2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自己,未有前 108,開頭無乜胃口輕左 4 lbs,過左5個月就重得好快,同埋食多左野,e + 24w5d,重左 15 lbs ,希望整個懷孕期唔重多過35 lbs 喇

大宅

我未有bb前111磅~ 依家21week, 重左18磅!! 我都希望唔好重多過35磅~~ 不過個個都話我個肚好大!!!

騰雞魚  你係咪陀女啊?  發表於 11-12-20 12:00

大宅

回覆 回覆:kk327的帖子

我同你一樣,未生前108,而家21w重左13磅了同你們一樣希望唔好重過135,d人話我肚細呢

別墅

我就未有前95磅,而家21w5d, 重咗15磅,個肚睇落都唔算大.. 希望總共唔好重超過30磅就好了...

別墅

我未有前105磅,有左後而家21w2d重左16磅(孖胎),個肚size未係好大,暫時35.5"

男爵府

我重左5KG 左右, 24WK 4DAYS

個肚由已40.5寸, 可能本身都腰粗!但睇落就唔大!

珍珠宮

12w時58.5 kg,今日22w6d 62.8kg,阿b重1 lb., 希望total唔過25 lbs。

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我今日22WKS,20WKS產檢時只重左5磅,好開心,希望到生都唔重多過20磅啦,我有個FD,佢只係重左十幾磅,但個BB都好足磅,有7磅,所以我今胎都一直控制住自己食野,唔再食高脂肪既食物,唔飲咁多奶,反而就食好多水果蔬菜,所以到依家我都無便秘問題

男爵府

你地係健康院無人叫你地食少D咩,我24+週已經有人叫我
食少D,我本身係肥底,而家重左23磅,我都唔知算唔算多,
剩係知一肚餓就好想食野

MEMU_HUI  ME2...都食得唔多野..但我唔知點解2個月就重左15磅..要開始節食  發表於 11-12-19 23:31

大宅

我23W4D只重了2.2KG, E生話BB SIZE正常係中碼B

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

我24w5d, 重左16~17lb., 腰就粗左10" 囉!!!
尋日睇c+, 醫生話阿b有1.5lb. la~到生果陣時應該有6 lb幾左右, fit size!!唔太輕唔太重, 好生d~

伯爵府

我而家23W, 重左5-6KG, 啲朋友話我個肚大喎!

別墅

回覆 ki0920 的帖子

我原本99磅,而家只是106磅,同你一樣是孖胎!

男爵府

回覆 CONANMUI 的帖子

你食多D 生果!
我都唔係瘦底, 我仲以為我大肚一定肥, 點知冇咩點肥, 係個肚大左ONLY, 手腳都唔肥。
我覺得可能係我有做家務(同未大肚一樣), 冇咩特別食補品, 冇咩介口(朱古力,糖,汽水都係咁食)

但我食多左好多生果, 一日一定一個蘋果, 其他生果有時都買下, 我比未大肚時食多左生果!

行多D都有用!我都冇再做運動但就會行下LOR, 唔坐巴士行番屋企。

洋房

24 weeks, 重左8LBS, 但個肚好大。

男爵府

回覆:四月媽媽,你地重左幾多磅?

本身57kg, 有左開頭食吾到瘦到落52kg. 依家22wk1d, 56kg, 重左8,9磅囉!最近驚BB出世吾夠磅,早晚飲奶同食雞蛋。

複式洋房

回覆 騰雞魚 的帖子

25W 重左16LBS.....本身好肥,好擔心呀...

kk327  我25w3d,重左 16 lbs, 岩岩去見醫生,佢話無問題,1個星期唔重多於1kg就可以  發表於 11-12-20 16:09

男爵府

回覆 charlotte_jql 的帖子

唔好食太多白飯, 米粉, 河粉.
可以食肉, 食肉比食飯好架~

複式洋房

回覆 騰雞魚 的帖子

呢胎係第二胎,上次重左60lbs,生完減左30lbs ,唉..今次人人都話我個肚好似孖b / 快生咁大mouth:...已食少左飯了,都係閒時食下米粉/米線,都唔敢食太多....>_< 呢胎唔想重過30lbs,而家仲有15w 先生得,即係只餘下15lbs 可以重咋~~

上一胎黎講係30w 開始,每週重2-3lbs...好得人驚!

男爵府

回覆 charlotte_jql 的帖子

可唔可以分享下, 你平時既飲食習慣, 同餐單?

首頁

尾頁

跳至