婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:99當正我屋企係佢屋企咁

所以我未同佢一家反面時,岩岩坐緊月,c6 話叫我俾條鎖是佢丫媽,等佢上黎方便啲,(層樓我買,佢仔一蚊都冇出過)我話你都痴線,甘我坐完月唔通開口叫佢俾反條鎖是我咩,你又唔會出聲問你丫媽羅反,況且我請左人照顧,唔洗你丫媽上黎羅,佢上黎都唔係為我喇,見個孫炸麻!

珍珠宮

無常識 係你地先忍到佢 咁厚面皮 唉

男爵府

其實可唔可以好聲好氣講下呀!
又或者唔直接同99講,但就兩公婆或兩母女傾計專登俾99聽到~
例如你同阿媽講:阿媽! 講過幾多次,我唔鍾意人開我衣櫃,做女時你都知我係咁架啦,最憎人掂我d野,呢到唔係你屋企呀!

複式洋房

回覆:fishstoneb 的帖子

叫你阿媽唔好開門比佢!

複式洋房

回覆:Phoebe_snufkin 的帖子

👍

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果可以既 得閒轉下放野位置 如果唔係 直接同佢講 你唔知d野放響邊 我拎比你 就算佢拎響手都話件野抹污糟野 總知九唔搭八駁唔到既理由就得

大宅

我99未一樣,初初好好地,現在我真係好想爆佢一鍋,當正屋企係自己屋企,上來睇我地d信及其他野,將櫃桶的碗碟換左其他碟,叫工人用佢個d唔好用我個d, 叫工人跟佢方式做野,最嬲係,佢自己拿了工人條key走去配一set俾自己

水晶宮

fishstoneb 發表於 14-5-8 16:54
冇呀..... 呢年幾兩年來, 大大少少都反映過..... 講到我都唔想再講, 成日講, 搞到好似乜都睇佢呀媽唔順眼咁 ...
如果係我都會睇唔過眼~~既然平時99成日過嚟不如預備一隻杯for佢專人用~~
唔好成日拿錯bb嘅杯用~~

伯爵府

開心吸收勳章

引用:我99未一樣,初初好好地,現在我真係好想爆

原帖由 tigerchaichai 於 14-05-09 發表
我99未一樣,初初好好地,現在我真係好想爆佢一鍋,當正屋企係自己屋企,上來睇我地d信及其他野,將櫃桶的 ...
你99擺明好有計劃入侵你間屋,遲下實搬埋入黎一齊住,反正佢都有你地鎖匙

別墅

引用:我99未一樣,初初好好地,現在我真係好想爆

原帖由 tigerchaichai 於 14-05-09 發表
我99未一樣,初初好好地,現在我真係好想爆佢一鍋,當正屋企係自己屋企,上來睇我地d信及其他野,將櫃桶的 ...
咁快d 换密碼鎖或者指紋鎖

大宅

引用:Quote:原帖由 tigerchaichai 於 14-05-09

原帖由 ying0501 於 14-05-09 發表
咁快d 换密碼鎖或者指紋鎖
換鎖同轉密碼係無用,佢一定會搵方法同唔同藉口去得到佢想要的野,就好似鎖匙咁,我兩公婆講明係雙方家長都唔俾,點估到佢會自己問工人拿去配。

子爵府

生b前我奶奶唔會上黎,自此亞囝出世,佢除左星期六例牌黎睇b,一至五都總有一兩日自己上黎(我地返晒工,亞囝喺婆婆家),上黎就擺低d垃圾(人地送比佢而佢又唔想要既野)但我知佢有開我雪櫃,開我罐奶粉,有冇摷其他野就唔知啦!
每次放工返到屋企如果見到枱面堆垃圾就會好憫!既係佢又上過黎!試過有次落雨,成地鞋印加一撻撻乾左既水漬,我絕對相信佢冇除鞋同拎住把傘就圍滴
討厭的人

子爵府

生b前我奶奶唔會上黎,自此亞囝出世,佢除左星期六例牌黎睇b,一至五都總有一兩日自己上黎(我地返晒工,亞囝喺婆婆家),上黎就擺低d垃圾(人地送比佢而佢又唔想要既野)但我知佢有開我雪櫃,開我罐奶粉,有冇摷其他野就唔知啦!
每次放工返到屋企如果見到枱面堆垃圾就會好憫!既係佢又上過黎!試過有次落雨,成地鞋印加一撻撻乾左既水漬,我絕對相信佢冇除鞋同拎住把傘就圍滴
討厭的人

大宅

我真係接受唔到外人開我衣櫃咯!
直情話佢知唔鍾意人掂我啲野,呢度係我屋企,仲要用bb杯飲紅酒,有冇常識架?痴線~
叫你個99唔駛咁辛苦逢星期三上黎,你同c6放假帶bb去同佢飲餐茶應酬下佢算啦!

首頁

尾頁

跳至