論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 joli3bb 於 10-5-22 12:09 發表

續約後會更差, 更冇心機做, 我家工人就是一個好例子啦!

m3 !!!!!!!!!!!!!! after back fr indo... then resign ....
waste one more ticket $$ and $2000....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 sweetcouple 於 10-5-22 11:52 發表
背景:

1. 我家BUN姐, 11月20號左右約滿。此人大學程度, 英文能力唔錯, 有耐性陪我囡睇書, 做清潔OK, 但不主動工作, 一做晒野就坐響廚房發夢, 亦唔會主動出黎陪我囡玩......煮食係奇差 (係冇心學, 2年來唔單止冇進步 ...

你個工人有大學程度, 來HK做工人, 自覺委屈咗自己, 成日覺得要做專業人仕, i.e.教書, 所以有耐性陪你女睇書. 如果你當佢係補習先生, 教唔教到你個女? 但中文一定教唔到. 可以同佢續約. 因$3580補習, 幾好的.

另外再講多個揍baby.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實會唔會倒番轉諗, 工人唔知唔你有左 ?

如果知, 你唔會唔直接一次過同佢講續約上安排 ? e.g. BB 10 尾出世, 你會比佢遲 D 返鄉 .... 等試試佢反應, 我驚佢無諗住續, 你會麻煩 D.

大宅

我的情況跟我家的工人一樣, 我都決定換人啦! 快D換啦!

續約後會更差, 更冇心機做, 我家工人就是一個好例子啦!

大宅

Change la. You see my other thread. If your maid is not good enough, change without hesistation.

原帖由 sweetcouple 於 10-5-22 11:52 發表
背景:

1. 我家BUN姐, 11月20號左右約滿。此人大學程度, 英文能力唔錯, 有耐性陪我囡睇書, 做清潔OK, 但不主動工作, 一做晒野就坐響廚房發夢, 亦唔會主動出黎陪我囡玩......煮食係奇差 (係冇心學, 2年來唔單止冇進步 ...

男爵府

我會換。原因:

留佢響樹 100%唔放心, 換個新人返黎都仲有得博50, 50。

背景:

大宅

背景:

我同意你既諗法,就係請過個新人,無謂咁多不明朗因素,而且佢又唔係做得好好,好值得留同等。

首頁

尾頁

跳至