夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

好多女人好姣好主動,男人又點會抵受到誘惑?上hk discuss forum睇sex嗰啲POST先驚訝,有d援交妹女人好下賤,佢地會POST自己nude body比人欣賞找性愛伴侶$$,同141一样

別墅

我覺得10個男人10個都想去滾
而10個男人有6個會真係去滾
至於唔去滾果4個呢
一個係和尚
一個係性無能
一個係無錢
一個係無膽

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 cocolulu 於 10-8-6 18:42 發表

我沒有睇左你既事件, 但我越上網了解得多就越驚的是, 男人要出軌容易過食飯, 區區都有一樓一色情夜總會桑拿按摩, 上網又msn /facebook/找性愛伴侶, 酒吧又一夜情, 仲有大陸澳門外地.. 未計公司/週圍發姣的第3者主 ...

其實好睇個男人本質, 同佢有冇在唔適當既時候遇到適當既人, 所以根本避免唔到, 完全睇你條命.

所以大家只可以做到自己, 多D同老公溝通, 努力維繫頭家, 有咩事都問口無愧.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我自己覺得作為男士都肯將自己既事拿出黎講, 係幾難得的, 值得欣賞...
當然若老婆知道會好心痛, 但我作為老婆, 我會想知, 因為對我來說, 瞞我既罪係大過心動既罪~
若我老公同我講, 我會好 hurt, 但我會多謝佢對我坦白, 若老公肯講埋佢心目中點先為之完美, 同埋會唔會同我關係不知不覺間疏左而不自覺, 再大家傾下點去改善兩個既關係, 我會仲開心, 因為咁代表佢對我誠實和認真, 亦代表, 兩個人係有機會真心繼續一齊落去, 而唔係只係表面...

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 小manman 於 10-8-5 12:29 發表

我都覺得囉!!!

個女仔明知佢有家室都仲同佢表白,擺明就想同佢開始喇,咁如果當時個男人ok既,咁佢咪即係狐狸精???咁都仲覺得佢似乎完美呀???

不過,我驚我地咁講,佢又會話人鬧佢喎!!!
你有無留意佢話“唔似其他人咁﹐睇我寫左幾句就以為自己知道晒個情況﹐一味識鬧。咪就係嗰種態度搞到D男人走出去滾囉。”其實我睇完又睇都揾唔到邊個鬧佢,個個都只不過係問佢野,同埋,我見呢度個個講的野都係因應佢的留言,何來以為自己知道哂個情況呢??? ...

我記得有網友有類似經歷, 好似佢老婆唔多理佢大家感情唔好, 咁啱又有個女人出現, 佢有心動但冇行動, 其實我都明白人嘅感情係有脆弱既時候, 自己未必控制好, 佢冇將心動化為行動已經好好, 已經係極品, 我覺得好欣賞. 不過真係唔好俾自己老婆知, 係好心痛, 冇辦法.

但講佢個完美女人又真係唔得囉, 有感覺都唔應該表白, 呢d咪就係將心動化為生動囉, 有冇諗過後果, 有冇諗過會破壞人地婚姻, 如果佢只放係心度冇錯, 但佢表白就擺明想引人出軌, 就係太多呢類女人, 又太少萬金油呢類男人, 先會咁多婚外情, 造就咁多破碎家庭

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 小manman 於 10-8-5 15:33 發表

係,我有睇過你之前的topic,但我想話就算無睇過都一定明白你感受,因為我地都係女人,不過,已經事過景遷,唔值得再為呢件事再喊喇!!!

我想講的係唔一定真係上左床先叫越軌,做埋呢d瞹瞹眛眛的野已經可以傷害到大家的感 ...

你講中左好多野,我在出老公朋友咖老婆呢個POST咖時候,我係未睇到啲電話記錄咖,所以我真係原諒佢,當我睇到啲電話記錄,我講你知,我真係有啲驚訝!

唯一知道係真事,佢地未發生關係, 係個女人係主動,但係我睇唔到,佢有控制過自己LOR,後期重癲到原來我以為佢瞓覺,原來係同個賤人SMS,所以我知道左之後個啲感覺係痛到形容唔到。

在我知道呢件事件之後,佢對我好到不得了,到而家都係,未知道啲電話記錄咖時候,我好開心,知道啲記錄後,我都重會開心,但係對佢咖感覺唔同左,啲情緒好似過山車一樣,如果我冇小朋友,我諗我會走,所以其實我而家真係好無奈。

佢成日都講件事唔係我諗到咁壞,佢同我講對個賤人只有同情咖感覺,一啲其他感覺都無,佢同我講我一定係佢終老咖女人,但係我唔知道我做唔做到呢?因為對佢咖感覺有啲有啲陌生!

我知道我唔可以再度提呢件事,再提只會弄壞大家咖關係,有時我諗,如果我見佢唔到,可能我唔會咁多野諗,會唔會好啲呢? 我知道有啲老公比佢更過份咖都有,啲老婆都係忍同原諒,希望我可以做到啦!

翡翠宮

原帖由 jerma 於 10-8-5 14:53 發表

你係唔係睇過我之前啲POST咖? 睇到你咖回覆,喊左出嚟,真係女人先會明白呢啲感覺...........

係,我有睇過你之前的topic,但我想話就算無睇過都一定明白你感受,因為我地都係女人,不過,已經事過景遷,唔值得再為呢件事再喊喇!!!

我想講的係唔一定真係上左床先叫越軌,做埋呢d瞹瞹眛眛的野已經可以傷害到大家的感情~~~

你令我好想分享番早幾年前發生係我同老公(當時係bf)的事,不過,可能好多人會覺得係好小好小事,但係當時實在好困擾我同bf,我之前係其他topic都分享過,唔知你有無睇過~~~

記得當時,我bf入左間蚊型公司度做,全公司得一個老女人+佢老細+佢,個女人個老公長期係外國做野,個女係外國讀書,唔知係佢太寂寞or佢地兩個都對個老細的處事手法好不滿,所以就日日lunch都一齊講老細壞話,本來我都無乜野,但有一晚佢同個老女人傾左個幾鐘電話,我都無野,點知第二晚我打比bf打左個幾鐘都唔通,之後佢同我講又同個老女人傾電話,我就開始不滿~~~

而我bf都好大方咁叫我上佢公司,我去到個女人又真係無乜野,兩個都好自然,跟住我地講開今晚食米線,我bf話佢要食乜乜,我話"你平時唔食架???"個老女人搭咀話"佢好鍾意食架,日日lunch都食"我即時個心好唔舒服,覺得個女人了解我bf仲多過我,之後個女人夠鐘走左,我bf留低同老細傾野,到我地走左個女人又打黎問我老公走左未,想八下佢地傾乜~~~

我最嬲係我bf初初入呢間公司做個陣,我叫佢online同佢玩msn,佢唔想,點知識左呢個老女人之後,佢竟然係公司開msn,話方便同個老女人講老細喎!!!

但最幣係個女人的年紀大我bf好多,而我bf同平時又無乜唔同,無乜特別唔妥,一樣係乜都同我講,我要怪都唔知怪佢乜~~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 小manman 於 10-8-5 14:21 發表

大家都係女人好明白你感受~~~

知道自己老公對另一個女人有意思,個心真係會好難受~~~

你係唔係睇過我之前啲POST咖? 睇到你咖回覆,喊左出嚟,真係女人先會明白呢啲感覺...........

翡翠宮

原帖由 jerma 於 10-8-5 14:09 發表
萬金油

我老公最近便是比我發現左佢好似你呢啲咁咖情況,呢件事件在我地咖婚姻裡面做成左一個好大咖遺憾,我知道佢係好愛我,而家對我比以前更好,但係我可以講比你聽,我對佢咖感覺係唔同左咖,可以講係有啲無奈.........

如 ...

大家都係女人好明白你感受~~~

知道自己老公對另一個女人有意思,個心真係會好難受~~~

男爵府

好媽媽勳章

萬金油

我老公最近便是比我發現左佢好似你呢啲咁咖情況,呢件事件在我地咖婚姻裡面做成左一個好大咖遺憾,我知道佢係好愛我,而家對我比以前更好,但係我可以講比你聽,我對佢咖感覺係唔同左咖,可以講係有啲無奈.........

如果你係愛你老婆,呢一個係一個好機會,去諗吓應該點做先係最好。

翡翠宮

原帖由 jerma 於 10-8-5 01:54 發表

唔知道我咁講,你會唔會唔鍾意,但係你呢個女性朋友同得你表白,我覺得佢好差LOR!

明知道你有老婆,佢同你講愛上你,你覺得如果你肯,佢會唔會講話唔好呢?

佢都係一個傷害你老婆咖人,你都仲欣賞佢? 我諗你同佢咖事,呢一世都 ...

我都覺得囉!!!

個女仔明知佢有家室都仲同佢表白,擺明就想同佢開始喇,咁如果當時個男人ok既,咁佢咪即係狐狸精???咁都仲覺得佢似乎完美呀???

不過,我驚我地咁講,佢又會話人鬧佢喎!!!
你有無留意佢話“唔似其他人咁﹐睇我寫左幾句就以為自己知道晒個情況﹐一味識鬧。咪就係嗰種態度搞到D男人走出去滾囉。”其實我睇完又睇都揾唔到邊個鬧佢,個個都只不過係問佢野,同埋,我見呢度個個講的野都係因應佢的留言,何來以為自己知道哂個情況呢???

同埋,我問左佢好多個問題“如果你知道有一個男人係你老婆心目中近乎完美,你會有乜野感受???仲要你老婆都對個男人有好感,佢地仲玩得好埋,你會點呀???”,“你講得呢個女仔係你心目中近乎完美,咁你老婆呢???你形容得個女仔咁好,咁你又會點形容你老婆呢???”,其實我真係想知道如果佢老婆對出面的男人有意思,佢會有乜野感受???一個男人睇得出面心儀的女仔咁好,咁佢又點睇佢娶番黎的老婆呢???

一個男人能夠係咁的情況之下都可以抵受到誘惑,我唔知咁算唔算好難得,因為我會覺得係佢製造機會比個女仔,佢明知自己對個女仔有意思,仲同佢玩得咁埋,仲同佢單獨約會,係邊個造就機會比個女仔向佢表白???係邊個令個女仔對佢產生誤會???我無講錯架,呢d野全部都係佢自己講架,去到咁的局面我覺得係可以避免既,根本一個有家室的男人就應該避忌d~~~

我講咁多野其實同你一樣,我係完完全全站係佢老婆的角度,所以我真係唔係好覺得呢個女仔好,亦唔見得個男人好難得~~~

不過,係最後關頭都唔再錯落去,都算係一件好事~~~

p.s.唔好意思,我只係對個別的case有感而發,純粹發表己見,絕無鬧人之意~~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 虎標萬金油 於 10-8-4 20:17 發表

知呀﹐我同佢既係朋友亦係生意上o既工作夥伴﹐嗰晚要去個function﹐佢同我老婆亦係朋友。
男人係唔係覺得上床先係對不起老婆﹐呢個問題我都無資格代表晒所有男人去答你。對我黎講﹐我控制唔到o既野例如情感上嘅衝動﹐如果你要 ...

唔知道我咁講,你會唔會唔鍾意,但係你呢個女性朋友同得你表白,我覺得佢好差LOR!

明知道你有老婆,佢同你講愛上你,你覺得如果你肯,佢會唔會講話唔好呢?

佢都係一個傷害你老婆咖人,你都仲欣賞佢? 我諗你同佢咖事,呢一世都唔好比你老婆知道AR,你老婆會好慘咖!

希望你唔好介意我咁講啦! 我係站在你老婆咖立場諗咋!

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 虎標萬金油 於 10-8-4 20:17 發表

知呀﹐我同佢既係朋友亦係生意上o既工作夥伴﹐嗰晚要去個function﹐佢同我老婆亦係朋友。
男人係唔係覺得上床先係對不起老婆﹐呢個問題我都無資格代表晒所有男人去答你。對我黎講﹐我控制唔到o既野例如情感上嘅衝動﹐如果你要 ...

我諗係咁既situation都仲可以抵受到誘惑既男人, 10個都冇一個囉, 你真係好難得

但你個女性朋友又真係咁都得, 仲話你老婆都係朋友

複式洋房

原帖由 jerma 於 10-8-4 14:57 發表
你太太知唔知道,你地有聯絡咖? 雨中咖晚上,你老婆知唔知你係同呢個女人單獨約會咖?
其實男人係唔係覺得上床先係對不起老婆咖呢? 有冇諗過如果當日,你個女性朋友如果攬你錫你,你會點呢?
好想理解吓男人咖諗發。 ...

男人係唔係覺得上床先係對不起老婆﹐呢個問題我都無資格代表晒所有男人去答你。對我黎講﹐我控制唔到o既野例如情感上嘅衝動﹐如果你要鬧我﹐我都無辦法囉。但如果有D野係我可以控制到但我又唔去控制﹐學你講得白D即係上床﹐咁就真係對老婆唔住喇。
咁如果當日我個女性朋友主動攬我錫我﹐我諗佢喺我心目中個形象會破壞晒﹐就更加唔會同佢做出D咩野。

複式洋房

原帖由 cocolulu 於 10-8-4 11:59 發表
多謝你分享, 有件事肯定就係好少好少男士願意在此肯分享佢地心事. 難得你加入討論從男性角度.
恭喜你抵受到呢次誘惑, 原因是什麼呢::
你同你太太關係係咪都幾好?
唔想破壞好好先生形象?
怕失去個家?
怕越軌後會失 ...

多謝你就真﹐唔似其他人咁﹐睇我寫左幾句就以為自己知道晒個情況﹐一味識鬧。咪就係嗰種態度搞到D男人走出去滾囉。
我貼上面篇野只係想講下個人經歷﹐唔係話要人讚我定力夠(三唔識七﹐讚我有鬼用咩)。我更加唔係完美﹐如果我係﹐我就連心動都唔會啦。
太細節嘅野講黎亦無謂﹐否則搞到離題。
抵受到呢次誘惑﹐原因係我知道同別人發生關係係唔啱﹐亦都真係唔想破壞個家﹐同埋傷害人。即係好似我之前睇到有人比喻咁﹐女仔係天生中意食甜品﹐但總有D女仔係會選擇唔食。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 虎標萬金油 於 10-8-3 21:33 發表
我係男﹐已婚幾年。

我一直好欣賞一位女性朋友﹐一個喺我心目中近乎完美嘅女孩﹐大家玩得好埋﹐係對佢有D感覺﹐但無做任何越軌嘅事。

不久之前一個落雨嘅夜晚﹐佢向我表白﹐話佢暗暗地愛上左我。

你地可以想像﹐當時個情景係幾咁 ...

你太太知唔知道,你地有聯絡咖? 雨中咖晚上,你老婆知唔知你係同呢個女人單獨約會咖?

其實男人係唔係覺得上床先係對不起老婆咖呢? 有冇諗過如果當日,你個女性朋友如果攬你錫你,你會點呢?

好想理解吓男人咖諗發。

首頁

尾頁

跳至