想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 addy 於 08-4-15 22:17 發表
係咪bingo情況下用d仔排卵紙test都有下線?...深or淺

如果 check bingo , 通常排卵條會較 驗孕條快 深粗.

大宅

多時各位及"弓"喜各位!

我confirm有左啦!好開心! 估吾到試左一個月就得,我用排卵捧試了3日第4日夜晚有深粗線,但都係第二日下午do do左一次,之後都無補過,都幾好彩因年幾吾小. 所以你地要努力呀!

我等bingo時都好worry, 而家同大家分享一下我的徵召,希望可以幫到大家. 原來有左之後(即虫虫meet到egg後)頭一星期,個肚真係會feel到抽抽下的,好似做"更"野咁樣,nipple非常敏感,而且大便常常有(吾知係吾係我先係咁).之後一路好似谷m一樣(胸及肚一齊谷). 常常feel到體溫好高,但我大lazy沒有量度(要早起床對我來講真係好難!)

今日係街逗留左好耐,肚下面小小抽抽地,有d驚! 不過到lee一刻都係疑幻疑真,仲係覺得吾真實.

大宅

恭喜...恭喜有喜...

原文章由 bagman 於 2008/4/15 22:47 發表
多時各位及"弓"喜各位!

我confirm有左啦!好開心! 估吾到試左一個月就得,我用排卵捧試了3日第4日夜晚有深粗線,但都係第二日下午do do左一次,之後都無補過,都幾好彩因年幾吾小. 所以你地要努力呀!

我等bing ...

別墅

係咪bingo情況下用d仔排卵紙test都有下線?請問是邊一條係下線呀?
Thank you!

大宅

將d仔排卵紙打直(紅上白下):上線=對照線, 下線=結果
當然, 之後再用d仔驗孕再check多次比較好la...

原文章由 mandyw 於 2008/4/15 23:34 發表
係咪bingo情況下用d仔排卵紙test都有下線?請問是邊一條係下線呀?
Thank you!

別墅

thank you!
我想問下線是係bingo?深或淺...........
另外對照線是什麼? 2絛都有..對照線深下線淺是什麼?
好驚~~~~~~~~~~~~~

大宅

好驚...?~?~? 你好驚...驚咩...驚有左...?~?~?
上得黎bk...係想有左...唔好用"驚"既心態la...
...記得冷靜d...hehe...

用d仔排卵紙, 非排卵期時用(等bingo時/前):~
下線如果有線, 無論深定淺, 或粗定幼...
都可能有機(bingo), 咁條上線係用來對比下線...
咁先知道條下線(結果線)係屬於深定淺, 粗定幼...
如果你依家兩條都有, 深定淺?~? 粗定幼~?~?
你可以每朝早用晨尿黎check, 如越黎越深(粗)...
bingo既機會已很高, 咁你可以再用d仔驗孕紙再check...
或用其他牌子再double check多次或者去診所check都得...

等你再上黎報喜...yeah...

原文章由 mandyw 於 2008/4/16 00:09 發表
thank you!
我想問下線是係bingo?深或淺...........
另外對照線是什麼? 2絛都有..對照線深下線淺是什麼?
好驚~~~~~~~~~~~~~

別墅

THANK YOU~~~
因為我7/4放了旦旦, 下線淺上線深,

大宅

有無人教我D仔是什麼?? 係咪驗孕棒呀??
我醫生叫我4月12/13努力, 機會好大, 咁我又努力咗, 請問幾時可以快些知有無中呀???

我成日睇上地講東講西, 其實我一d都唔係好明, 個醫生又講d唔講d, 我應該點呀??? 又要比錢見醫生呀, 一次要成 $600呀, 好貴呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 ahmo313 於 08-4-16 12:11 發表
有無人教我D仔是什麼?? 係咪驗孕棒呀??
我醫生叫我4月12/13努力, 機會好大, 咁我又努力咗, 請問幾時可以快些知有無中呀???

我成日睇上地講東講西, 其實我一d都唔係好明, 個醫生又講d唔講d, 我應該點呀??? 又要比 ...

D仔係大衛牌排卵條/驗孕條.

你最快可以係19/20 驗血, 或者 24/25日後用驗孕棒 /條. 準確D就 26- 29 check.

大宅

原文章由 miffymiffy 於 08-4-15 10:22 PM 發表
如果 check bingo , 通常排卵條會較 驗孕條快 深粗.

10/4 排旦, 尋晚test用pink d下線似有又似無,要勁光下睇先覺有D...係咪已無機

[ 本文章最後由 addy 於 08-4-16 17:11 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至