跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 你地亞B唔訓覺既時候做乜?

cally:

我都驚俾人話我虐兒, 佢係可以喊3個鐘唔收聲O架... 俾奶佢都未必食~
依家我同老公係輪更, 朝早佢送O左哥哥返學就接手 (餵10點零11點O個餐, 不過恰爸爸, 一餐磨個幾兩個鐘), 到1點我起身食飯, 下晝有陪月姨姨 (餵2餐, 2點零3點 & 5點零6點), 我接O左哥哥放學餵一餐 (8點零9點), 因為爸爸未放學... 到爸爸放學就2個一齊 (11點零12點, 食O左飯IF我無瞓著就我餵, 如果唔係就爸爸) 到點零佢瞓覺就到我接手通宵更, 通常餵完2點零3點呢餐阿B就鬼打都無咁精神唔肯瞓, 舞到我暈...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

小倩,

你都可以輪更, 我生完後對腳骹位鬆左, 仲未行得返, 我老公要返工, 放工返嚟除左要睇住亞B外, 仲要照顧我, 半夜全程都是我老公負責, 我只有眼光光望住佢, 見到佢真係慘, 冇得訓仲要第二朝返工.......... :-(

複式洋房

callyan 日頭我唔理佢, 因為我媽媽會到我家幫我睇睇佢, 但夜晚真係想死咁滯 , 係咁喊係咁喊, 我幾驚有差人上門以為我虐兒 :, 我真係唔知佢想點, 奶又食飽, 片又換埋, 又唔肯訓, 淨係咁喊................我兩公婆真係投晒降

不如妳比milk咀比bb食啦...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

june1231,

我同老公都唔想佢食奶咀, 驚到時唔知點同佢戒........

複式洋房

我亞b唔係訓就係食, 佢通常醒咗就cry同埋口郁郁要食奶, 食到咁上下佢就會訓, 不過近呢個星期佢好似食極都唔知飽, 每日會有一段時間, 一食要食成粒鐘, 抱到手都軟, 仲邊食邊扭計, 明明自己放開口唔食, 但又要cry, 俾返佢食, 佢食食吓又訓, 到你以為佢食飽, 點知佢又大喊, 真係玩殘你...

洋房

本來我都驚,但係這是一個好方法,起碼佢唔洗喊得咁辛苦,而且佢唔食奶咀,都會學食手指,我0個b得十多日大已懂得放手指入口。
callyan 寫道:
june1231,

我同老公都唔想佢食奶咀, 驚到時唔知點同佢戒........

別墅

醒目開學勳章

我亞b2weeks大, sleep all the time, 是否正常?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

wy2006,

我多數俾亞B著個件衫係可以包住隻手, 所以暫時都唔會食到手指.......... , 其實有時我覺得我同我老公都幾殘忍, 有幾次亞B喊極都唔收聲, 就將佢放低, 我哋就睇住佢係咁喊, 喊到咁上下至抱返佢, 不過都唔係辦法

複式洋房

pomanc 寫道:
kerkermui :
我隻豬一樣呀,俾奶咀佢,個奶咀好快食唔穩就跌, 一跌奶咀又喊,日頭就係咁成日跌奶咀,喊,再食奶咀,又跌,又喊,玩死啦!

Exactly同我阿b完全一樣,我阿媽激鬼氣話叫我係個啜啜旁邊穿兩條繩,好似眼鏡咁掛係隻耳仔度(我用pigeon奶啜,咁啱個啜旁有兩個洞) ...但之後阿b已經識得用手頂住個啜唔俾佢啜啦...果然有求生本能

大宅

我阿b 都係.. 有時係一粒鐘就要食.. 食果陣又食一陣就

首頁

尾頁

跳至