夫婦情感

跳至

首頁
34567...22

尾頁

複式洋房

原文章由 阿藍2006 於 08-9-30 03:33 發表
我都唔記得左凝凝生日,我同棹棹同你補祝生日快樂

多謝哂~~~

複式洋房

原文章由 ccbeauty 於 08-9-29 22:49 發表
hi, 你近排幾好ma

幾好呀有心..剛剛同囡囡過左生日...星期日就同佢返教會~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔記得左凝凝生日,我同棹棹同你補祝生日快樂

伯爵府

hi, 你近排幾好ma

複式洋房

原文章由 m928 於 08-9-28 16:03 發表
其實小朋友在哪邊開心,係邊到住,小朋友番學時好容易影響佢生活,最好二位大人傾掂佢,我都補祝凝凝生日快樂 ,我都係26/09生日

甘岩既~~我都同妳講聲生日快樂

民房

其實小朋友在哪邊開心,係邊到住,小朋友番學時好容易影響佢生活,最好二位大人傾掂佢,我都補祝凝凝生日快樂 ,我都係26/09生日

複式洋房

原文章由 skyhcf 於 08-9-19 00:51 發表

接受現實吧!据然你控制唔到,就唔好想,做番可以做到的事情,對女女好些,學點陪訓女女,唔好成日得個講字,係做要行動,女女雖要你,重有學點樣愛自己,連自己活得不開生,怎樣令到女女開心快樂地成長。 :ha ...

岩~~我會活得比任何人好...我囡囡就更好

複式洋房

原文章由 kwunwa_c 於 08-9-12 21:35 發表

依家已經唔雖要我0係佢身邊~
佢生活得很開心~

接受現實吧!据然你控制唔到,就唔好想,做番可以做到的事情,對女女好些,學點陪訓女女,唔好成日得個講字,係做要行動,女女雖要你,重有學點樣愛自己,連自己活得不開生,怎樣令到女女開心快樂地成長。

複式洋房

原文章由 BBbaba.. 於 08-9-18 11:03 發表

So, you are right! Just ignore her & do the best to act a good father.
See?! So many mammies support you here

多謝哂~~~

複式洋房

原文章由 susi1024169 於 08-9-18 03:38 發表

agree....22歲唔算細,我今年21,仲細過你老婆,但我好ENJOY做媽媽&老婆,可能我思想較成熟,知道咩叫責任感...你老婆個問題係佢思想仲未成熟,幸好你個女女有個好爸爸,努力湊大佢,成功感遠超你所想像~加油 ...

我會努力~~我唔知自己係唔係一個好爸爸,但係我會做到最好~

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原文章由 kwunwa_c 於 08-9-16 23:02 發表

佢之前講過~~如果拎個囡黎維持大家都辛苦~~跟本佢就一路都諗佢自己~
不過依家都無咩雖要不再講咩了~~
佢接受唔到一個打過佢既男人,我都接受唔到一個去玩既老婆
可能分開大家仲係朋友~~
我都好努力甘做一個好爸爸,努 ...

So, you are right! Just ignore her & do the best to act a good father.
See?! So many mammies support you here

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-20 00:12 發表
講真人人性格唔同,係鍾意玩都無辦法...22歲其實唔算細,我都係22歲生bb,但係我好甘於做個家庭主婦,專心一意湊大囡囡!你老婆明顯係未定性,有咗個女可能湊bb壓力大,反而更加想出去玩!佢成日嚷住要離婚,我諗佢唔多唔少係 ...

agree....22歲唔算細,我今年21,仲細過你老婆,但我好ENJOY做媽媽&老婆,可能我思想較成熟,知道咩叫責任感...你老婆個問題係佢思想仲未成熟,幸好你個女女有個好爸爸,努力湊大佢,成功感遠超你所想像~加油

複式洋房

原文章由 BBbaba.. 於 08-9-16 17:25 發表
Sorry... I think you wife feel too stable for her life! You should let her know your daughter needs a mother (& father). Did your wife think that she will lost her daughter if she still like that? You ...

佢之前講過~~如果拎個囡黎維持大家都辛苦~~跟本佢就一路都諗佢自己~
不過依家都無咩雖要不再講咩了~~
佢接受唔到一個打過佢既男人,我都接受唔到一個去玩既老婆
可能分開大家仲係朋友~~
我都好努力甘做一個好爸爸,努力照顧好個囡~

大宅

Wishing your family return to good soon!!
You really a good father!!!

大宅

Sorry... I think you wife feel too stable for her life! You should let her know your daughter needs a mother (& father). Did your wife think that she will lost her daughter if she still like that? You should talk w/ her mum to act a drama. (i am serious! not talking a joke) Must to let her to treasure his daughter. After she know she may lost his daughter if she still like that. She should think from the point of view of your daughter. Baby needs a family - both mammy & daddy!!

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-9-13 22:59 發表

係啦,人始終會不斷改變,呢刻佢係咁,唔代表以後佢都係會咁,好似我以前咁,成日都覺得自己未玩夠咩都未見識過就嫁人又生仔咁啦...嗰陣我真係好唔甘心架!但自己慢慢長大,自己諗野又會唔同咗,價值觀又會唔同,結 ...

我都HOPE佢會成長~~就算佢同第個人結婚生小朋友都好~~如果佢都係甘~~結果都係一樣

複式洋房

原文章由 小紅 於 08-9-13 22:21 發表

好奇:你返工時誰人幫你睇女呀?

我覺得:
1.你和太太已經分開,就不要太過於追究她的去向,坦白講:你有你的生活,她有她的精彩.只有這樣你個心才會好過D.
2.千萬不要在小朋友的面前,數她媽媽的不是.小朋友 ...

我朝早請左個人黎照顧個囡,我媽媽就12:30放工,之後就係我媽媽照顧,我放工後就交返比我...
我依家努力甘唔諗~~不過唔係一時三刻就可以做到
我唔會講~~佢點都係個囡既媽媽~~€
條路的確好難行~~但係我唔會怕~~我一日一日甘睇到個囡長,就係我成大既成就

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-9-13 21:57 發表

可能妳講得岩~~
佢係未玩夠,但係佢係好錫個囡~依家我都唔會諗太多了~~做一個好爸爸~張所有時間同心血放0係個囡到~
我都hope我太太有朝一日會大個~~唔洗佢家人擔心~ ...

係啦,人始終會不斷改變,呢刻佢係咁,唔代表以後佢都係會咁,好似我以前咁,成日都覺得自己未玩夠咩都未見識過就嫁人又生仔咁啦...嗰陣我真係好唔甘心架!但自己慢慢長大,自己諗野又會唔同咗,價值觀又會唔同,結婚頭幾年我都仲係戀愛大過天,好重視愛情呢樣野,但依家,唔會LU...一心都係將成副心血將成個人俾哂個仔,個心淨係諗個仔咋!我都愛鍚老公,不過唔會咁情情塔塔咁諗佢有幾愛我,我有幾愛佢之類囉...總之係一家人啦...

所以我都相信你太太過幾年後都會係一個成熟又懂事既好媽媽好太太.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-19 23:11 發表
12/8
唉...我囡囡入左醫院呀...發燒唔退..入左醫院第2日了...醫生話起碼要住多幾日....
15/8
今日出院了~個人都放鬆哂...不過要等我星期日先可以見到個囡..唉
19/8
今日我忍唔到了..我打比我老婆叫她把囡囡俾我...唔 ...

好奇:你返工時誰人幫你睇女呀?

我覺得:
1.你和太太已經分開,就不要太過於追究她的去向,坦白講:你有你的生活,她有她的精彩.只有這樣你個心才會好過D.
2.千萬不要在小朋友的面前,數她媽媽的不是.小朋友在一種充滿仇恨的環境長大,對心靈是一種極大的傷害,當然也不用刻意說她好,只是在未成年輕孩子面前盡量少說.

另外:
又父又母的日子不易過,你要保重自己不要恢心.祝福你和你的女儿.

複式洋房

原文章由 KoyeBaby 於 08-9-13 00:29 發表
我喺JESSICA睇過劉天蘭嘅訪問,講到佢離婚時點同自己個女解釋,我覺得有幾句佢講得好啱!你可以作個參考~

佢話"父母分開,最重要是令子女明白錯不在他們,離婚代表小朋友將會有兩個家,生日收兩份禮物,聖誕也會收兩份禮物 ...

我唔會同個囡講佢媽媽既不是~~
因為我知道佢媽媽係好錫佢~~只不過佢未玩夠...
不過我有時諗起
點解未玩夠妳果時就唔好生啦~~生得出點解唔係肯放棄以前既生活呢

首頁
34567...22

尾頁

跳至