想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 2005年1-6月計劃做人的準媽媽討論區

chickchick,

你識咁多湯水, 好勁呀, 我諗我都要煲下

大宅

HIHI chickchick,july25~~
我又係上年小產過到而家都仲未有第二次,
岩岩今日去健康院見完醫生寫左封轉介信,
聽日就去醫院排期喇!!!

chickchick~~
你真係好勁架識煲咁多湯水!!

大宅

好媽媽勳章

July 25

記唔記得我呀,我本來同你一齊做7月媽咪,3個星期前bb無端端無左心跳,又無留血又無剩=(( 後來入院生個個b出來,之後因為清唔晒要再刮宮。=(((((
而家等緊來2次m之後再努力過。
我結左婚3年,出年30啦,希望快d保好個身,下次有個健康既bb啦。

chickchick
大家一齊努力 ,一齊早日bingo 生個健康bb。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

大宅

lckyw ~~
唔好難過,個天有咁樣既安排比我地,
可能想考驗吓我地呢?
再努力哎,好快就會有一個健健康康,
肥肥白白既bb等緊你架喇!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
lckyw 寫道:
July 25

記唔記得我呀,我本來同你一齊做7月媽咪,3個星期前bb無端端無左心跳,又無留血又無剩=(( 後來入院生個個b出來,之後因為清唔晒要再刮宮。=(((((
而家等緊來2次m之後再努力過。
我結左婚3年,出年30啦,希望快d保好個身,下次有個健康既bb啦。

ickyw,
你好呀, 估唔到我同你都無緣做7月媽咪:cry: 我11月尾自然流產, 有日突然出血, 就咁就無

複式洋房

各位好呀~

我都係11月尾小產o左,而家都係等過完新年再努力呀!hehe~所以而家真係好心急, 好想快d過年呀, 不過o岩o岩先黎完第一次m咋 , 仲要等多兩次!

我原本都好想生個囡ga~不過經過小產事件後, 我已經覺得仔女都無所謂, 最緊要係bb可以健健康康!

大宅

好媽媽勳章

alice78

謝謝你,我會努力。希望下次主賜個健康既bb比我啦。

july

你都好自然流產,我要自己生,都會到5度,真係好痛,痛足6個鐘,痛完又要做手術。人地痛完都有個bb仔呀,我痛完得個吉。=(
我醫生同我講等2 次正常月經後可以再來。我老公想12 生,因為佢係12月出世。希望下次我地都有個健康bb啦。一齊努力。

miu_bb

希望我地一齊生個健康bb啦。上天不負有心人。努力。希望在明天。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

大宅

lckyw~~
話唔定我地既下一次好快就到架喇,
可能會有一份新年禮物呢!!
我同你一樣呀,上年我係做人工流產架,
都係要自己生出嚟呀,
我大痛痛左20個鐘至生得出呀!
個種感覺到而家一年有多我都仲好記得呀!!

miu_bb~~
我都係呀,我以前一路都想生個仔,
到我小產之後就覺得其實仔女都冇所謂,
最緊要係個bb健康就得喇!
以前以為要有好難,點知原來耍有唔係好難,
最難係要個bb健康咁先至難呀!

大家一齊努力,好快就到我地苦盡甘來架喇!!

男爵府

嘩~~又多了人啦...
去完食返上返來...哈哈

各位..努力.!

我介紹個3隻湯水..好就好在易褒..唔洗睇火...
d材料..買一次...就出好水...分好晒..放入冰箱...要就解凍..dump晒落去就得...好方便...飲唔晒..就留起佢(通常得3小碗....實飲得晒!

我得閒無聊到織bb衫....唉~~

男爵府

alice, lckyw, miu_bb

你地有mud野準備呀?

我呢..頭先比個clear-plan result我老公睇..
我老公話條線唔係深色好多..頂多一樣深....佢叫我聽朝再試..
我day 12呀...聽日day13..點好呢? 我今日係低..但唔知聽日會唔會再低......
check唔check多次好呀?

大宅

我都諗住下個月用排卵棒(如果我朋友幫我買到返嚟)
同埋岩岩今日我去左健康院見姑娘同醫生,
就寫左封轉介信,聽日就去醫院排期囉!!

聽日再check啦,應該唔會低得太快既,
今晚有冇做功課呀?

大宅

係咩湯呀?

有時得閒就真係幾悶架,同埋仲會諗好多嘢,
有嘢做吓唔洗成日諗都好架!!!

男爵府

alice..

我要等6月先開得工呀....

我今日36.2x...算低了...不過一谷還有一谷低...未見37字頭..我都唔知係唔係最低...
我量temp量了6個月了..
今日第一次用clear-plan...你個friend買有得平d呀? 我係屈人寺買...減了都要266呀!

男爵府

我先前的message post了3個湯....
你可以睇番....

係令宮暖和卵卵生得靚d....同去睇中醫食藥的原理一樣...不過要keep住褒...慢慢去調理....(我睇了6本書..都係咁講)

男爵府

alice..

我係有工做的..不過係教書..教大型補習社...亦有教佢的日校...
我就係以前日日開班...又打notes..又上堂..無得訓...pressure大先小產..
所以今個學年..我老公唔比我做咁多...
我開得5班...日校一日先返2個半鐘......我先咁得閒..
我咁arm6月會約滿...先可以全部唔做...

大宅

Hello 各位,

估唔到有咁多相同經歷既姐妹, 我都係11月尾自然小產左, 啱啱呢幾日黎第一次m, 希望快d可以再努力過, 能夠生個健健康康既b啦!大家一齊努力呀!

July25, 你黎左第一次m未呀?我諗你會同我差不多時間,你係咪同樣諗住黎第二次後就開工呀?(即係大約二月中)會唔會太早呢?但我真係好心急!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

各位好 ....我都黎報到 !

我 04 oct 已經開始開工... 但一路都未成功 !
我有 check 體溫 & 用 cleanplan ...
今日係 day 30, 希望今個月成功 !

男爵府

早晨各位!

我今日day13....晨早量完temp...竟然係36.32, 尋日都有36.2x的....再用clear-plan..出來個條線..仲深過尋日...

會唔會係呢一兩日排卵呢? 今日的分泌都係好清但多...

男爵府

bobo128,

你10月開工到而家先係第二個round姐...慢慢來....
我麻麻成日話..越係心急就越係慢...你都day30了..好快知bingo or not!
今日31號...我祝你2005年成為bk第一個宣佈做人成功的靚太~~~

大宅

好媽媽勳章

chickchick

唔好理3721 快d開工啦。
我估我都排左小產後第一次卵,因為前2日有d黃色分泌,琴日就有d透明傑傑分泌。希望12-14日後來第一次經啦。我會等來完第二次經再努力過。而家我都係自己隔日整雞soup,保好d快d來做bb仔。

各位姊妹
我地一齊努力做05媽咪 希望在明天

首頁

尾頁

跳至