跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

穜穜~影樓相集,歡迎參觀留言!

尋日我帶左穜穜~去影樓影相喇!係限時既50分鐘內,穜穜~共換了11個造型,合共拍了90張相(兩筒半),而且佢整個過程都冇扭計又冇喊過,好順利呢!連攝影師也忍不住要讚穜穜~叻叻!張張相都笑得好開心,可以做model呀!

現在就讓我揀選一些和大家分享一下!本來我想放晒90張架!因為全部都'見得人',只有3張影左側面/眨眼,不過我babyhome果20MB已經full晒喇!所以唔可以全部放上去俾大家睇lu :cry: 暫時睇住尼D先喇!希望大家睇完留個言,係尼度/穜穜~babyhome內的留言板都得! THANKS!

如果大家睇完相後,有興趣帶BB去影番輯,可以係尼度留言話我知,我會PM資料&影相秘訣俾你地(費事係度幫人賣廣告)

觀看影樓相集請按此處 ----> 穜穜相集

---------------------------------------

新增囡囡其他影樓相集,歡迎參觀

穜穜~ 08/3/6 影樓相part 5 --請按此處連結網上相簿 --->http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-06/sharon_lee.html

穜穜~ 07/3/15 影樓相 part 4 ---請按此處

穜穜~ 06/10 第一輯相集--請按此處

穜穜~ 06/5/25 第二輯影樓相--請按此處

穜穜~ 06/7/6 第三輯影樓相(補拍25分鐘) ---請按此處

跟住出場既係我朋友8個月既仔仔,佢都去左尼間影樓榛B影樓相~請按此處!

[ 本文章最後由 gillianchan 於 08-4-20 22:07 編輯 ]

伯爵府

Re: 穜穜~影樓相集,歡迎參觀留言!

我想知丫,可吾可以pm資料&影相秘訣俾我丫,thx!!!!

男爵府

Hi, gillianchan:

Could you also pm me the details, Thanks!!!

男爵府

穜穜超可愛呀!

別墅

好靓呀
[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

大宅

gillian,

真係唔底得呢!!!穜穜可以影咁多張相,張張都咁好笑容,勁可愛呢!

大宅

好可愛穜穜~~ 希望vincent 仔去影時都有咁cute 就好啦~
*********************************************************************************************************************************************

別墅

我都想知呀,可唔可以pm資料&影相秘訣俾我呀,thanks a lot

大宅

穜穜媽咪我都好想要妳

大宅

Very cute, esp. those of Santa Clause. Pls pm me the details. Thanks so much.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好可愛呀!! 笑得好自然, 仲要係張張都笑得好燦爛呀!!

大宅

多謝大家黎睇穜穜~既相呀!仲要多謝你地既讚賞,穜穜~可以影到咁多靚相,真係冇白費我一番心機(詳細見PM內容就會知我事前做左好多準備功夫)

Joan媽咪~ KKM~ cathyyyyy~ superbaby2005~ ehrexyu~

我已經PM左一大段自己諗既影相秘訣俾你地喇!請check PM,希望幫到你地喇! 我打得好辛苦架!記住睇晒喎!(我新加左第五項秘訣,但唔記得左有冇send多次俾你地呀!不如我係度,打多一次喇!

(五) 除左著住去影相果套衫之外,另外帶多一套靚靚衫以防整污糟D衫,最好帶一件白色背心& 有色打底褲去影相,(衛生D&唔駛見到片片會靚D) ,除左帶玩具之外,記得帶BB鐘意食既野去呀!最好係’小饅頭’因為食緊都唔覺可以照影得相(穜穜食玩具,我就係用尼個方法俾佢過下口癮) 本來我打埋穜穜~聽開既CD去,俾佢扭計時聽下,會平靜D,不過佢唔駛出尼招已經好乖

仲要記低我個會員編號 NO.1184 去到幫我加個'印'哦! THANKS! 遲D你地BB影左靚相,記住PM通知我去睇相相喎!

Sharon_1304~ kny_fiona~ agnesbibi~ szeszes~

你地要唔要我PM我的秘訣俾你地呀?你地打算幾時帶BB去影靚相呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

GillianChan:
好呀! 我都想要呀!!! 由于 Karl爸 只可以在星期日放假, 我就考慮緊, 在假期去唔去好? 因為要加錢.

大宅

gilianchan:
每次睇穜穜的網頁相簿同今次的影樓相集,見到穜穜總是杏眼睜圓,笑容燦爛,想她必定是個開心果!

別墅

係呀,穜穜真係好鍾意笑,笑得好鬼甜.
gillanchan:
我又想要你既心得,唔該!唔該!
請問你用既影樓可唔可以兩個BB一齊影?因為我未幫大仔影過呢D相,所以一次過幫大細仔一齊影,費事俾人話我偏心.

別墅

Gillian~

我都想要你既心得,因為我都就快去映啦!
唔該哂!

複式洋房

穜穜真係超得意﹗點解可以張張相都笑咖﹖快D PM 您D 秘訣給我啦﹗係邊度影咖﹖

大宅

唔知係咪因為我日日帶穜穜∼返工去街,所以佢習慣見人呢!所以就算好陌生環境佢都好少扭計!而且我日日都會幫穜穜∼影相架!所以佢對鏡頭都幾敏感.我平日都會用自已一套自創秘訣幫佢影相(如果想知我可以pm俾你地)

其實我同穜穜∼約影相之前,都諗過一d好傻既野架!例如幫佢梳多d頭,等佢d頭髮可以生得長d,希望佢快d出牙,因為我覺得影到d牙仔,笑容會可愛d,而且唔敢訓練佢爬�企,最搞笑係我見佢影完相笑到咁累,仲同佢按摸塊面仔添!哈哈!

我同婆婆都好鍾意穜穜∼既聖誕造型!而佢自己就影'美妮打鼓',生日 同 '豆豆'相最開心,影既時候都有d趣事架!就係為食豬穜穜∼乜都想放入口食,到左最後一個'豆豆'造型時,佢真係好想食晒d道落肚(食道具情況有相為証連還快拍),於是我要出絕招'小饅頭'俾佢食下,先可以繼續拍攝,不過佢竟然食到流晒口水,所以如果你放大d相黎睇會覺得仲好笑 

szeszes∼ FloliMom∼ PaulineVin∼ Amandaxx∼ & AidanMaMa∼

多謝你地睇穜穜~既相相!又讚佢影得靚呀! 我已經pm左d影樓資料,同我既意見&提示,俾你地參考喇!希望可以幫到大家同BB影到多D靚相喇!

szeszes∼
我都係建議你等老公放假一齊去影會好d,因為有幾張全家幅嘛!其實$390+$150假日附加費後,$540比起其他影樓都唔算太貴,有d七百幾蚊先揀得廿幾張相咋!(數碼相機影,再擇相晒)假日多d人放假去影相所以咪會貴少少囉!去迪士尼都要貴d喇!

PaulineVin
多謝你讚穜穜∼笑得甜呀!我每次見到佢笑都好開心好

別墅

gillianchan,

你就好啦, 你女女咁鐘意笑, 我女女只會在家才笑才多動靜, 出街呢就成舊木咁嫁啦.

你的影相心得可否都比我一份呀, 我12 月又有得去影相啦, 希望今次我女女會多D笑容啦.

[img align=right]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006062901160034931.jpg[/img] 惡雞女 - 小小Kelda的成長點滴 Kelda Studio Photos

大宅

gillianchan 寫道:
唔知係咪因為我而且我日日都會幫穜穜∼影相架!所以佢對鏡頭都幾敏感.我平日都會用自已一套自創秘訣幫佢影相(如果想知我可以pm俾你地)

FloliMom∼
多謝你成日去睇穜穜∼既相呀!穜穜∼都算係一個開心果,佢每日都係笑笑口既,好少喊!好易'乙水',就算我地抱住佢,街上既人同佢笑�玩,佢已經會對住個陌生人笑架喇!仲會捉實人地遞過黎既手指添!
咁小淳∼平日鍾唔鍾意笑架?上次見佢,佢好似好cool喎!

小淳平日喺屋企都好鍾意笑,好活躍架,奶奶話佢都算係開心果,但去到陌生地方和見陌生人就差啲。上次gathering佢真係有啲吽,之後仲 咗。因為佢果時仲係好少出街見人,對佢嚟講係好新奇。佢六、七個月果時仲幣,認人認地方,陌生人逗佢玩,佢會泯嘴,放聲大哭。
我唸穜穜咁唔怕陌生人、地方,同你日日帶佢返工去街,習慣見人,一定有很大關係!自從我幾個星期前豁出去,俾賓賓日日帶佢去平台花園走動,最近佢這個情況大有改善,連第一次見嘅親友都抱到佢,所以希望下次gathering你見到嘅係精神抖擻,活潑歡笑的淳淳。

首頁
12345...6

尾頁

跳至