美容扮靚

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

Re: 請救救我的頭髮

bandband 寫道:
minatheone,

都係架!但都係睇你有幾鍚把頭髮同埋自己頭髮本身有無咁既需要,如果你甩頭髮/頭髮傷哂,用既野就會多...

你未答我果隻野4百幾wo-.-
我平時護髮都係洗頭水,護髮素!無其他!
我用緊口碑野---lux super rich,你點睇?
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

子爵府

minatheone,

咁我就未用過lux...不過我諗都OK既,因為我都有好多客話用過幾好...

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

hi; bandband

唔好意思; 因為您鋪頭距離我屋企好遠; 我住馬安山架; 您推介既product都可以係我樓下既天然護髮中心到找到; 我想問下您; 如果係天然護髮中心度焗油; 有邊幾款較平既焗油可以選擇呀?? 因為我見他們一般推介都要$300-$400-; 唔該晒o

子爵府

多利是,

你本身髮質如何??如果唔係太差,一般既焗油,你可以揀PH5.5麥苗蛋白焗油($168),純植物配方,頭髮比較容易吸收營養;Ban's生薑精華焗油,呢隻我之前講過啦,查實如果無甩頭髮都可以用佢,冬天用超正~!又暖又爽滑!至緊要就係唔駛用焗油機焗佢都會熱熱地嘛~~~!!!五分鐘搞掂!

水晶宮

我本身d頭髮唔係差得好緊要; 係想滑d; 令d; 咁等我試下您d推介先; 多謝您介紹~.~ Cheers!!

洋房

lux super rich修護精華素都OK!

大宅

qq1122 寫道:

我都覺得正!
唔知沙宣新出隻洗頭水點呢...........
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

複式洋房

bandband,
我心思思想買薑果隻shampoo,因為我好鍾意天然成份嘅野同薑果種味,點知我家姐尋日就買咗支番嚟,我唔知佢係咪你用個支呀,因為我冇問過呀,不過我已經plan緊幾時老笠來用下啦 不過我想買都要認真諗下,因為依家好多時我都唔駛自己洗頭,返工果陣有人幫我洗呀嘛
好陰公呀我,前排我狂甩頭髮(唔知你記唔記得呢?我周圍同人講呀~~ :-P :-P )返左工之後甩少咗,不過仍然比我未開始甩咁多頭髮之前多囉,好傷心呀,d頭髮明顯薄咗好多,(不過依然比常人厚.....=.="")一路甩一路生一路長,我d fd話我d頭髮簡直係野草.".........春風吹又生喎~.~我研究咗好耐啦,壓力又唔係大,我又冇電佢染佢,依家又俾d同事洗得好乾淨喎,唔知佢地仲有咩唔滿意要離開我呢~~~
你個病好番d未呀??

複式洋房

minatheone 寫道:
[quote]
qq1122 寫道:

我都覺得正!
唔知沙宣新出隻洗頭水點呢...........[/quote]

沙宣以前我成家人無一個受到,止唔到頭痕&有頭皮,唔知新出果隻會唔會好d?

洋房

我都試過沙宣!D頭髮好似打架咁!唔知現在是否都是!不過唔感試! :-P :-P :-P
sweetsau 寫道:
[quote]
[quote]
qq1122 寫道:

我都覺得正!
唔知沙宣新出隻洗頭水點呢...........[/quote]

沙宣以前我成家人無一個受到,止唔到頭痕&有頭皮,唔知新出果隻會唔會好d?[/quote]

子爵府

bandband,
我心思思想買薑果隻shampoo,因為我好鍾意天然成份嘅野同薑果種味,點知我家姐尋日就買咗支番嚟,我唔知佢係咪你用個支呀,因為我冇問過呀,不過我已經plan緊幾時老笠來用下啦 不過我想買都要認真諗下,因為依家好多時我都唔駛自己洗頭,返工果陣有人幫我洗呀嘛
好陰公呀我,前排我狂甩頭髮(唔知你記唔記得呢?我周圍同人講呀~~ :-P :-P )返左工之後甩少咗,不過仍然比我未開始甩咁多頭髮之前多囉,好傷心呀,d頭髮明顯薄咗好多,(不過依然比常人厚.....=.="")一路甩一路生一路長,我d fd話我d頭髮簡直係野草.".........春風吹又生喎~.~我研究咗好耐啦,壓力又唔係大,我又冇電佢染佢,依家又俾d同事洗得好乾淨喎,唔知佢地仲有咩唔滿意要離開我呢~~~
你個病好番d未呀??

sweetsau:

嘩~!犀利喎~!你做邊行架?? 番工有人幫你洗頭??? 會唔會係行家黎呢~~~!!!
基本上如果頭髮有番咁上下長,實會比短髮甩得多D頭髮(呢D係我既見解,因為我都係~!),如果甩極頭髮都仲有好大把既,no problem啦~! 好過我生完亞仔之後無左一大半頭髮,早排又狂甩,搞到依家連D客都話我把頭髮薄 :cry: 可憐~~~!!!
我D感mo已經好到八八九九喇,只係依家仲有幾聲咳( :-P 唔知係咪關我食煙事而唔係感mo呢...),不過呢期天氣又開始凍,大家真係記緊着多幾件衫喇~~~!!!

子爵府

qq1122 寫道:
我都試過沙宣!D頭髮好似打架咁!唔知現在是否都是!不過唔感試! :-P :-P :-P
[quote]
[quote]
[quote]
qq1122 寫道:

我都覺得正!

沙宣以前我成家人無一個受到,止唔到頭痕&有頭皮,唔知新出果隻會唔會好d?[/quote][/quote]

基本上我都係受唔到沙宣既洗頭水...一用完佢把頭髮kick到無人有~!成把乾草咁~!嚇死人~~~!!!但我又有D客又受到佢喎...所以都話,其實每個人既髮質唔同,所接受到既洗護產品都唔同...

複式洋房

bandband,
哈哈哈~~~蒲得多"怪獸俱樂部"嘅都知我做咩,不過佢地都唔知我o岩o岩轉轉salon,我係新仔junior o架 何止有人幫我洗呀,我日日洗人地個頭添呀

子爵府

bandband,
哈哈哈~~~蒲得多"怪獸俱樂部"嘅都知我做咩,不過佢地都唔知我o岩o岩轉轉salon,我係新仔junior o架 何止有人幫我洗呀,我日日洗人地個頭添呀

嘩~~~!!!你收開幾錢人工??如果我有米開大間舖做,一定捉你過檔過黎我度做~! :-P :-P :-P 但都唔知有無錢請人....

大宅

下,我淨係覺得佢隻成分pp水療因子好正咋~

大宅

bandband:我在屯門買咗你所講薑焗油、洗頭水、護髮素重有買了很多例如:綠茶焗油、頭髮磨沙,一次買啱多有小小肉赤但對頭髮好冇計啦!不過我第一次佢地首先幫我用薑洗頭水洗頭,然後用綠茶焗油我感覺很凉都幾舒服,用臭氧機焗只須十多分鐘但感覺唔到它熱全程只須三十分鐘完成。是不是耐啲會好些呢?當我比錢時有位客人話要做磨沙,我就問下什麼來的她說好好用因為用了磨沙之後先焗油會給收得快啲,我想問頭髮磨沙其實是什麼東西來的好用嗎?我現在重有一個多月bb就出世,我之前頭髮很差我以剪了很多但因為有了bb我的頭髮長得很慢,希望她出世後可以長得快些。唔該晒你幫我解答很多問題!Thanks!

複式洋房

bandband醫生,

我在"天然"買了你介紹的生薑洗頭水和護髮素, Sales話我頭皮多,唔清潔,阻塞毛孔,就算再生出來的都不好,叫我每天洗頭,現在我是隔一天洗頭的,前年我脫髮很多,現在少了,但生得很慢,有時會頭痕,Sales 話兩星期會有改善,Sales說的是對嗎?
我怕多洗脫髮更多!!!
謝謝!

子爵府

wendy_ip88 :

基本上磨砂焗油係有清潔作用,但我認為唔駛次次焗油都用佢先,可以間斷咁用,例如今次用左磨砂焗油,下次先至用其他焗油,我就咁覺得囉...基本上深層清潔既產品唔需要日日用,去雜質洗頭水(天然都有得賣)都只係一星期用一至兩次左右, 除非你係做地盤啦,如果唔係就唔需要用到咁密...果隻磨砂焗油一來係可以幫你清潔頭髮同毛孔,二來佢本身係果酸粒子黎,係有助修合番頭髮上既鱗狀表層,等D頭髮可以平滑D...同埋佢入面都加入左十八種氨基酸成份,已經充份補充番頭髮所需要既氨基酸,用完基本上感覺係好爽,覺得頭髮好乾淨咁,都好架!
至於臭氧機焗油,係好正!焗一次等於响salon焗三次焗油,所以焗既時間唔需要太長,同埋一般焗油機焗油大概焗卅分鐘已經好夠,焗耐D其實作用不大,頭髮吸收到就吸收到,吸收唔到你點塞佢'食'佢都係吸收唔到太多,所以半個鐘已經足夠!

同埋,我講一樣野(只講一次咋...)...其實你地可以搵我買,我老公話如果住得遠(唔近我舖頭),都可以去地鐵站或者其他地方交收(屯門元朗都得),免費喎...如果速遞...我要問吓價錢,如果可以接受,我地都係會免費送貨...至於售價... 你地話呢...大家都傾左咁耐...都咁鬼熟...再唔明白我想講乜,就PM問我啦...唔想由交流心得變成賣廣告...(雖則我地好鬼想做你地生意... :-P)

子爵府

BBee :

咁又唔駛日日洗 醫生都話頭係唔可以日日洗,會干...隔日洗已經OK架喇,除非你真係極油性隔日洗都頭痕又勁多油就無計...不過都係介紹番去雜質既洗髮水(天然有得賣),一星期用一至兩次,再唔係如果你真係好油,咁你先至每次洗頭用少少去雜質洗髮水+你自己用緊既洗髮水洗頭...至於係咪兩個星期見效,坦白講,因人而異,唔可以一口咬定囉!每個人既髮質同埋頭髮問題都唔同!不過我自己用過都有效,至少無再頭痕,頭髮又生得快左...同埋如果你怕洗得頭髮多會甩得多,咁你洗頭髮之前就先用刷梳梳順D頭髮先至洗頭,洗到把頭髮完全濕透,先至落洗髮水, g 洗髮水响掌心度, 卒開佢(成手掌都係)先至均勻搽落D頭髮度,然後輕輕卒到佢起泡,洗頭唔好卒得唔狼死,咁樣應該唔會勁甩囉!同埋落護髮素焗油果陣都係卒開哂佢先(成手掌都係),先搽响頭髮中段,然後推响髮尾度搽,搽到D頭髮滑哂喇,剩番果少少先至輕輕係咁二high落去頭頂度,然後用溫水(夏天用凍水沖最好)沖乾淨哂佢,千祈唔好以為要留番少少conditioner响頭髮度先好,一定要沖到乾淨,唔好用太熱既水,咁係會沖走哂先前上左鱗狀表層既conditioner,咁等於無搽~!如果你係油性頭髮,洗頭先至用熱D既水去油殺菌,落conditioner都係用溫水沖...明無??

水晶宮

hi, bandband

頭髮既野; 真係見人見智~~ 我自己用沙宣就覺得好正啦, 嘻嘻!!

您講既頭髮磨沙焗油; 我去天然聽過下他們講; 但我又唔係幾明; 乜頭髮都要磨沙既?? 咁岩咩髮質呢?? 仲話成日斷貨架~~

首頁
12345...20

尾頁

跳至