跳至

首頁

尾頁

別墅

屯門邊度比2歲半女仔學鋼琴?

如題
樂兒+穎兒

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 屯門邊度比2歲半女仔學鋼琴?

栢麗補習中心-屯門柏麗
分校:小樂豆-屯門卓"耳"居

親子個別鋼琴班 $560/4堂

複式洋房

PARROTMUM,

請問是不是一對一學, 及上堂時間是幾多? 老師好不好?

[quote]
PARROTMUM 寫道:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hinbabyma 寫道:
PARROTMUM,

請問是不是一對一學, 及上堂時間是幾多? 老師好不好?

係個別上, 時間自己選共45分鐘, 我女未上過喎, 但正式學琴要4歲, 如果雅施就比較貴好多啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我屋企對面有對夫婦,太太係教琴架,每日都有好多學生上堂,不過唔知收唔收甘細個小朋友,如有興趣pm我啦。
該用戶已被刪除

民房

你好!
知道你想找鋼琴老師,
本人學習鋼琴,達到五級水準,
有意教你的女兒鋼琴(上門授琴),
如果你有意的話,請聯絡本人
[email protected]

謝謝你!

複式洋房

wyk 寫道:

我屋企對面有對夫婦,太太係教琴架,每日都有好多學生上堂,不過唔知收唔收甘細個小朋友,如有興趣pm我啦。

wyk...
你講個對夫婦係住邊架?

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

朗B 寫道:

wyk...
你講個對夫婦係住邊架?

青磚圍,在泥圍輕鐵站落車,再行大約兩個字就到。

大宅

我係全職綱琴老師,我覺得小朋友最快都要到3歲半先係去學琴既時候。  如有任何問題,可以隨時pm我為你解答。。。。

別墅

想請教如果真的喺三歲半開始學鋼琴,安排女兒和其他小朋友一齊上堂還是個別教授好?同埋我想問多唔多小朋友好討厭學琴?我女兒好鐘意聽歌,咁係咪佢鐘意學琴機會大啲呢?

不好意思,太多問題
謝謝回覆
樂兒+穎兒

珍珠宮

好媽媽勳章

我昨天問過琴老師, 一般5-6歲比較好, 太細的話學兩年的進度才等於5歲學一年.

如小組形式可讓小朋友有拍子及一些基本的概念, 我個女3歲時上過小小莫札特一個學期, 我見她學又得, 唔學又好似無所謂, 又唔係話好鍾意, 所以無上下學期, 之後到亞女5歲3個月就開始正式單對單學琴.

大宅

[quote]
瑪姬樂兒 寫道:
想請教如果真的

珍珠宮

好媽媽勳章

cindy318

有什麼方法, 請指教.

因亞女愈來愈怕練琴, 好學了1年3個月, 近期只肯彈新歌, 點算.

她回家練琴時, 即使第一次彈, 都可以彈得準, 但轉手時就會慢咗d.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

cindy318:
我都有興趣知有咩方法,請指教!
其實單對單會比較好d,至於佢鐘唔鐘意就要睇下先知,但係培養佢去學琴,都有一套方法架

大宅

fcbttkw 寫道:
cindy318:
我都有興趣知有咩方法,請指教![quote]

其實單對單會比較好d,至於佢鐘唔鐘意就要睇下先知,但係培養佢去學琴,都有一套方法架
[/quote]
你想知邊方面先,可以pm話我知

大宅

我個仔2yrs9m就學彈琴,現在學了兩個多月,進度幾好,不過個miss第一堂就會問咗小朋友識唔識a to z and 1 to 100,要識寫同排列,佢話唔識根本教唔到,因為學琴唔只要識睇五線譜,仲要做功課!

洋房

學琴

小朋友咁細個學琴有一定既難度!最好就個上親子班,我知道童謠琴行都有親子班for細個既小朋友,但需要約見老師,老師會同小朋友傾下計,睇下佢對答方面得唔得.童謠琴行在建生,藍地都有!有興趣
pm資料俾你丫!

首頁

尾頁

跳至