2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:四月媽媽,你地重左幾多磅?

本身57kg, 有左開頭食吾到瘦到落52kg. 依家22wk1d, 56kg, 重左8,9磅囉!最近驚BB出世吾夠磅,早晚飲奶同食雞蛋。

男爵府

回覆 charlotte_jql 的帖子

唔好食太多白飯, 米粉, 河粉.
可以食肉, 食肉比食飯好架~

男爵府

回覆 charlotte_jql 的帖子

可唔可以分享下, 你平時既飲食習慣, 同餐單?

男爵府

回覆 Caribaby 的帖子

人地話陀仔會輕盈D, 冇咁肥過喎~

男爵府

penguinding 發表於 11-12-21 09:21
唔關事個喎, 我朋友陀仔肥左60磅, 個仔出世唔夠6磅

係冇科學根據架喇, 都係D老人家講架啫~

男爵府

charlotte_jql 發表於 11-12-22 10:23
回覆 騰雞魚 的帖子

我冇咩餐單架,有時早餐會去M記食豬柳蛋漢堡一個,有時去大家樂食,有時就食腸仔包, ...

你食既野, 我都有食. 不過就係冇食朱古力, 因為朋友生過, 佢睇好多書, 都叫人唔好食, 因為會生過度活躍BB.

白米製成品: 米粉, 河粉, 米線同白米飯, 全部都會令你血糖標升, 會好肥, 而且冇益.

最好改食小麥製成品. 白麵包都唔可以食太多.

有時食肉都好過食飯架~

男爵府

回覆 penguinding 的帖子

有時, 真係唔知食乜好架.
有好多過來人同我講, 佢地咩都食添啦~
我都冇乜理, 因為遲D如果有奶餵, 我地戒口戒得仲清啊~

男爵府

回覆 penguinding 的帖子

唔係啊, D人成日講, 你餵人奶要戒口, 因為你依乜阿B就食乜!!!
佢地話到時只可以食平和溫性食物, 即係會冇乜選擇, 到時會好悶架~ 所以叫我地生之前唔好太戒口喎!

首頁

尾頁

跳至