自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔識comment, 只知夠特別!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔識comment, 只知夠特別!

子爵府

回覆:李壁琪超強勁!

佢次次出黎都唱歌劇…………有啲煩厭

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我覺得好難比較係有幾勁,因為評分準則不一!個個參賽者唱時代曲,如果有一個藝人走出來唱粵曲,係唱得好,但點比較呢?

子爵府

畀面勳章

引用:真係太強了!而我吾知巫生咩事……呢個70幾

原帖由 DORDORLI 於 13-07-14 發表
真係太強了!而我吾知巫生咩事……呢個70幾分,另外個個90幾
巫生解釋了,因為佢係揀音樂劇gei歌嚟唱,所以巫生會用返唱呢類歌gei 嚴𧫴標準來judge佢呢次表演

珍珠宮

伯爵府

引用:Quote:原帖由+DORDORLI+於+13-07-14+發表真

原帖由 a!b@c# 於 13-07-15 發表
巫生解釋了,因為佢係揀音樂劇gei歌嚟唱,所以巫生會用返唱呢類歌gei 嚴𧫴標準來judge佢呢次表演

...
Agree.. 佢個水準夠贏香港校際比賽
但同唱家班比,只係一般般。70幾分差不多了

伯爵府

引用:Quote:yiqiyihui+發表於+13-7-15+00:05+去Y

原帖由 WChan 於 13-07-15 發表
我都正想咁講, 原唱實在太勁, 佢只可以講係唱到, 但有走少少音, 感情唔夠投入, 所以我只係覺得一般. ...
係呀,冇乜感情。sell技巧only

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+DORDORLI+於+13-07-14+發表真

伯爵府

NG

禁止訪問

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

勁!
佢個名好似係呢個[琦]呀!

伯爵府

我覺得好一般聽得好辛苦!呢首歌我本身好鍾意,長期喺playlist....佢真係無感情,把聲亦唔好聽。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好勁呀

公爵府

see what song she sings next round ?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

DORDORLI 發表於 13-7-15 00:48
即係我咁打個比喻:係佢今次用個嚴謹既準則唱得好差,可能Total 140分會比人叮走,其他留低=好過佢?真係咪講笑啦!.
我諗巫生意思係......

唱流行曲同唱歌劇既標準唔同,好難互相比較,所以分別用唔同評分準則。
如果李小姐唱歌劇而表演未達評審嚴格要求,都會被叮走,但唔等於留低既好過佢,因為兩者唔可以直接比較,而揀用歌劇黎比賽係李小姐個人決定。
李小姐都係想一嘗心願喺電視表演歌劇,可能下次佢會唱番流行曲~

男爵府

伯爵府

唔好煩我 發表於 13-7-14 23:29
其實佢好幾個位走咗音,d聲喺胸喉完全出唔到,去到最尾句又控唔到把聲。。。唔係想負面但佢似想製造noise多 ...

我都係咁覺得, 一路聽一路為佢擔心, 佢有啲音似係夾硬擠出嚟架, 同真係唱 opera 的唔一樣架.

首頁

尾頁

跳至