跳至

首頁

尾頁

男爵府

過左2000個post啦﹗
Welcome to Part 39!

細b仲有18日就出世啦﹗
好期待, 好緊張, 不過又有d唔捨得bb享肚裡面嘅感覺﹗

雖然期待, 不過都希望佢乖乖地等到開刀嗰日先出黎,
因為我仲有d野未ready,
例如要時間train下姐姐,
又仲有一部份bb衫未洗etc.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

hi .... 報到先 !!!

parco ma,

好緊張呀 .... 好快見到妹妹啦 !! 祝您樹樹順利 ,
生個肥肥白白既囡囡 !!!

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 08-3-29 23:23 編輯 ]

子爵府

報到~~

子爵府

parco ma,,

仲有18日咋~~
時間過得真係快~~~
好想快d見到妹妹呀~~~

大宅

報到!!!!!!!!!!!!!

parco媽, 好緊張呀, 仲有18日妹妹就要來了, 好期待呀!
原文章由 BabyHilary 於 08-3-29 23:07 發表

例如要時間trai ...

大宅

報到先

Parco媽

"鄧"你緊張,不過,祝你事事順利

今日阿仔打歲半針,發燒呀!攪到我同hb好擔心,今晚兩個都唔禁瞓.

原文章由 BabyHilary 於 08-3-29 23:07 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

熹 ma,

唔水驚 , 食左退燒藥未呀 ??
比 d 水佢飲, 同埋用溫水手抹下
身啦 .... 好快無樹架啦 !

我 cash 改左係 4/1 打呀 , 而家
聽完都有 d 驚驚地 tim !

原文章由 S.Africa 於 08-3-30 02:22 發表
報到先

Parco媽

"鄧"你緊張,不過,祝你事事順利

今日阿仔打歲半針,發燒呀!攪到我同hb好擔心,今晚兩個都唔禁瞓.

大宅

cash媽

嘩!明明你11點幾唔見人,突然又出現,好野!

現在又退了燒,因為d退燒藥好勁呀!希望明天可以返學啦!

今日打針,要3個人至攪得到阿仔,打完都有crazy cry一陣!不過,阿cash係囡仔,應該會好d,沒有那麼好力反抗.我個仔一見到醫生攪支針,佢雙眼即時look大眼定定,好攪笑.

今日麻煩side你幫忙呀!另外,今日call nic媽,佢沒有聽,唔知佢同阿nic點

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-30 02:55 發表
熹 ma,

唔水驚 , 食左退燒藥未呀 ??
比 d 水佢飲, 同埋用溫水手抹下
身啦 .... 好快無樹架啦 !

我 cash 改左係 4/1 打呀 , 而家
聽完都有 d 驚驚地 tim !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

熹 ma,

我未係 12:00 頂唔住 .... snap
左 2 個鐘多 d lor !

而家又心思思要清相同 blog
so 又見到我係度 !!

nic ma 今日獨守空圍 , 因仲有
running nose nic pa 唔比佢同
我地去 gold coast ..... 相信明天
都可能唔番學架啦 !! 呢 2 天真係
悶 c 佢呀 !!

係呀我今日同你 , nic ma 我 cash
都係各買一套校服咋 , 一,三,五著正常
二 , 四 , 六著運動衫 !! 買左到時再補
都唔怕 !

陳主任一見我 , 記得我係 x 太 .... 佢可
能被我地 2 個煩 c so 甘心刻都唔定 !
唔豬會唔會 black list 我 2 個 bb
呢 ??

仲有呀 .... 你要盡快交番個堆文件
wor , 同埋你有無交過你 or hb 既
id copy 比佢 ?? 如果無都要比番
一份佢地 keep record !

你明天如果見熹熹 tired 既 , miss
一堂比佢休息下啦 .... 唔係車出車入
仲蝕啦 , 反正唔係 donna ee 堂
missed 都無損失 :;pppp: :;pppp:

係呢你 confirm 左佢 kwun tong
個度未呀 ?? nic ma 個 fd 要唔要
呀 ?? 想 8 下 update 下
原文章由 S.Africa 於 08-3-30 03:05 發表
cash媽

嘩!明明你11點幾唔見人,突然又出現,好野!

現在又退了燒,因為d退燒藥好勁呀!希望明天可以返學啦!

今日打針,要3個人至攪得到阿仔,打完都有crazy cry一陣!不過,阿cash係囡仔,應該會好d,沒有那麼好力反抗.我個 ...

大宅

cash媽

nic媽真係可憐,老公同仔一齊病,辛苦c佢囉!我都有同佢講,叫佢要休息多d,個人一放鬆佢好容易病病(希望唔好比我講中).

乜有禁多野文件要交,id真係唔記得,不過,都要下星期親身去一次交表,順便去睇下d小朋友情況,hahahaha到時再update你.

陳主任...........佢都好記得我喎!係電話中feel到佢好似好記得我個仔禁,希望唔好未返學,佢地兩個比人black list啦!唔係真係沒有好日子過.

另外,好彩今晚老公堅持唔比我同個仔出街,唔係又出事,再luck look

幼潛個位同老公相量後要了個吊釘位,不過,個段時間可能唔可以同你地有outing囉!我同hb又心思思想同你地去outing,真係 nic媽個fd..............nic媽沒有覆,我當佢唔啦!

原文章由 chickenwing2006 於 08-3-30 03:18 發表
熹 ma,

我未係 12:00 頂唔住 .... snap
左 2 個鐘多 d lor !

而家又心思思要清相同 blog
so 又見到我係度 !!

nic ma 今日獨守空圍 , 因仲有
running nose nic pa 唔比佢同
我地去 gold coast ..... 相信明天
都可 ...

大宅

哈!!!哈!!!我都搶先來報個到..

男爵府

多謝各位mama祝福﹗

鬼仔媽,
聽聞歲半針好強架, 知唔知健康院同私家有冇唔同?
我book左4月7日同parco打(私家), 都有少少擔心添﹗

大宅

原文章由 BabyHilary 於 08-3-30 10:31 發表
多謝各位mama祝福﹗

鬼仔媽,
我book左4月7日同parco打(私家), 都有少少擔心添﹗

但我係其他post見到,話一歲嗰枝先至勁;另我阿嫂都覺得一歲嗰枝勁d,因佢個b打完有fever,而其他的無反應.(佢個b大晉晉7個月),所以我諗應該會係,但為安全計,我都唔打算係嗰星期比d咩活動佢,等晉晉係屋企休息吓.

不過可能個個bb體質都唔同,所以都無得預計咁多.

或者咁呀,之前比多d果汁佢飲,得佢吸收多d維他命c,打打底囉!!

大宅

睇到這個post,令我記起當日生晉晉出來的情景,好喜悅呀!!

祝parco媽你生個健康活動,精伶可愛的小公主.

子爵府

好媽媽勳章

parco媽
我都報到先~
希望你生妹妹順順利利~
祝妹妹食飽就訓,訓飽就食,好好湊

子爵府

好媽媽勳章

cash媽
頭先食lunch曦豬molala嘔..
咁我地唯有唔去玩返屋企白白la~
就係因為咁,我地路經樂富jusco,
原來樂富jusco都有$1/4條pampers呀!
曦爸見到XL好快手成箱"lap"哂...
有17包XL,咁我地就買左3包L湊夠20包,
(仲有14包L ga,不過我唔好意思"lap"埋..)
買左20樽汁汁同babyfood.
仲有20包huggies(1包2條)送tim!
好抵呀!好抵呀!

大宅

PARCO媽

我地係c+打5合1,打之前有問醫生會否強過以前的針,佢同我講一樣,不過唔知點解佢今次打完係有發燒,最高都有38.4度,同埋佢又識玩同好精神都ok.

比定心理準備,今次bb打針,會勁反抗同埋最好到時唔好你抱佢打囉!我地要成3個人至攪點阿仔.

原文章由 BabyHilary 於 08-3-30 10:31 發表
多謝各位mama祝福﹗

鬼仔媽,

大宅

下? 咁勁, 次次都係我一個人揹個仔去打針咋喎.
不過諾諾能量高, 無形中我都練得能量高, 希望今次都handle得到啦. 我地4月中之後至打, 未約時間.

原文章由 S.Africa 於 08-3-30 16:52 發表
PARCO媽

我地係c+打5合1,打之前有問醫生會否強過以前的針,佢同我講一樣,不過唔知點解佢今次打完係有發燒,最高都有38.4度,同埋佢又識玩同好精神都ok.

比定心理準備,今次bb打針,會勁反抗同埋最好到時唔好你抱佢打囉! ...

大宅

報到先...!

Parco ma:

祝 b 囡肥肥白白,身體健康呀...!

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

報到

首頁

尾頁

跳至