跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

大個女啦嘛

原文章由 小貓老師 於 08-4-24 14:54 發表

係呀, 今次文懿都係打手臂, 唔係大脾呀!!!
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

carter ma,

pls. check your yahoo email...

大宅

其實我地都好想有架車, 2個b出入方便d! 不過, 仲欠人好! 我諗有排都冇車楂!

係呢, 您呢排個肚有冇"車"住痛, 我隔幾日唔係肚痛就係其他地方唔舒服, 唔知係米個肚大得快!

原文章由 jlac 於 08-4-24 14:41 發表
Natalie

係呀2nd hand 呀, 我返而唔想佢禁快搵到呀

大宅

唔該晒, 不過星期六都會去睇睇

原文章由 SSAAMM 於 08-4-24 14:48 發表
long ma,

no 豬仔車....

大宅

long ma,

no 豬仔車....

原文章由 SSAAMM 於 08-4-24 10:30 發表
Long Ma,

Yestersday no wor, go again today lunch and check for you again. Let u know!

大宅

Natalie

係呀2nd hand 呀, 我返而唔想佢禁快搵到呀

原文章由 hallonatalie 於 08-4-24 14:35 發表
nic ma,
放心喇, nic pa 好快會辦妥架啦 !
您哋諗住搵 2nd hand 呀 ?

大宅

Natalie

未出, 不過搵緊

原文章由 hallonatalie 於 08-4-24 13:12 發表
nic ma,
唔通 nic pa 已經出咗車喇 ?

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

nic ma,
放心喇, nic pa 好快會辦妥架啦 !
您哋諗住搵 2nd hand 呀 ?

原文章由 jlac 於 08-4-24 14:24 發表
natalie

未出,不過搵緊羅

複式洋房

thankyou 潼媽

等我呢個Sat去shop下先

原文章由 lampoohpooh 於 08-4-24 11:33 發表
Isaac 媽:

開倉係tst呀!

http://www.toysrus.com.hk/inside/chi-WarehouseSale-Apr08.htm
Isaac成長篇
baby Isaac's album
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離

大宅

natalie

未出,不過搵緊羅

原文章由 hallonatalie 於 08-4-24 13:12 發表
nic ma,
唔通 nic pa 已經出咗車喇 ?

大宅

NIC媽

cash媽好似有3張 car seat,你問下佢啦!

,
原文章由 jlac 於 08-4-24 13:05 發表
昕媽

係呀, 惡勢力已經各我施壓喇. 所以唔低頭唔得

仲有, 收mail呀

大宅

係呀! 我地本來準備俾大脾姑娘打嫁, 點知佢地今次要打手臂!

原文章由 rebeccaloky 於 08-4-24 12:57 發表

朗逸Ma,
昕昕係健康院都係打大脾woo....咁奇怪

男爵府

但你又真係講緊事實wor!
原文章由 winwin815 於 08-4-24 13:48 發表
姑娘又冇問文文有冇玩煮飯仔喎, 不過有問買咩玩具比文文囉, 我想答佢好少買, 佢都唔玩既, 同埋係育嬰園咩都有, 但係我怕佢會鬧我

男爵府

真係好貴wor!
原文章由 hallonatalie 於 08-4-24 13:04 發表
有吖, 明治細仔出咗"奶粉小方塊"喇 !

http://birth.hk/catalog/index.php?cPath=1_9_216

價錢貴過罐裝奶粉好多喎 !

公爵府

畀面勳章

姑娘又冇問文文有冇玩煮飯仔喎, 不過有問買咩玩具比文文囉, 我想答佢好少買, 佢都唔玩既, 同埋係育嬰園咩都有, 但係我怕佢會鬧我

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-4-24 13:35 發表
我有同亞囝玩"家家酒"!!
初初都覺得男仔玩,好似好怪,但聽人講其實無分男/女game,玩既時候,你可以同佢講好多野,我聽過一個男仔去健康院,兩歲都唔係好講野,個姑娘就叫佢亞媽同佢玩著飯仔,因為你一定有對話.
有時一晚同 ...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我細囝就最like其中一把菜刀, 一定同家姐仔爭嘅 !

原文章由 Elmo_MaMa 於 08-4-24 13:35 發表
初初都覺得男仔玩,好似好怪,但聽人講其實無分男/女game,玩既時候,你可以同佢講好多野,我聽過一個男仔去健康院,兩歲都唔係好講野,個姑娘就叫佢亞媽同佢玩著飯仔,因為你一定有對話.
有時一晚同 ...

瑪瑙宮

好彩, 我對孖寶暫時未知Thomas呢類玩具, 唔係實"破產"吖 !
聽朝可以去睇下有乜"著數"items先 !

原文章由 lampoohpooh 於 08-4-24 11:29 發表
Carter MA,

你去掃貨時可以幫我睇下仲有無d b女的玩具嗎?昨天去到都無買到野俾潼潼,我想搵個d細件的kitty玩具俾潼潼呀,上次買左個玩具相機俾潼潼佢好like,如果你見到有b女的玩具請你told我,謝謝!

Thomas係媽媽,爸爸 ...

男爵府

有時一晚同亞囝講既野,多過我返一日工....
例如:拎隻杯杯俾媽媽,媽媽想飲水水,可唔可以斟杯水水俾媽媽?
從中,bb學到1)nouns 2) verb 3)adj...(eg.口渴),仲有角色扮演=扮waiter,再加公仔扮食客,佢bb餵公仔飲水.....
原文章由 小貓老師 於 08-4-24 13:24 發表

文懿打完針, 一d都無喊, 仲有姑娘問有無玩煮飯仔, 我地話無,
想問下點解要玩煮飯仔? 背後是否代表有一些skills? 咁我駛唔駛買煮飯仔佢玩?

瑪瑙宮

文懿, 好叻女喎, 一d都無喊 !
畀著我細囝實乘機喊餐飽添呀, 下星期一就返健康院打針, 我估到時佢實喊多 !
煮飯仔玩具我有買畀佢哋玩, 點解要玩我又唔係好知喎 !
係呢, 健康院姑娘應該有派到d小冊子畀妳, 裏面有講唔同時期嘅bb發展情況, 仲有教家長選購乜玩具畀bb, 妳睇下有無呢方面嘅資料喇 !

原文章由 小貓老師 於 08-4-24 13:24 發表
文懿打完針, 一d都無喊, 仲有姑娘問有無玩煮飯仔, 我地話無,
想問下點解要玩煮飯仔? 背後是否代表有一些skills? 咁我駛唔駛買煮飯仔佢玩?

子爵府

畀面勳章

龍眼MA
恭喜恭喜!
原文章由 winwin815 於 08-4-23 19:33 發表
龍眼媽生左啦, 重3kg, 不過冇講幾點

首頁

尾頁

跳至