髮都比人話我d頭髮乾,叫我焗油,我邊有咁多時間&$成日去salon
有無d家用產品可以選擇(平靚正,快見效個種)

基本上個個salon佬都會同個客講呢番說話...

基本上頭髮乾唔乾都好,如果有番咁上下長頭髮就一定要做吓焗油架喇...基本市面上有D專係俾懶人用既免沖水焗油...再唔係如果你真係想搵D要沖水果D焗油..你試吓搵D有貂鼠油成份既焗油~!求其焗佢兩三分鐘就已經滑到亞媽都唔認得~~!!! :-P 不過,D貂鼠油焗油就真係唔好搽落頭頂度,因為太油,如果直接搽落頭頂,日子耐左,一定會變成油性髮質兼且搞到甩頭髮~!切記切記...

如果免沖焗油通常都可以一次見效~!洗完頭搽一滴咁大把,等頭髮乾左,你就發覺D頭髮明顯地好滑好順~!如果我舖頭果D,通常都係around $1XX-2XX左右...一支野com搽到暈,日日搽都可以搽到成半年...又有效,咁唔知算唔算叫做抵呢...

子爵府

minatheone 寫道:

話可以令頭髮長得快d
要唔好咁貴又有效!

靚女~~~咪話我响度賣廣告啦...會俾alone delete我架...我只係發揮我既職業病本能,講講我既心得姐...講真,我自從賣美髮用品之後,就真係只會用自己舖頭D產品咋...我都好鍚自己把頭髮...因為, :cry: 我係天生曲髮,頭髮又勁幼唔做得負離子...好難服待... :cry:

哈!你搵岩老細喇~!我依家正值留緊長頭髮!!!等我講吓我依家用緊乜野"催生"啦~!拿拿拿... 係咪好緊張先~!登...登..登..登!!!!咪眨眼喇~~~!!!

[size=large]生薑精華焗油!!! [size=large]生薑洗髮乳同護髮素---辣得我好過癮~~~!!!依家冬天用岩哂~~!!!洗完個頭慶合合,同埋隻野可以促進血液循環同毛囊生長~!再加上我等頭髮乾左之後,我每日都會用刷梳(不過千祈唔好用豬毛刷,刷耐左把頭髮變成大掃把...)梳自己個頭至少百零下,緊係溫柔D梳啦~!想死咩~~~!!!家吓我把頭髮係明顯長得快左同埋把頭髮順左無咁打cake~!但係,响梳之前切記先搽番D髮尾油响頭髮度先,一來防靜電(冬天喇...)唔會梳斷哂D頭髮,二來搽完髮尾油再梳,D頭髮係零舍順滑D光澤均勻D...講住咁多先... :-P

大宅

[quote]
minatheone 寫道:

話可以令頭髮長得快d
要唔好咁貴又有效!

靚女~~~咪話我响度賣廣告啦...會俾alone delete我架...我只係發揮我既職業病本能,講講我既心得姐...講真,我自從賣美髮用品之後,就真係只會用自己舖頭D產品咋...我都好鍚自己把頭髮...因為, :cry: 我係天生曲髮,頭髮又勁幼唔做得負離子...好難服待... :cry:

哈!你搵岩老細喇~!我依家正值留緊長頭髮!!!等我講吓我依家用緊乜野"催生"啦~!拿拿拿... 係咪好緊張先~!登...登..登..登!!!!咪眨眼喇~~~!!!

[size=large]生薑精華焗油!!! [size=large]生薑洗髮乳同護髮素---辣得我好過癮~~~!!!依家冬天用岩哂~~!!!洗完個頭慶合合,同埋隻野可以促進血液循環同毛囊生長~!再加上我等頭髮乾左之後,我每日都會用刷梳(不過千祈唔好用豬毛刷,刷耐左把頭髮變成大掃把...)梳自己個頭至少百零下,緊係溫柔D梳啦~!想死咩~~~!!!家吓我把頭髮係明顯長得快左同埋把頭髮順左無咁打cake~!但係,响梳之前切記先搽番D髮尾油响頭髮度先,一來防靜電(冬天喇...)唔會梳斷哂D頭髮,二來搽完髮尾油再梳,D頭髮係零舍順滑D光澤均勻D...講住咁多先... :-P [/quote]
三隻用品各自幾銀呀?
我老公見到即刻吹我買黎用啦!佢一直都想我整林嘉欣依家髮型比佢睇!可惜短髮整唔到!依家有望啦!
局油幾耐做一次呀靚女!

大宅

bandband
原來你sell護髮用品
[size=large]生薑精華焗油
[size=large]生薑洗髮乳同護髮素
我都好有興趣,貴寶號係邊樹,等我去拜會下你

伯爵府

bandband
你shop起邊呀pm比我呀, 我好有興趣呀! 我而家用緊(其實keep住用左好多年)body shop果支Ginger shampoo, 我覺得好好用, 但佢地遲d唔出, 加上我把"地拖"......所以我非常十分感激負離子既發明人, 令我好似有把"秀髮", 但其實都十分之乾旱. :-(

子爵府

minatheone, jessjess, fatping,

我已經PM左你地喇~!收到未呀??

minatheone,

呢度答埋你先,基本上所有焗油都係一個星期一次,如果依家冬天覺得頭髮乾,都可以一個星期焗佢兩次既~!

fatping,

基本上如果你見到我果陣,就都好難相信我係賣美髮用品,我太過愛護我把頭髮喇,我係天生曲髮,原本係可以做負離子直髮/吹直把頭髮,但我連呢D都唔用...由得佢lun 毛~~~!!

複式洋房

pm埋俾我呀bandband唔該哂

首頁
12345...20

尾頁

跳至