嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...28

尾頁

複式洋房

bb四個月左右的媽媽入來傾下計

我bb叫kirin, 2004年3月29日出世,
重6.6磅依家已經18.2磅啦.

男爵府

Re: bb四個月左右的媽媽入來傾下計

我仔仔叫郎希, 2004年4月12日係廣華出世,
重2.7KGS, 上個月21號磅有5.98KGS.
嘩,你BB重得幾多

複式洋房

我仔仔都係食安嬰兒a+喎, 佢大伯都叫佢做大舊, 可能我同老公都比較高大, 不過唔知點解近排唔係好飲奶? 依你住邊架我住西貢? 係唔係第一胎我就係呂啦?

大宅

我BB 2004年04月20日在st. Teresa出世。 現在+17lbs. 我人奶不夠, BB要食人奶+奶粉,都是安嬰兒A+.

小穎鋒

男爵府

我個係bb女叫卓琳, 16-4-04係法國醫院出世,
出世時只是2.95kg, 現在食緊能恩低敏1號,
你地現在有無比果汁bb飲?

[/url]

男爵府

我係第一胎呀.住青衣.你要唔要返工架.我係西環返工架. daytime婆婆takecare him. Now he drink milk 5onz per four hours. But sometimes cannot drink all.

複式洋房

sung米米 寫道:
我個係bb女叫卓琳, 16-4-04係法國醫院出世,
出世時只是2.95kg, 現在食緊能恩低敏1號,
你地現在有無比果汁bb飲?

有呀還有一星期才四個月時我已經比果汁加水比佢飲啦因佢唔飲水.

大宅

IvyChan 寫道:
我bb叫kirin, 2004年3月29日出世,
重6.6磅依家已經18.2磅啦.

我bb同kirin同一日出世ga, 重7磅13安叫雋雋, 依家都係約18磅, 全人奶bb呀

男爵府

我個B今日剛剛足四個月,佢食S-26,每日大約食24-28oz., 晏晝唔鍾意
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

別墅

My baby was born on 14 Apr 2004. I am breastfeeding him. I decided to feed him about 6 months. He like to taste the apple, do u know when I can feed the apple sauce to him.

大宅

nkkcal
我個B又係4月20日在法國出世, 現在只重13lbs, 你個B好重呀, 我個B係食S26, 平均每日食25-27安奶, 但近來佢唔係咁鍾意食奶,試過食3.5安一餐 :cry: 都唔知點算.

男爵府

bigtabo,
唔洗擔心,依個係厭奶過渡期,因個仔都係錦,不過前幾日比左D保嬰丹佢食又好返D。
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

複式洋房

小心女人

禁細可以比保嬰丹佢食咩? 點食法? ?-(

子爵府

大家好呀, 我囝囝依家四個月多 d, 6/4 o係 QE 出世, 佢都係食 A+ 架~佢三個月左右o個時都試過唔係好想食奶, 不過依家都已經好返 d 咯....依家最困擾我o既問題就係佢成日都食手手呀~~ ?-(

複式洋房

Kimuimoon

禁橋, 我仔仔係法國醫院出世唔知你bb係唔係呢, 你住邊架?
你好叻(全人奶),你係唔係第一胎?

大宅

小心女人

咁細個可以食保嬰丹, 點食法? 厭奶期要几耐先至過?

Shan
我個女都食手手呀, 無辦法啦, d書話佢地要有安全感, 如果唔比佢食會令佢無自信喎.

男爵府

IvyChan 寫道:
小心女人

禁細可以比保嬰丹佢食咩? 點食法? ?-(

------------------------------------------------------
IvyChan,

我個B三個幾月已食第一次,前幾日食第二次,兩次食完後都開胃返,唔知係禁

公爵府

畀面勳章

我個囝囝o係4月8日廣華醫院出世, 出世時重3.38kgs, 本來食開s-26, 但佢對呢隻奶粉敏感, 依家轉o左食能恩低敏,好似好o左少少, 塊面無咁多"粒粒"啦!佢依家都成日食手仔, 應唔應該阻止佢呢?

複式洋房

shan
我仔情況差不多同你一樣, 不過近排又唔係好食奶, 你有無開始比果汁佢飲?

男爵府

我諗你好難二十四小時睇住佢唔比佢食手指,我個B一見我行開,佢就“則”晒成隻手入口,試過“則”得太入,反胃嘔返晒D奶出黎。。。。激死!

首頁
12345...28

尾頁

跳至