自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sharebuy 發表於 24-5-22 14:35
我係FaceTime視像
好彩一向都攪左silent mode,只有電話薄電話先響
所有一律唔識佢自動cut線,真係有心搵 ...

我係語音,煩
attach1/tmp/php9OZwHT

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Glau 發表於 24-5-22 14:35
我都收到幾個, 我直情關左facetime 功能.

我都有考慮關咗佢

子爵府

我家人都收到,不停call。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

yanyan-mummy 發表於 24-5-22 14:19
唔係視像嚟㗎,係FaceTime語音,我今日收到六次,都係86 180字頭

咁多!?
係咪搵工留既電話號碼?

雲母殿

littlefunpig 發表於 24-5-22 14:44
咁多!?
係咪搵工留既電話號碼?

係呀,不過淨係今日先收到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

yanyan-mummy 發表於 24-5-22 14:45
係呀,不過淨係今日先收到

Facetime有得較「將未知的來電設為靜音」
正常搵工應該唔會用facetime搵你
我都開左費事唔預小心接左比佢做詐騙材料

雲母殿

littlefunpig 發表於 24-5-22 14:49
Facetime有得較「將未知的來電設為靜音」
正常搵工應該唔會用facetime搵你
我都開左費事唔預小心接左比佢 ...

通常我電話都係靜音㗎,如果校咗靜音佢都係照出嘅,一樣會唔小心撳到

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 24-5-22 14:53
通常我電話都係靜音㗎,如果校咗靜音佢都係照出嘅,一樣會唔小心撳到
呢個功能唔係淨係靜音唔響, 係靜音之餘自動直接自動cut 線,
佢只會show 有個咁既電話打黎,
唔會接得到
想打就睇返個來電顯示打返返去

琥珀宮

廷廷媽 發表於 24-5-22 14:17
回覆 whyyou 的帖子

我意思指IPHONE先收到視象電話騙案, ANDROID手機有冇收到視象電話騙案? ...

有,whtsapp 視像電話
但近排少左

雲母殿

littlefunpig 發表於 24-5-22 14:57
呢個功能唔係淨係靜音唔響, 係靜音之餘自動直接自動cut 線,
佢只會show 有個咁既電話打黎,
唔會接得到

請問喺邊度設定我搵唔到呀

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我係FaceTime視像,連打2日,一打2-3次.真係好煩

翡翠宮

yanyan-mummy 發表於 24-5-22 15:00

打開設定 > 禁 Facetime > 碌到最低 就有

attach1/tmp/phpADX77H

象牙宮

yanyan-mummy 發表於 24-5-22 15:00

設定Facetime拉到最低,
如無開FaceTime 係電話度拉落去,
未知來電設靜音.

象牙宮

nisha 發表於 24-5-22 13:38
最近有冇登記乜嘢?或參加抽獎?
我成日覺得係呢啲地方被share 資料
試過玩惠康抽獎就好多唔知咩電話來.

水晶宮

我都收到連續三次

伯爵府

2024年龍年勳章

gigicatb 發表於 24-5-22 13:10
係呢兩日先收到,佢連續打幾次嚟,之後另一段時間又另外一個電話號碼打嚟
...

我都係呀,連續四個

男爵府

我收到同一個電話FaceTime 9次好似話自己係微訊

翡翠宮

SK921 發表於 24-5-22 15:38
我收到同一個電話FaceTime 9次好似話自己係微訊
crazy...9 次
直頭係頻繁騷擾

大宅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

我都有,前日連續打嚟4次,噚日打嚟3次,兩個唔同電話號碼

男爵府

littlefunpig 發表於 24-5-22 15:43
crazy...9 次
直頭係頻繁騷擾

之後用另一個電話打嚟2次FaceTime,真係好煩

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊