跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 深井媽咪 part 2--入黎傾o下啦

多謝各位~~~
可能係我緊張呀b啦, 事事都想親力親為, 所以第四日就同醫生講想出院, 番到去又餵奶又換片, 意志力令自己好似無哂事咁, 我都覺得好勁, 頭先自己去佐敦拆埋線添lu!! 不過無帶呀b去, 叫老公係home睇住, 唔想佢咁快出街呀~~

bb好乖, 餵人奶都算成功, 佢尋晚12:30食完, 我地一家三口仲訓到大天光, 6點先再餵添...可能佢知mummy要去拆線, 等我有覺好訓啦, 前2晚都會2-3個鐘餵一次架~~開心呢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

各位好呀!我住在浪翠園的,BB宜家在肚入面8個星期,請多多指教!!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

你好呀~~小心身體呀)) 我都係住浪翠的~~

btw, 有冇媽媽個b係剛出世, 我有3罐個d贈品奶粉呢, 2罐係雀巢, 一罐係牛欄, 如果有興趣既可以拎去用, 因為我囡囡唔係食呢2隻brand, 唔想o徙左~~

大宅

恭喜晒, 我都係住浪翠園, bb差不多半歲了

子爵府

ipchingyee 寫道:
恭喜晒, 我都係住浪翠園, bb差不多半歲了

bb好可愛, 又白眼仔又大呢~~

大宅

Hi Harubi,

喜你有咗bb呀! bb10週前最要小心, 要多d休息, 唔好食任何中西藥 (醫生開的除外)

我bb現在在肚內20週, 有咩問題可以隨便問我

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ronni, ipchingyee, swisslady:

多謝晒!好高興認識你地!

其實我足足一年沒有食過任何藥了,老公吩咐的!有BB前兩個月就開始食葉酸,因為我的飲食習慣不是太好,希望做這些東西可以幫下小B成長啦!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

男爵府

hi 各位, 如果你地有扭旦殼唔要, 唔該唔好掉, 儲埋留比我丫。

我打算在亞仔生日party 上, 放小小記念品在旦殼內送比小朋友, 唔使用花紙又環保。

唔該!!!

子爵府

PINKAVA 寫道:
hi 各位, 如果你地有扭旦殼唔要, 唔該唔好掉, 儲埋留比我丫。

我打算在亞仔生日party 上, 放小小記念品在旦殼內送比小朋友, 唔使用花紙又環保。

唔該!!!

嘩))) 你好有心思呀~~ 我以前就會成日扭...宜家好少lu...不過如果有都會留比你, sofar我得一個咋!! 你仔仔幾時生日呀?

子爵府

ronni 寫道:
你好呀~~小心身體呀)) 我都係住浪翠的~~

btw, 有冇媽媽個b係剛出世, 我有3罐個d贈品奶粉呢, 2罐係雀巢, 一罐係牛欄, 如果有興趣既可以拎去用, 因為我囡囡唔係食呢2隻brand, 唔想o徙左~~

仲有一罐牛欄牌, 有興趣請pm我

男爵府

ronni 寫道:

嘩))) 你好有心思呀~~ 我以前就會成日扭...宜家好少lu...不過如果有都會留比你, sofar我得一個咋!! 你仔仔幾時生日呀?

ronni,

唔該晒你先呀, 儲儲埋埋我先一次過取丫。
我仔10月23日就5歲生日, 而家儲定旦穀就岩架喇。 遲下你bb大d, 你亦都會一早諗定點幫佢慶祝, 因為每個媽都緊張仔女。
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

男爵府

Juju'sMum

hi, 去羅湖最快應該係由荃灣坐直通巴去, 大約35分鐘到。
(打去荃錦中心管理處查下, 詳情我都唔知, 我都係聽人講過)

另外 kinder 既旦殼仔好似細左d, 除左放貼紙仔外都唔知放咩好喎 (未諗到), 可能唔岩用喇, 不過非常唔該你咁有心。

thanks!
該用戶已被刪除

子爵府

How about going to Tuen Mun, take the mini bus to Sheung Shui KCR? Going towards NT might be faster than going to the urban district.
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

男爵府

Juju'sMum

你幾多人上去先, 如果人多, 有架7人van可以包車上大陸, 不過都幾貴架, $800-$1000, 但就點對點, 香港車同埋快。
該用戶已被刪除

子爵府

Juju's mum,

When will your husband has this trip? I have to ask my friend in Tuen Mun to check, since I only know there is such a route, but never travel by it.

I see that the green mini bus station should be located near the 輕鐵站 near Tuen Mum 市中心的。

jk

子爵府

Juju's mum,

I search this for you. See if you can self help. I still will try to call my friend to see if she knows more about this route - 綠色專線"44A".

http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n44a.htm#(44A)

首頁

尾頁

跳至