單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得佢極度成熟....
我只係平安夜同男朋友出去食飯,除夕個晚都係同仔仔一齊過,因為之前都係同個仔過,所以呢2日是但一日要同個仔過,因為我唔想忽略個仔
咁都好彩仲有個叫左好既姑奶,如果唔係真係...
天水圍,大埔2邊走真係好辛苦,到而家個仔大左,我都一樣覺得好辛苦,所以好多時都係過時過節,或者要返大陸飲個d我地先返去,如果唔係都好小,因為好辛苦
原帖由 annieannieleung 於 10-1-6 21:15 發表

我都費事出聲話佢地喇!! 一來盞自己勞氣, 二來佢地實大把藉口~
之前都有話過奶奶點解比 C6 將o的野比晒人?! 佢咪話佢比左人都無辦法~ 講多兩講, 咪話我地兩個人o既事, 叫我自己同 C6 講囉!! o個時奶奶我都照鬧, 佢 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

只要我地肯踏出第一步,一定可以得到幸福
你要加油呀
原帖由 annieannieleung 於 10-1-6 21:29 發表

當初我都好似你咁唸o架!!
我之前曾經同我男朋友講過, 我結過婚又有個仔, 好難搵到個唔介意我過去同我個仔o既男人, 祝我好運咁話~
佢話呢o的野唔係我想o既, 總有唔介意o既人~
點知兩個月之後就同左佢一齊~
佢同我講o ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男朋友諗住出左雙糧去台灣
不過唔知去唔去得成
原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-7 10:20 發表

冇去過ar~ 呢排我同佢都有份新pt

佢好沉迷做新pt...覺得好好玩~

我會再push 佢同我去旅行ga la....

撫養權...好多歸你
唔需要諗太多LA...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 10-1-6 22:37 發表
我覺得佢極度成熟....
我只係平安夜同男朋友出去食飯,除夕個晚都係同仔仔一齊過,因為之前都係同個仔過,所以呢2日是但一日要同個仔過,因為我唔想忽略個仔
咁都好彩仲有個叫左好既姑奶,如果唔係真係...
天水圍,大埔2邊 ...

我以前個個星期都係咁樣, 大埔、天水圍兩邊走~
逢星期三過去睇仔仔, 星期五湊仔仔返屋企, 星期日湊仔仔返去~
奶奶住o個度仲要駁 K 巴o添!! 不過o個時都慣左啦!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿藍2006 於 10-1-7 14:30 發表
男朋友諗住出左雙糧去台灣
不過唔知去唔去得成

你就好啦!! 男朋友對你咁好, 出雙糧同你去台灣~
我男朋友出雙糧就話比一半屋企, 其他用黎投資喎!!
雖然佢理財能力都幾好, 唔會亂咁洗錢, 但係我都好想同佢搭飛機去旅行~

我亞妹今朝先飛左去台灣玩~
我之前都有去過台灣, 真係好多野食, 但係唔知點解我唔係太感興趣~ (我本身都好為食o架!!)
可能因為我o個時係駝住 BB 去啦!!

我鍾意去泰國或者韓國多o的o者!! 日本就太貴啦!! 唔唸住~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-7 10:20 發表

冇去過ar~ 呢排我同佢都有份新pt

佢好沉迷做新pt...覺得好好玩~

我會再push 佢同我去旅行ga la....

撫養權...好多歸你
唔需要諗太多LA...

你地份新 part-time 係咪就係做神祕顧客呀??
其實聽你咁講, 你地一齊好開心喎!! 又周圍去玩~
咁咪成日都可以見面囉?!
你仔仔係咪你媽咪湊呀??

個仔奶奶湊開, 爭到撫養權都係五十五十咋!!
加上佢又唔係有咩特別問題湊唔到, 同埋仔仔同家姐一齊生活喎!!
唔擔心就假啦!!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果可以想帶埋佢去
因為大多數無人湊
原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-7 15:08 發表

一定去得成
台灣唔係好貴....
3月左右仲係淡季, 會再平d...

你又唔洗請假...

不過...你仔仔果幾日邊個湊...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實都慣左,但都會覺得辛苦
我好彩,係上水搭個格巴士一車返到去
行幾步就到屋企樓下
原帖由 annieannieleung 於 10-1-7 15:47 發表

我以前個個星期都係咁樣, 大埔、天水圍兩邊走~
逢星期三過去睇仔仔, 星期五湊仔仔返屋企, 星期日湊仔仔返去~
奶奶住o個度仲要駁 K 巴o添!! 不過o個時都慣左啦!! ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實台灣呢個旅程已經係上年暑假個時講,因為諗住佢未返學,個段時間奶奶可以幫我湊,但同時我又怕佢會帶個返大陸,所以HOLF住左,反而係上年同佢一共去左澳門4次
只係佢想佢台灣,不過佢想去成個禮拜
順便玩埋墾丁先,所以我諗都唔會平好多
泰國我同個仔去過,我個仔仲玩得好開心
可以話佢仲開心過我,由去個日到返黎個日都係笑
雖然帶住佢辛苦,但都係值得
我好期待台灣個旅程,不過始終未知成唔成事
原帖由 annieannieleung 於 10-1-7 15:54 發表

你就好啦!! 男朋友對你咁好, 出雙糧同你去台灣~
我男朋友出雙糧就話比一半屋企, 其他用黎投資喎!!
雖然佢理財能力都幾好, 唔會亂咁洗錢, 但係我都好想同佢搭飛機去旅行~

我亞妹今朝先飛左去台灣玩~
我之前都有去過 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

差唔多全部都要駁腳...
好彩我奶奶住個度,都方便
我地係上水一車返到總站
原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-7 16:36 發表
地點同ar 藍 一樣

情形就同我一樣

我逢星期三過去睇仔仔, 星期五湊仔仔返屋企, 星期日湊仔仔返去~

第一個ee
fanling 去 洪水橋 [ 小巴出fanling kcr > kcr > 276 > k巴入 洪水橋] 再行 15min .....果度係圍村... ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

個之去泰國我同媽咪,阿婆一齊去
可能佢由出世到而家都係我自己湊,所以覺得無咩問題
大陸我地2-3個月就會返一次,因為周奶奶佢地一齊返去,大多數都係因為要返去飲,黎緊星期六都要返,不過我未同佢續證,所以今次唔洗返
你都可以帶住佢周圍去,其實唔難,我而家湊佢已經叫做好輕鬆,不過我d朋友/親戚覺得我咩仔好出神入化
我係自己廣場個邊見到你話想同仔仔申請回鄉證,我個仔出世個幾月度就返大陸,因為奶奶想帶個仔返大陸比老人家睇下,咁老公又好耐無返去,而我一次都未,咁就返左去,個時返佢都驚個仔腸胃問題,好彩無事,因為鄉下唔係咩偏遠地方,而且d水係井水,so far都無咩,之後都間唔中返去
暑假諗住同佢去邊度玩?我諗住遲d同佢去長隆,你呢?
原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-8 12:01 發表
你好叻

咁細個帶住佢4圍去....
帶小朋友出門真係幾麻煩ga

我計劃今年同佢辦回鄉證, 暑假返大6

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁之前社工要定期睇佢,咁你根本無得走
咁你仔仔細個真係幾難湊,我個仔以前都叫做好湊
食飽就訓,訓飽就食,只係試過一排日日喊,喊到人都顛,不過99幫佢拜完神又無事,去陌生地方會喊,就真係去唔到邊
我個仔無話認地方,認床個d,如果佢係咁我諗我都唔可以帶佢周圍去,第一次同佢大陸都驚,好彩無事,我記得鄗年同佢返去,日夜都放炮丈,佢又無野照訓可也,所以都算係咁,個時d親戚都話咁都唔醒,好野..我對住侸仔都無咩耐性,只係對耐左知道佢既脾性,咁咪會好d囉
暑假同佢去多d地方玩下,當係比你同佢放下假,比自己玩下都好
原帖由 dada~0w0~ 於 10-1-8 16:52 發表

我之前唔同佢辨證....
係因為社工定期要去探佢
加上, 我個仔細D時係好爛喊ga...
食又喊, 訓又喊
去陌生地方都喊ga...
咁何必呢?
太細又行唔長, 要抱...
可能我冇你唔好心機la..
不過, 我都改善緊

e+識行, 識講, 識 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

首頁

尾頁

跳至