自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

6888都話少, 菲傭兩個月人工囉喎

交個波俾你老公叫佢直接打俾你姑仔講, 話奶奶嫌你地窮出手低, 叫你地唔好去飲怕失禮佢地新婚夫婦, 真係千萬個唔好意思, 睇佢係咪兩母女同一鼻孔出聲

男爵府

係 99 太過份了,$6888 真係唔少喇!

禁止訪問

大宅

原文章由 mat媽 於 08-5-6 17:23 發表

咁.. 當佢地問攞錢時, 你地係咪會俾 $$ 佢地架???

嘿嘿~~乜你認為可以唔俾咩?早排我99同C6吵大鑊,我99係到講晒粗口數C6話佢唔俾錢佢,其實好耐以前,我99賴晒野,爭人好多錢要我老公幫佢還,我老公話呢世都唔會再俾錢佢,不過C6口硬心軟,用佢個妹既名義個個月俾錢佢,佢知道之後就死死氣打俾C6扮無事,又話煮飯佢食又煲乜煲物佢飲

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

更正︰
樓主奶奶當年送比佢既手鐲,
係奶奶叫亞襯家幫佢買住先,
點知奶奶一直都無比番錢亞襯家,
咁即是手鐲其實都係樓主父母送既。

原文章由 goat 於 08-5-6 17:25 發表
終於睇完咁多個replies,
你奶奶"送"你手鐲,
後來又送樓比個女(好似係"sit"左錢, right?),
簡直就係: 剃人頭者, 人亦剃其頭

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 minijelly 於 08-5-6 17:37 發表

嘿嘿~~乜你認為可以唔俾咩?早排我99同C6吵大鑊,我99係到講晒粗口數C6話佢唔俾錢佢,其實好耐以前,我99賴晒野,爭人好多錢要我老公幫佢還,我老公話呢世都唔會再俾錢佢,不過C6口硬心軟,用佢個妹既名義個個月俾錢佢,佢知 ...

佢就係知道, 只要佢 "wear" 爛塊面就 "食"到你地囉

大宅

原文章由 siuwa 於 08-5-6 15:44 發表

其實佢最想係同我地住, 個未來女婿就叫佢賣樓, 而個女就話有樓先會結婚. 所以d錢就轉左去個女度. 所以呢, 你計算人, 點知又比自己人計算返. 本來佢層樓約400萬, 阿女就用左200, 個細仔既又騙左佢買左層145 ...

D租唔係應該佢倆細佬妹比咩,
唔駛供樓, 都應該幫亞媽比租, 唔係賣左亞媽層樓, 個亞媽住邊呀?

大宅

原文章由 mat媽 於 08-5-6 17:41 發表

佢就係知道, 只要佢 "wear" 爛塊面就 "食"到你地囉

係呀~~只怪我C6實在太無鬼用喇,真係好鬼嬲呀,我平時都好慳架,但都唔知慳黎為乜?

男爵府

醒目開學勳章

其實自己送乜嘢禮俾個姑仔, 係自己嘅事, 洗鬼理你 99.

珍珠宮

原文章由 麟媽媽 於 08-5-6 17:40 發表
更正︰
樓主奶奶當年送比佢既手鐲,
係奶奶叫亞襯家幫佢買住先,
點知奶奶一直都無比番錢亞襯家,
咁即是手鐲其實都係樓主父母送既。

thank you
所以我都用左引號

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 minijelly 於 08-5-6 17:45 發表

係呀~~只怪我C6實在太無鬼用喇,真係好鬼嬲呀,我平時都好慳架,但都唔知慳黎為乜?

你慳都o岩既...

但唔好話俾你老公知囉~~ 仲有要問你老公攞多 d tim 呀 幫佢儲錢旁身, 好過俾人老屈啦...

水晶宮

你99都幾橫蠻....

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

同你c6講為吓你哋將來,叫佢多d say no。 哩個係一無底深潭,你99唔係得你c6一個仔,佢哋唔call 你哋重好,樂得清靜。

大宅

原文章由 mat媽 於 08-5-6 17:54 發表

你慳都o岩既...

但唔好話俾你老公知囉~~ 仲有要問你老公攞多 d tim 呀 幫佢儲錢旁身, 好過俾人老屈啦...

唉~~真係慘呀,做人要做到各懷鬼胎,都真係幾無引呀,HAHA~~我一早同亞囡做左幾份教育基金啦,仲有買下基金咁,儲下錢嘛

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cartier??? 要有石定冇石? 兩舊水人仔有交易

原文章由 minijelly 於 08-5-6 16:51 發表
超~~~我姑仔結婚夠屈左我老公送隻cartier俾佢啦,佢仲有2個妹都報定名話要啦,咁都不特止,仲要馮過時過節,成棚人出黎食飯,無人埋單,勁老馮,連佢地d老公,男朋友都係咁架,新年仲攪笑,話要攞錢買新衫喎,連嫁左個D都伸大手板 ...

大宅

原文章由 lestat 於 08-5-6 18:13 發表
cartier??? 要有石定冇石? 兩舊水人仔有交易

haha~~都好,博佢地唔攞去當就過到骨啦

大宅

你地d99同姑奶都無我99 同姑奶噤cheap....$6888已經好多啦.....

伯爵府

好媽媽勳章

樓主,
真係恭喜妳, 好彩你老公都識為你地著想, 如果唔係你地都好慘
呢D咁既奶奶係有報應架, 你睇返佢細仔同姑仔咪知囉 所以唔駛咁勞氣, 話知佢啦
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

伯爵府

支持你, 俾就係俾咁多, 飲一定要去, 俾左錢做咩唔去呀..... 呢D奶奶真係極品呀....

別墅

有冇攪錯呀你99,$6888都話小,分明針對你姐,如果我姑仔結婚我諗我最多比$3888,你99知唔知搵錢好辛苦呢!

首頁

尾頁

跳至