美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從生完bb之後出左好多荷爾蒙斑,打pico同M22加埋十幾次都冇好轉,繼續咁樣打落去只係燒錢冇意思,如果亂咁轉打其他野又怕打到反黑,所以決定好認真四圍睇資料

舊年7月左右開始轉左另一間醫美度打, 個光師話荷爾蒙斑係絕對唔好用皮秒打,用excel V幫我打荷爾蒙斑,目前打左6次效果好明顯

見到久唔久都有jm話搞唔掂荷爾蒙班,有d使左好多錢都冇效果,甚至打到反黑,我都有朋友打黎打去d皮膚同斑都冇改善,所以分享一下我自己case俾大家參考下

大宅

citygirl 發表於 24-4-25 01:51
我是從2022年有荷爾蒙班,一直打pico打咗十次,的確係淡咗好多,大約冇咗5成,擔心越打皮膚越薄,而且有醫生 ...

請問食什麼牌子NMN呀?可以pm 我嗎?

男爵府

回覆樓主:

我是從2022年有荷爾蒙班,一直打pico打咗十次,的確係淡咗好多,大約冇咗5成,擔心越打皮膚越薄,而且有醫生講過膠原層失去彈力。於是試下大陸搽面嘅藥水,用手捽傷皮膚再搽美容液,的確係有效,但係令到皮膚非常乾我唔想再繼續搽,始終擔心大陸美容液成份,於是轉食NMN, 食咗1個月,荷爾蒙斑淡咗,皮膚白咗,仲意外覺得虎紋淡咗,而家已清得8899
attach0/tmp/phpQDoOC3
:

禁止訪問

大宅

其實各位JM 好好人分享自己經驗,教識我哋好多嘢,多啲資訊,唔使我哋行冤枉路,當然一定有人講話係打手…..,呢樣嘢每個人自己去衡量,起碼睇完啲資訊,識多樣嘢,了解多啲,真係唔使去燒錢嘥錢!

大宅

mimi674 發表於 24-4-19 14:49
我見隔離post有提le doxxx有sylfirm,樓主有冇試過sylfirm打荷爾蒙斑得唔得?

佢地都有提過下,但冇叫我試,之前53樓個位jm又講得幾岩,盡量揀d醫美係有好多唔同既荷爾蒙斑機,唔洗冇效都局住打死一部機,如果打excel V唔work咪轉打其他機,我而家係Le Domes都係咁,個打斑package可以跟我個情況任轉機

大宅

回覆樓主:

我見隔離post有提le doxxx有sylfirm,樓主有冇試過sylfirm打荷爾蒙斑得唔得?

大宅

gracefull 發表於 24-4-18 10:53
要睇你果間係點打,佢地都有講M22有個原廠打荷爾蒙斑制,但用呢個制打出黎係冇料到,要用佢地自己研究既技 ...
trainer都係教我地用依個制打荷爾蒙斑,我自己都覺得好似冇咩效果,有同事仲試過打到個客反黑左小小,所以公司講到明淨係可以用依個制,可以降低能量,但一定唔可以調高,其他度數個d都唔可以自己教,局住係咁打就咁打,新黎d妹妹,我都教佢地打荷爾蒙斑要將依個制能量降到最低,寧願無效都唔好打到個客反黑,等陣俾客投訴仲衰,一定要保障自己

個時我都想學點樣睇唔同既荷爾蒙斑再自己教度數,但training冇教,公司都冇人講,點會敢出聲問

大宅

panda_lovelove 發表於 24-4-18 14:57
咩係m22打荷爾蒙斑制?我考慮緊打m22

就係一個制唔理你係乜野荷爾蒙斑,唔使根據你既情況,都用呢個制打

但原來部機係可以set好多野,視乎你d荷爾蒙斑既情況,我都唔係好識,聽佢地講大概係咁

Le Domes官網都有show M22廠教打荷爾蒙斑個制出黎,你有興趣可以睇下
https://ledomes.com/%e6%89%93m22%e5%89%8d%e5%bf%85%e7%9c%8b%ef%bc%8c%e6%b2%92%e6%9c%89%e4%ba%ba%e6%9c%83%e5%91%8a%e8%a8%b4%e5%a6%b3%e7%9a%84%e8%a1%8c%e5%85%a7%e7%a7%98%e5%af%86-%e5%a7%9c%e5%8d%9a%e5%a3%ab%e9%a0%bb/

attach1/tmp/phpMvD9Gw

大宅

gracefull 發表於 24-4-18 10:53
要睇你果間係點打,佢地都有講M22有個原廠打荷爾蒙斑制,但用呢個制打出黎係冇料到,要用佢地自己研究既技 ...

咩係m22打荷爾蒙斑制?我考慮緊打m22

大宅

ilovesakura 發表於 24-4-17 17:25
我係其他中心試過2次M22,都係簽左名訓落床遮眼就打,打3 round,佢話第一round打美白,第二round打斑,第 ...

要睇你果間係點打,佢地都有講M22有個原廠打荷爾蒙斑制,但用呢個制打出黎係冇料到,要用佢地自己研究既技術先打到,我地普通人點會有咩自己研究既技術,但而家諗返之前我係其他地方都係話要用m22夾住pico打,搞到燒左好多錢

大宅

回覆樓主:

我係其他中心試過2次M22,都係簽左名訓落床遮眼就打,打3 round,佢話第一round打美白,第二round打斑,第三round再重點打部分位置d色素,打完係白左但有幾撻斑就仲係到,你係le domes佢地有冇講正常打幾多次先打到荷爾蒙斑架?

大宅

mimi674 發表於 24-4-16 19:40
幾年前我都有諗住去佢地到打excel v 去斑,whatsapp左佢地問,但同上樓jm一樣覺得佢地講野勁誇張,講到淨 ...

真,我都係前排佢地講先知M22同excel V 都係行毫秒,只係一個彩光一個激光,所以兩部都可以打斑,我係出面打M22都係訓低就打,皮膚分析都冇,邊會講咁多

大宅

Ctpy 發表於 24-4-15 14:59
我同樣有你嘅經歷越打越黑,而且越嚟越多可以PM我嗎?

都已經開左名,你自己揾Le Domes問問啦,我怕答錯你

https://ledomes.com/%e8%81%af%e7%b5%a1-le-domes-beaute/ 

大宅

yui52 發表於 24-4-6 11:37
謝謝你的解答! le xx 你呢間係有唔同機種去因應唔同斑就用唔同機打嗎?
...

係呀,佢地有好多機種,你可以上去諮詢下,反正又唔使錢

我第一次上去都係先了解,冇即時打,佢地幫我分析有解釋得好清楚,話現時係冇一部機可以解決咁多種唔同既荷爾蒙斑,所以佢地先要有幾種毫秒機,建議我先試excel V,睇下有咩效果先,如果效果唔得,先轉另一部毫秒,但一定唔會轉用pico打

我都好怕反黑,所以我特別問清楚,如果touch wood萬一反黑,佢地可以點樣搞,佢地真係解釋得仔細,令我覺得放心,先夠膽俾佢地做

大宅

gracefull 發表於 24-3-28 11:18
雀斑好似可以打pico,係荷爾蒙斑麻煩d,佢地主張用毫秒打斑,之前睇佢地果個荷爾蒙斑攻略解釋得幾清楚,話 ...

幾年前我都有諗住去佢地到打excel v 去斑,whatsapp左佢地問,但同上樓jm一樣覺得佢地講野勁誇張,講到淨係佢地打到咁,又話用佢地自己研究既技術打,唔係淨係跟廠教果套,我問其他醫美都係答得好保守,話要夾機打,唔係淨係打excel v

而家對返佢d野又有晒研究又剩,出面個個話荷爾蒙斑係深層斑,得佢地話荷爾蒙斑唔係深層,但又有晒d醫學文獻,好似真係對打斑好有研究

複式洋房

gracefull 發表於 24-3-18 12:27
自從生完bb之後出左好多荷爾蒙斑,打pico同M22加埋十幾次都冇好轉,繼續咁樣打落去只係燒錢冇意思,如果亂 ...

我同樣有你嘅經歷越打越黑,而且越嚟越多可以PM我嗎?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

yui52 發表於 24-4-9 17:46
好的,已收到你pm d資料俾我,謝謝(emoji)

不用客氣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊