想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日係day29(cycle around 30 - 36),應該係11日之前排卵. check左幾日,今日終於見到d仔驗孕棒有條淡線啦. 但係真係超淡(要好細心先睇得清楚),不過就同對照線一樣咁粗,到底我係吾係有左呢?我同時用d仔排卵捧check了4日, 第二日開始有非常淡的線,第三日深了dd,今日再深色左d比起昨日.我好worry呀 !你地有無試過呀?可吾可以答下我呀?

男爵府

我覺得應該係bingo咗啦! d仔驗孕唔會無啦啦有線!雖然淺色但我諗都係bingo!(因為我之前都係咁,有淺線唔深色) 一係買支棒棒再check下....不過記住用晨尿check呀!

大宅

回覆 #2 pochacco_ch 的文章

你之前係第幾日check的呢?我而家同谷m一樣,好吾舒服!剛剛用另一牌子再check過,都係一樣超淡的線,有時懷疑吾知係吾係幻覺?

大宅

我都係排卵後14日用d仔驗孕驗左2次都有淺線, 跟住第朝買支貴野黎驗, 都係confim bingo.

恭喜您, 應該係中.

男爵府

我之前用d仔排卵條check9/3-12/3有下線,23/3再用d仔驗孕check有下淺,我果時都係好似你咁諗,會唔會自己太想bingo而覺得係呢! 不過最後証實唔係幻覺囉!
我之前都覺得好似谷m谷唔出好辛苦咁,仲走咗去通淋巴添!mouth:
原文章由 bagman 於 08-4-15 10:36 發表
你之前係第幾日check的呢?我而家同谷m一樣,好吾舒服!剛剛用另一牌子再check過,都係一樣超淡的線,有時懷疑吾知係吾係幻覺?

洋房

你係咪用曼仔? 聽人講曼仔好準

恭喜! 恭喜!

大宅

原文章由 pochacco_ch 於 08-4-15 10:49 發表
我之前用d仔排卵條check9/3-12/3有下線,23/3再用d仔驗孕check有下淺,我果時都係好似你咁諗,會唔會自己太想bingo而覺得係呢! 不過最後証實唔係幻覺囉!
我之前都覺得好似谷m谷唔出好辛苦咁,仲走咗去通淋巴添! ...

我而家真係好似谷m谷唔出好辛苦咁, 個肚有小小抽下抽下咁,但你走咗去通淋巴都真係幾好笑 . 咁你在醫生度confirm時,係吾係會寫封信比你交比公司呢? 如果去化驗所check係吾係一樣的呢?or要再去Dr. 度check多一次先有証明呢?

男爵府

化驗所我唔知呀!不過應該要由醫生寫証明的.....
原文章由 bagman 於 08-4-15 11:00 發表

我而家真係好似谷m谷唔出好辛苦咁, 個肚有小小抽下抽下咁,但你走咗去通淋巴都真係幾好笑 . 咁你在醫生度confirm時,係吾係會寫封信比你交比公司呢? 如果去化驗所check係吾係一樣的呢?or要再去Dr. 度check多 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜你 , 應該係中左獎

複式洋房

原文章由 bagman 於 08-4-15 10:04 發表
我今日係day29(cycle around 30 - 36),應該係11日之前排卵. check左幾日,今日終於見到d仔驗孕棒有條淡線啦. 但係真係超淡(要好細心先睇得清楚),不過就同對照線一樣咁粗,到底我係吾係有左呢?我同時用d仔排卵捧check了 ...

恭喜你 好大機會中獎
因為我都係(day26.27.28都係好淡色)到左day29深小小
day30去醫生到check.
e生:問我先生貴姓?
先生:姓岑
e生:岑生恭喜你,你好快做爸爸
個1刻自已先信

男爵府

今日係排卵後第11日,今早用晨尿check d仔驗孕條,大約5分鐘都有一條淺粗線,但我驚係m黎之前o既線,所以諗住後日再check.....

大宅

原文章由 jennyngbc 於 08-4-15 10:40 發表
我都係排卵後14日用d仔驗孕驗左2次都有淺線, 跟住第朝買支貴野黎驗, 都係confim bingo.

恭喜您, 應該係中.

jennyngbc,

請問你有沒有試過14日前驗!我就在排卵後12日check,not bingo!我有否chance?

大宅

回覆 #12 Irisl@m 的文章

咁又未喎, 因為怕失望, 所以死忍難忍, 等到14日先驗.

大宅

我希望14 days有驚喜啦!

大宅

回覆 #14 Irisl@m 的文章

你等多兩日再驗啦, 到時聽你好消息!

大宅

thanks!我未恭喜你添!

恭喜恭喜!

大宅

恭喜...恭喜有喜...

原文章由 jennyngbc 於 2008/4/15 10:40 發表

恭喜您, 應該係中.

大宅

如果GREEN D 仔有2條線, Pink D仔 冇線或空白, 甚麽意思呢?????, 有冇人知道呀????

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 monmon123 於 08-4-15 21:15 發表
如果GREEN D 仔有2條線, Pink D仔 冇線或空白, 甚麽意思呢?????, 有冇人知道呀????

綠色D仔係淺下線 , 定係深粗? 有人都曾經試過, 都係bingo 的.

如果仍有驗孕條, 隔日再驗. 以深粗為準~

祝 bingo

大宅

係咪bingo情況下用d仔排卵紙test都有下線?...深or淺

首頁

尾頁

跳至