跳至

首頁

尾頁

大宅

深井媽咪 part 2--入黎傾o下啦 abc

呢排掛住同timtim去幼稚園interview, 所以大部分時間都o係"談幼稚園"個邊.
其實我地都可以想o下下一次去邊度gathering, 我覺得上次都好開心. 如果有多d時間傾下計, 可能仲好d.

另外, 想問下深井媽咪們, 假如timtim要去青衣啟思返學, 你覺得用邊條route會係最好呢. 我問過d老師, 佢地話冇校車來深井, 最近只去到麗城. 但係朝早係青山公路係好難折到車o既.所以想睇下你地點睇. 我其實幾想timtim入到呢間學校, 另一間心水就係基荊.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 深井媽咪 part 2--入黎傾o下啦

CSW:我成日以為timtim

大宅

蝦碌媽咪,

其實都未知間學校收唔收佢, 只不過係問定先o者.
我本來都有send信去灣景啟思, 但可能係郵遞失誤, 一直無回音.只有青衣啟思覆我.咁去到青衣啟思(係曉峰園裏面), 發覺佢地方好大(好似係大概139x平方米, 共9個課室), d課室好寬敞,環境很優美, 玩具又新又多, 老師校長都好有禮貌好nice.另外, 就係贊同佢地既教學理念.所以我都冇再跟進灣景個邊(因為個邊環境較小, 而且只有室內活動場所).
308m落左車都仲要行兩條斜路上去, 但係早上返公時間,好似好難係海韻出面折308m.

大宅

深井媽咪們, over over.
我怕個topic又跌左去好遠, 你地會睇唔到.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

csw:點解唔見
該用戶已被刪除

大宅

juju's mom,
我地上次gathering冇見你join既? 你好嗎?

蝦碌媽咪,

我只係想換下相, 咁"arm"找到這張紅色雷電, 覺得幾靚, 但係縮細左, d效果就差左啦. 我會再睇下換過張.

大宅

喂...喂, 深井既媽咪, 點解唔見哂你地架.
呢個題目趺到好後啦.快D來回應下啦.

我估我同FANNY最有緣, 已經係深井大街撞過佢兩次啦.
我個日上去海韻睇下間PIPS, 發覺海韻既環境都好唔錯.個平台又大又乾淨. 我都考慮緊叫印印姐姐希TIMTIM去踩下單車.
該用戶已被刪除

伯爵府

咁多位,bk暫停服務期間,加上最近比較忙,我好少上網啦.間接幫我搣

別墅

Happy New Year!
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

大宅

各位親愛的深井街坊媽咪,
好耐冇同大家傾計, 希望大家都有一個愉快的聖誕及新年假期.
我而家(約30週)確係已經好大個肚喇, 有成40吋. 我會係2月24日開始放產假. 不過而家個肚已經大到人人都以為我就生.所以公司D人都唔敢比太多野我做.所以今日可以好"他條"咁上下網.
其實大家可以UPDATE下近況呀.
我已經好少去街, 因為唔行得耐, 不過係屋企要陪個大公子玩都好慘, 因佢精力充沛, 玩極都唔累, 仲成日將D車同埋D波推哂入櫃底, 要我爬係地下幫佢執...所以我訓練左佢, 自己去個KITCHEN拿支"浪"衫棍, 自己爬底"NEW"番D玩具出來.不過佢拿住支棍個樣真係好好笑.
另外, 我由今個月開始幫佢係幼兒園轉返全日.希望佢可以學得獨立D同埋有多D人刺激佢既講說話能力.

子爵府

見到呢個topic, 真係好高興。

想請教各位對
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」
該用戶已被刪除

大宅

珮珮媽咪,
應該唔關係用netvigator開問題, 因我都係用佢地既broadband上網既, 都ok呀.

大宅

2019勳章

珮珮媽咪 寫道:
各位媽咪:

我終於返來喇! 因為我屋企係用netvigator所以入唔到呢個網希望日後可以入黎啦!

Me also, cannout enter BK at home.

大宅

其實我最近好耐冇係屋企上bk, 不過之前一路都ok喎.

fm1128, 你好嗎?
想問下你個細女出世時係同你地訓, 定係同工人訓, 我仲未諗點應該點, 可以比d意見嗎?
該用戶已被刪除

大宅

2019勳章

各位媽咪,

CSW's BB boy Feb 16, 2003出世了。

恭喜!恭喜!

子爵府

我住青龍頭, 算唔算深井區呢? 我都係用netvigator boardband, 上到BK喎! 不過好慢。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

首頁

尾頁

跳至