影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi Csy & Dorothy,

不用多謝,好高興你也喜歡他們,我將會在今個星期六約了一班喜歡木村和松隆子的朋友們一起去看"Hero".希望這套戲不會另我們 fans們失望.

:-P :-P fifi

大宅

我覺得戀愛世紀好睇,但悠長假期仲好睇

琥珀宮

我都係呀!剪果下好突兀,跟住心裡喝采! 理子做得好!

原文章由 楊桃 於 07-9-27 12:14 發表
我反而最深刻就係理子剪哲平頭髮果幕呀 .....

琥珀宮

我都係,《戀愛世紀》男主角性格吊兒郎當,難得女主角肯鍾意佢。而《悠長假期》男女主角性格都咁可愛,尤其佢兩個上完床之後,各有心中所思,唔知點向對方表達,驚對方唔知點對待理一段關係,就係咁越緊張越死火,最後仲鬧交收場,不歡而散。木村及山口智子演得好好,尤其山口不愧日本藝能界大姐,將女主角果份焦慮、茫茫然不知所措,想愛又不敢去到咁盡演得入木三分,一套好有深度既劇

原文章由 吉永老師 於 07-10-16 14:06 發表
我覺得戀愛世紀好睇,但悠長假期仲好睇

大宅

我都覺得 LG 好睇好多!

我都睇左好多次喇.. 差不多年年冬天都睇一次...

冬天睇, 特別有 FEEL 架.....

複式洋房

各位Fans,

你想想現在還有沒有 LG DVD 賣 ????????

我好想好想好想有呀 !!!!

Joanna Ma Ma?-(

大宅

原文章由 Joanna媽媽 於 07-10-17 14:59 發表
各位Fans,

你想想現在還有沒有 LG DVD 賣 ????????

我好想好想好想有呀 !!!!

Joanna Ma Ma?-(

好似台灣有得買,還很便宜.

複式洋房

因為我實在等得太心急啦...所以已經約左我老公&朋友聽晚 (18/Oct)放工去睇...睇完同大家分享吓啦!

csy_heidi

原文章由 fififree 於 07-10-16 12:58 發表
Hi Csy & Dorothy,

不用多謝,好高興你也喜歡他們,我將會在今個星期六約了一班喜歡木村和松隆子的朋友們一起去看"Hero".希望這套戲不會另我們 fans們失望.

:-P :-P fifi ...

侯爵府

同意山口確係唔錯
原文章由 SandyKL 於 07-10-16 16:13 發表
我都係,《戀愛世紀》男主角性格吊兒郎當,難得女主角肯鍾意佢。而《悠長假期》男女主角性格都咁可愛,尤其佢兩個上完床之後,各有心中所思,唔知點向對方表達,驚對方唔知點對待理一段關係,就係咁越緊張越死火,最後仲鬧交收場,不歡 ...

翡翠宮

我都係2個月前先煲完咋 ......

原文章由 verytired 於 07-10-17 13:11 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我昨晚煲到 6:00 , 原來好早理子鍾意哲平架啦 !

第 2 集都整 lunch box 比佢

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 07-10-20 10:31 編輯 ]

大宅

原文章由 chickenwing2006 於 07-10-20 10:26 發表
我昨晚煲到 6:00 , 原來好早理子鍾意哲平架啦 !

第 2 集都整 lunch box 比佢

你現在看到第幾集

男爵府

原文章由 fififree 於 07-9-19 17:52 發表

我今次重看,已看了2,3次都未厭.昨天還download HERO 2006特別版來看,不過松隆子只是最後一幕出現.

I miss the show on Jade TV and unable to search it via web
Where did you download this show?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

工人放假 , 呢幾日無睇 !

希望今晚再次睇 1-2 集 , 但一出早苗
我一定飛 .... x 4 , x 8 甘飛 !! :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 fififree 於 07-10-20 12:45 發表

你現在看到第幾集

民房

原文章由 verytired 於 07-10-17 13:11 發表

LG 是 97 年冬季日劇. 當時剛好到了日本, 第一時間看了幾集. 最難忘是有一次在機場等上機, 一大班人圍住 tv 睇, 睇到好肉緊, 勁好氣氛. 現在的日劇, 也很少這麼受歡迎的了.
咁就10年啦. 不過就算今時今日看, 也不過時的.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

甘真係有 10 year 啦 , 唔怪得市面上只有
vcd ...... 無 dvd 賣啦 ??

原文章由 Cloud9 於 07-10-22 17:42 發表

LG 是 97 年冬季日劇. 當時剛好到了日本, 第一時間看了幾集. 最難忘是有一次在機場等上機, 一大班人圍住 tv 睇, 睇到好肉緊, 勁好氣氛. 現在的日劇, 也很少這麼受歡迎的了.
咁就10年啦. 不過就算今時今日看, 也不 ...

複式洋房

你估香港有無得賣啦LG DVD ?:loveliness:

好想 好想 勁想要呀 !!!!!!!!!!!!!!!

Joanna Ma Ma

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都想知 , LG 係我心目中日劇中既
NO. 1 架 ! 超鍾意 有 DVD 要買
黎儲起佢 !

KOREA 劇中我 NO. 1 係 " 情定大飯店"
買左 DVD 啦 , 我諗可能真係要 2000
之後先有 DVD 出現啦 ! 1997 既 LG
好似無見過有 WOR ? 有無人買左呢 ?

有 LG DVD ..... 我都想買呀 , 起碼唔洗
" 鬆郁濛" 麻 !

原文章由 Joanna媽媽 於 07-10-24 11:51 發表
你估香港有無得賣啦LG DVD ?:loveliness:

好想 好想 勁想要呀 !!!!!!!!!!!!!!!

Joanna Ma Ma

男爵府

原文章由 Cloud9 於 07-10-22 17:42 發表

咁就10年啦. 不過就算今時今日看, 也不 ...

係, 真係一點都不過時, 尤其是松隆子,同hero 2006都冇分別:-P

複式洋房

其實莫講話LG難搵dvd...就算係木村2000年之後既日劇都好難搵, 只係見到 "美麗人生"...我有朋友話可以試吓去MK信和睇吓有無...有時間去睇睇先...

原文章由 chickenwing2006 於 07-10-24 15:45 發表
我都想知 , LG 係我心目中日劇中既
NO. 1 架 ! 超鍾意 有 DVD 要買
黎儲起佢 !

KOREA 劇中我 NO. 1 係 " 情定大飯店"
買左 DVD 啦 , 我諗可能真係要 2000
之後先有 DVD 出現啦 ! 1997 既 LG
好似無見過有 ...

首頁

尾頁

跳至