自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 好友幫有婦之父生仔點好?

你個「好友」都好自私兼不自愛喎, 明知人哋有老婆都咁做,簡直卑鄙 !

民房

我嗰fd好傻、佢以為同嗰賤醫生、生完仔佢會同佢一齊。嗰賤人話同佢老婆離緍,你哋信唔信呀?你哋身邊有冇fd係咁架?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

莫講話好友啦, 佢要做, 就算係父母兄弟姊妹都阻止唔到啦! 點幫?

子爵府

looksau 寫道:
我嗰fd好傻、佢以為同嗰賤醫生、生完仔佢會同佢一齊。嗰賤人話同佢老婆離緍,你哋信唔信呀?你哋身邊有冇fd係咁架?

有~
我朋友同個警司生左個仔都12歲啦!
佢老公都大多數時間返佢度訓!

其實好多人都甘願做第三者,仲生埋仔添!
佢地都會在守第三者守則!

有一個case,我有一個朋友,
佢當年同一位唱片介黃姓高層一齊!
(唔係 Paco,職位仲勁過Paco好多)
黃先生佢自己不停講話佢自己提出同老婆離婚,
只不過佢老婆唔肯離!
事件過有年半左右,有一日唔知點解佢老婆打黎,
大家傾左耐,才發覺原來係佢老婆主動提出離婚,
係佢自己唔肯離婚咋!
之後我朋友即飛佢啦!

有時愛情真係盲目!
當局者迷!
旁人好難明白!
只係有待佢幾時會清醒!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

男爵府

無得幫ga wor....佢都決定左lor,都有左6個月啦.....

洋房

???? 點可以ga........???

大宅

lee招勁呀個大婆
樓主個fd 不知所謂,祝佢好運,記住叫佢而家開始行善積德

lungats 寫道:
[quote]
tiffany_wong23 寫道:

有~
我朋友同個警司生左個仔都12歲啦!
佢老公都大多數時間返佢度訓!

其實好多人都甘願做第三者,仲生埋仔添!
佢地都會在守第三者守則!

有一個case,我有一個朋友,
佢當年同一位唱片介黃姓高層一齊!
(唔係 Paco,職位仲勁過Paco好多)
黃先生佢自己不停講話佢自己提出同老婆離婚,
只不過佢老婆唔肯離!
事件過有年半左右,有一日唔知點解佢老婆打黎,
大家傾左耐,才發覺原來係佢老婆主動提出離婚,
係佢自己唔肯離婚咋!
之後我朋友即飛佢啦!

有時愛情真係盲目!
當局者迷!
旁人好難明白!
只係有待佢幾時會清醒!
係咪激將法...等個2奶死心..... [/quote]

別墅

最憎個d破壞人地家庭既女人/男人,明知人地有家室,就唔好攪人啦。

不過我都有個fd次次都係做人第三者,我所知都三、四個,次次都無好下場,但佢依然唔醒,男人只係當佢係玩物,唔會認真。

大宅

咁個男人而家有冇表態先??

大宅

水晶宮

畀面勳章

民房

邊個話醫生一定要同護士架,
你個朋友咩心態架?
我覺得佢既做法好有問題囉

別墅

既然係醫護人士、有晒醫學常識的話, 佢根本就係特登咁做, 佢直成係用 "生米煮成熟飯" 哩招黎令果個殘佬就範, 但咁做又何必呢, 真係好自私, 即使佢可以踢走個大婆, 難免第日自己唔會比三奶踢走, 不過佢地通常都係d執迷不悔既人黎, 而且一家唔知一家事, 或者個大婆本身好衰, 個殘佬頂佢唔順又未定, 你都係幫佢唔到嫁喇, 牛唔飲水點禁得牛頭低吖!

盡左你做朋友的責任盡量提醒佢就算了, 因為我都曾經好似你咁, 為我個朋友心痛過, 我直成訓著左都喊左出黎(老公第二朝話返比我知), 當時我真係好 hurt 嫁, 因為佢係我最關心的人, 初初都仲聽我勸, 但睇住佢行落個窿度, 三番四次比埋條繩去救佢, 但佢放棄左我比既繩, 終於做左人地既呀二(直至現在), 係公司仲係公開的秘密添 , 唉....

如果你真係同佢好好, 即使佢唔聽你勸, 作為朋友既你都唔好放棄佢, 而且你同佢既友誼與佢做人地第三者係2回事, 同佢繼續做 friend 亦唔等於你係認同佢的做法, 始終都係好朋友, 唔好被你地以外的事影響你地的友誼, 朋友也要經得起考驗嫁, 無論如何都要保持清醒.

looksau 寫道:
有咗6個月,做時唔唸後果攪都一獲泡。佢種係護士同醫生、有晒醫學常識都攪成咁。唔知點幫佢好?

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Oh My God~~

民房

咁都得?
點解要幫佢生?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

洋房

looksau 寫道:

一個願打一個願捱怪得邊個? 要怪就只好怪自己蠢,唔張開眼做人,可能佢"做人"果刻係有張開眼

首頁

尾頁

跳至