母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有無人 Flat Nipple 都可以成功全埋身??

有無人短乳頭都可以埋身餵??
有無用乳頭盾 or 其他野幫手??
幫幫忙
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

Re: 有無人 Flat Nipple 都可以成功全埋身??

我的乳頭係比較短的, 初初餵大仔要成日用手按扁乳頭和乳暈部分塞入佢個嘴入面, 又成日甩嘴, 後來個仔食得o力左就無呢個問題啦, 餵得耐個乳頭都好似變長左

大宅

Re: 有無人 Flat Nipple 都可以成功全埋身??

我都係短乳頭,初初喂左右輪流損和流血, 足足1 個多月才適應到, 每次喂奶我都cry, 痛到入心, bb食唔到又cry, 我都有用假奶頭幫手,不過只是2星期,現在bb巳5個多月,仲食人奶,而且吸食得幾好, 努力,加油,

複式洋房

我有一邊乳頭都好短,餵到損不特止,仲搞到呀仔食到成面血,我就cry到死死吓。見過健康院姑娘,佢教我停止埋身餵而要用手squeeze奶,等傷口好返先再餵。
我因為squeeze到手痛,所以租咗電泵用。個傷口要兩三曰先好,不過個乳頭就泵長咗小小,到我再俾呀仔埋身食佢就吸到嘞!
我現在都是在努力中,大家一齊加油!

珍珠宮

多謝各位o既回應
我都係幫人問架咋 你地o既回應比到好好o既鼓勵阿 mami ,佢仲係醫院!!
多謝晒!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝各位的回應! webjen係幫我問的.:mrgreen: :mrgreen:

我尋日出了院, 呢兩日在屋企好努力咁埋身餵妹妹, so far妹妹都食得幾好, 我好開心啊!

好多謝大家的回應, 我會好好努力的.

:mrgreen:

大宅

me2 阿b啜左5個幾月, 而家長左好多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊