夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

jennylady 發表於 15-8-1 23:42
如果他唔洗返工,他會自己做,但他返工時就想我跟他咁做,但我唔想...

唔洗返工會做, 咁已經好好喇. 我以為年頭到年尾都您做, 佢响隔離煩.

您地未一齊好耐, 遲下您會習慣到. 佢只係呢樣唔好, 其他都唔錯喇.

別墅

回覆 doramanbb 的帖子

我c6都係仔仔出世後先開始變軍閥
佢成日管我用錢
因為佢覺得要為仔仔準備好多錢

c6一直都冇俾家用我
過時過節又唔買禮物
平時唔帶我出街食飯都算啦
我自己賺錢 點用錢 佢都要管
買左野返屋企又問嚮邊買, 幾多錢
佢仲浪費時間去睇係咪真係呢個價錢
而且會話貴
好貴
話我買咁貴白痴咁 (白痴... 佢咁話我... 仲要用埋粗口, 好難受~ 拍拖時佢話跟我學英文, 話會戒粗口...)

可能c6真係產後抑郁架
因為老爺都覺得c6惡左, 燥左
但我真係好難受
日日俾個咁既人管呢樣管果樣
我外家都覺得我慘
又成日話: 一早叫你唔好嫁佢, 你偏要嫁

咁以前c6真係好温柔
我整親腳, 佢當街幫我按摩隻腳架嘛...

男爵府

引用:回覆 doramanbb 的帖子我c6都係仔仔出世後

原帖由 mrsf2013 於 15-08-02 發表

我老公都睇錢好重,不過未理我點洗錢。我用自己錢買,唔到他出聲

男爵府

引用:Quote:原帖由 jennylady 於 15-07-31 發表

原帖由 Rexlin2001 於 15-08-02 發表
樓主,不使咁灰啦。哈哈,我老公同你老公一樣樣,我老公連我岀街著咩衫咩鞋咩袋都要理,杯水擺邊都要理,開 ...
我現在都會咁,stop 他...

男爵府

引用:回覆 doramanbb 的帖子我c6都係仔仔出世後

原帖由 mrsf2013 於 15-08-02 發表

我無同娘家講我唔開心。不過結婚前我娘家有叫過我想清楚,因為覺得我可以嫁得更好。

伯爵府

回覆:咁就一世了

你同佢開心見誠傾下你既感受啦不如

男爵府

引用:你同佢開心見誠傾下你既感受啦不如

原帖由 rachel0316 於 15-08-03 發表
你同佢開心見誠傾下你既感受啦不如
傾過啦,性格如此,無得改變。他根本唔覺得有問題。覺得係關心我。

複式洋房

jennylady 發表於 15-8-1 23:15
唔係冷淡,係平淡。我生仔後有送隻卡地亞錶比我,但唔係我想要,係他覺得抵而買。
我地生完半年,咩左3次, ...
大家要傾下

侯爵府

去搵婚姻輔導啦~ 由外人做橋樑協助兩邊去溝通, 可能好過你有你講, 佢有佢講, 各有各講....

別墅

其實很小事,放鬆心態。又是另外一樣東西, 人生苦短,及時行樂!

大宅

回覆 jennylady 的帖子

會唔會產後抑鬱,我當年生完個女都產後抑鬱,情緒好波動,當時覺得C6唔關心我,日日咸,差點離婚,其實生完BB好須要老公關心,不過大部份人都唔會注意到太太生完後有冇抑鬱

男爵府

引用:去搵婚姻輔導啦~ 由外人做橋樑協助兩邊去

原帖由 jolps 於 15-08-04 發表
去搵婚姻輔導啦~ 由外人做橋樑協助兩邊去溝通, 可能好過你有你講, 佢有佢講, 各有各講....

...
其實我都想,有無介紹?

男爵府

引用:回覆 jennylady 的帖子會唔會產後抑鬱,我當

原帖由 btylm 於 15-08-04 發表

會唔會產後抑鬱,我當年生完個女都產後抑鬱,情緒好波動,當時覺得C6唔關心我,日日咸, ...
我唔係對住他,我好開心窩

大宅

回覆:jennylady 的帖子

樓主, 你試下以其人之道還治其人之身。令你老公感受一下過份的關心會令人透不過氣來。 每日問佢返工lunch 食物, 然後話佢知Lee 樣唔健康, 個樣肥。早上問佢点解著Lee件恤衫, 質 疑佢每個decision。 今佢知道這樣是多討厭。

珍珠宮

引用:回覆 jennylady 的帖子很明白你的感受, 我

原帖由 JessicaElla 於 15-07-31 發表

很明白你的感受, 我老公亦是這樣的人 (但沒你老公那麼嚴重), 他永遠覺得自己那一套 ...
2公婆分開生活唔會越黎越少話題咩?

男爵府

引用:樓主, 你試下以其人之道還治其人之身。令你

原帖由 jasissmart 於 15-08-05 發表
樓主, 你試下以其人之道還治其人之身。令你老公感受一下過份的關心會令人透不過氣來。 每日問佢返工lunch ...
我有時候都會咁做....

複式洋房

加油

男爵府

回覆 麵包超人^o^ 的帖子

現在我們的主要話題是阿女, 阿女正值青春期, 又升中了, 要聊的事多得很. 我把生活上的所有煩瑣事情排除了, 這些煩瑣事往往會讓我和他產生分歧, 反正事情我都處理了搞定了, 不跟他說就能免除麻煩.
我明知跟他的想法, 價值觀都大相逕庭, 但既然十多年前選擇了他, 我只能用另外一些方法和他好好相處囉.

男爵府

引用:回覆 麵包超人^o^ 的帖子現在我們的主要話

原帖由 JessicaElla 於 15-08-06 發表
回覆 麵包超人^o^ 的帖子

現在我們的主要話題是阿女, 阿女正值青春期, 又升中了, 要聊的事多得很. 我把生 ...
但他在我處理事前或處理中時又這又那... 為些好少的事煩我。大事商量無問題,但小至我點開奶都出聲...

民房

回覆:咁就一世了

如你忍得住,佢次次講呢d野時完全當透明,唔改唔回應,日子耐佢都冇隱啦,可能到佢頂唔住

首頁

尾頁

跳至