自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

Re: 大家認為我的不合法夫妻關係應該可以一世嗎?

你咪癲啦, 如果你bf唔愛佢老婆, 又點會分開咁耐都唔捨得離婚, 仲要o係番一齊? 兼具唔俾老婆知有你存在? 因為唔捨得傷害個老婆囉! 佢愛你就一早拿拿臨離婚同你結婚, 點解要你咁多年偷偷摸摸唔見得人? 佢又唔諗下會傷害到你? 佢有當你係老婆咩? 你同人地老婆o係個男人心目中ge地位爭得太遠啦, 高低立見, 你係閒呀唔係莊呀, 無得贏, 係你自己天真姐! 你一係發奮圖強俾d骨氣走人, 一係疊埋心水做人二奶, 做番二奶ge本份, 唔好o係度怨!

複式洋房

容許我講少少野﹗

我係單親媽咪,如果有個咁既男人對我都情願跟佢一世﹗

唔知係唔係我屋企家門不幸,咁岩我個姑姐又係單親鎷咪,而家50歲到﹗佢三十歲出頭時帶住2個囡,有個男人都係有老婆去追佢,到最後都同呢個男人一齊(當中太長篇,要講簡短d),十幾廿年啦,個男人仲對佢好好,好錫佢,家用比到足,呢d男人去邊度搵?雖然佢係搵左第二個女人,但最少佢肯為自己老婆講左呢個大話咁耐丫,個男人老婆亦唔知有我姑姐呢個第三者﹗講大話未必係一件壞事黎ga﹗

咁多媽咪,問心個句,你地老公對你地有幾好?留得住佢又點?我見好多媽咪都係唔開心,有苦自己知,當無得'簡'既時候就會面對現實﹗

別墅

既然親身體會過單親的不快, 又何必侵占別人的家庭.....一旦東窗事發只會害慘人家的大好家庭變成另一個單親家庭。

Orangemama 寫道:
容許我講少少野﹗

唔知係唔係我屋企家門不幸,咁岩我個姑姐又係單親鎷咪,而家50歲到﹗佢三十歲出頭時帶住2個囡,有個男人都係有老婆去追佢,到最後都同呢個男人一齊(當中太長篇,要講簡短d),十幾廿年啦,個男人仲對佢好好,好錫佢,家用比到足,呢d男人去邊度搵?雖然佢係搵左第二個女人,但最少佢肯為自己老婆講左呢個大話咁耐丫,個男人老婆亦唔知有我姑姐呢個第三者﹗講大話未必係一件壞事黎ga﹗

咁多媽咪,問心個句,你地老公對你地有幾好?留得住佢又點?我見好多媽咪都係唔開心,有苦自己知,當無得'簡'既時候就會面對現實﹗

iloveyoub4 寫道:
樓主你得閒多d上黎bk,
睇下有d媽咪比第三者破壞家庭既故事,
你睇下人地慘唔慘先啦,
e+同你講咩都無用=當局者迷

複式洋房

=.=好明顯人地緊個老婆多d la~-.-要呃佢~!!!
又1個尚在心&水密密case~!!

男爵府

醒目開學勳章

你咪試下玩踢爆,睇下到時個男人要你定要佢老婆!
http://tickers.cafemom ... w%2C%2C59.png..

子爵府

畀面勳章

gigimami 寫道:
係,點講個女人無錯. 我老公是自私, 是否一世都要輸蝕比個女人???

其實見你一直的回應我估你都係為左「唔甘心」呢三個字...你唔甘心同你"老公"一齊咁耐都唔能夠改變佢對佢老婆好,唔能夠令佢心只有你,甚至唔能夠令佢同老婆離婚再娶你...所以你先會講得出「輸蝕」呢兩個字...
其實你要明白自己係咩位置,輸蝕就梗...因為人地正印,光明正大鍾意拖手行街做咩都得,而你就永遠縮埋一邊唔見得光,其實你自己個心都應該好唔想再咁落去,如果唔係你都唔會開呢個post出來問人啦,你只係硬頸「唔甘心」放棄ja!其實有時d野放開一d睇,所謂甘心唔甘心都再唔係咩一回事,如果未有小朋友仲好,話走就走,唔好白費自己青春同時間,你話冇人企你果邊~我企你果邊嫁!!我支持你走呀!

珍珠宮

畀面勳章

Eight years = $$$$$$$

I think she better goes to take another "husband" who is single Her existing Husband is a super selfish man

男爵府

唔係呀馬?做單親係不幸,但都無理由將自己快樂建築人地痛苦身上呱?-( 咁樣自唔自私D呀? ?-( 做阿2俾人指住黎鬧都係天經地義lor,大佬搶人老公ar!唔離婚都搶左1半去啦,搞到人地離婚先開心?定做好姊妹呀?我覺得老公係緊要過錢嫁!如果我無左個老公,就算俾錢我都唔會開心啦!我覺得搶人老公重衰過搶人D錢呀!

有第三者唔離婚,又俾足家用,咁你姑姐個男人唔通叫難得? ?-( 無野呀?唔通算係好男人?咁做賊都叫好人啦!請問你係咪咁樣教仔女嫁?

Orangemama 寫道:
容許我講少少野﹗

男爵府

畀面勳章

如果要傷害另一個人先得到快樂,我寧願做一個單親媽咪。
如果要同人地掙先可以得到一d野,我寧願唔要喇。

男爵府

toto8 寫道:
如果要傷害另一個人先得到快樂,我寧願做一個單親媽咪。
如果要同人地掙先可以得到一d野,我寧願唔要喇。

me too!
以前做sales憑係私佣既我都唔會做...
如果我老公有第二個我會讓埋俾人,咁既男人我就無興趣,要既就取去,爭左返黎到時又有第4567個
唔好話講就易,做就難,我自己早就有呢個經歷俾人搶左半個男友去,即使而家已每自有頭家,佢親人仍然話我知佢最愛係我,但sorry lor,呢D男人做朋友就得,做床邊果個同床異夢有乜用?

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實你哩d破壞人哋家庭嘅女人係咩心態呢?仲可以厚顏無恥到開口埋口都叫老公!老公???果個係人哋老公呀!拜託!!!

別墅

一個女人,好人好姐做嘜要做人地第三者?真愛又如何 ?人地係巳婚就係巳婚,做女人嘅就緊加唔應該"中"個頭埋去...人地老婆都係女人嚟架...試問樓主"對調角色"又如何呢?
cherry=.=   :-(

禁止訪問

民房

我無(厚顏無恥)....
由始之終我們甘多年都唔知个女人在上年回來@@@
他親口說(我有二个老婆)... 我何為""狐理精"""????
就算無註冊咁又點@@@
問題係我想怎樣活得開心? 既然我無老爺奶奶,我唯有當佢地死左!!!
我知他愛我, 但自私, 他不会為我叫佢走!!!!

:-(

子爵府

你知唔知道點解佢地咁耐都冇搞離婚手續既?

別墅

到依家你都未明?一路係你o係人地婚姻裡面打轉呀...個男人唔叫你做老婆,唔通叫你阿二咩...
仲有你醒吓啦...咁咒d老人家"既然我無老爺奶奶,我唯有當佢地死左"你問心啦.你有咩權有老爺奶奶呀?
cherry=.=   :-(

禁止訪問

大宅

我何為""狐理精"""????
就算無註冊咁又點@@@

----> 就係因為無註冊, 所以你永遠都係"第3者", 一世都係"狐理精", 到死果日都只可以做人地"二奶" (若果你地的關係仲維持到的話) 一生一世都係, 你會背住呢個"名份"!

問題係我想怎樣活得開心? 既然我無老爺奶奶,我唯有當佢地死左!!!
我知他愛我, 但自私

-----> 唔只佢自私, 你都十分自私!! 仲係自欺欺人!

-----> 你若果真係想同果個男人光明正大一齊, 我十分贊成你同個太太講清楚! 到時睇下個男人點揀..

長痛不如短痛呀! 我估你呢8年都唔好受, 點解要比呢d痛苦自己呢?

仲有, 唔好開口埋口叫人做"老公"!!! 呢個世界上, 除左果個男人之外, 無人會認同! 呢個就係註冊與否的分別, 明無?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主:

告訴你,愛你的男人,不會傷害你.他根本不是個好男人
你和他老婆兩個,他都不是太愛吧!如愛一個人
一定會離開其中一個!!不是說不愛
而是不太愛!我希望你快些醒覺...因為
你試想下,如他老婆有左,甘你點丫
又想下.如果有左既係你,佢會離開個女人咩
唉...希望你會幸福.......
:cry:

男爵府

我以「正印」的心態來說,我寧願妳講比我知,讓我知道我的枕邊人是何等自私不仁,同時傷害了兩個女人的心,相信穿煲後,他很快就會有明確的決定了。

*有外遇的男人通常個個都統稱「老婆」,費事叫阿A時又叫錯阿B*

首頁
34567...9

尾頁

跳至