親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-21 23:44
MissMaMa,

頭先我再試一程GC AIRPORT去GC是旦一間酒店一家都要AUD57, 請問你當時接送係邊幾個地點? 同埋點 ...
我上次係 thru 一間叫 viator 的 agent book roo pass, 用US dollars 結算, 當時有 15% off 的 promo code.如果冇特價的話, 建議直接在 con-x-ion 訂, 價錢相差不遠, 而且比較多選擇.

你有冇見到呢個版面?

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-21 22:21
THX...想問gold coast坐佢去brisbane機場大約要幾耐? 另外, 係咪係網上卜同過數? 點解我SEARCH極都無咁平? ...

我試2大2小, gold coast airport + 3個樂園的來回接送, 只係AU$192.

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-21+18:48+細

原帖由 MissMaMa 於 15-08-21 發表
大細都掉返落河。。。捉蟹係用龍蝦仔做餌,即係落泥灘捉嗰d,就係蟹餌 ...
吓,但我見拖個捉蟹嗰籠上嚟時,有條得番個頭既魚同d蟹一齊,而且當工作人員見到我地釣到d魚時話太細要掉回海。

可能係我英文太屎,聽錯晒!

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-20+21:24+由

原帖由 LongRyan 於 15-08-21 發表
HI, BRISBANE係咪得ROMA STREET呢個站上車去surfers paradise? 但我依家未知BRISBANE會住邊間酒店.

另外, ...
火車,任何一個站火車都0K,只要搵Gold Coast Line。好處班次多,不過要再𨍭車。

Greygound, 只有Roma Street有站上車。好處不用轉車(如你住surfers paradise),不過班次少。

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-20+21:24+由

原帖由 LongRyan 於 15-08-21 發表
HI, BRISBANE係咪得ROMA STREET呢個站上車去surfers paradise? 但我依家未知BRISBANE會住邊間酒店.

另外, ...
我自己坐火車,所以冇用promotion code.

我住Roma Street Hotel Jen Brisbane, 正正next to Roma Street Station. 站內有通道去酒店,下雨也不用怕,坐火車同灰狗都得,推薦。

子爵府

引用:Quote:原帖由 LongRyan 於 15-08-21 發表HI

原帖由 lalalumlum 於 15-08-22 發表

我住Roma Street Hotel Jen Brisbane, 正正next to Roma Street S ...
請問你係咪坐Qantas?係咪有兩餐?

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-22 06:23
吓,但我見拖個捉蟹嗰籠上嚟時,有條得番個頭既魚同d蟹一齊,而且當工作人員見到我地釣到d魚時話太細要掉回 ...
嗰隻龍蝦仔叫yabbie,好似用來釣魚&引蟹都得,btw唔好深究,最緊要好玩。

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-22 06:40

我住Roma Street Hotel Jen Brisbane, 正正next to Roma Street S ...
你喺Brisbane住左幾多日?我之前研究左好耐,Brisbane好似冇乜野好玩,只係得lone pine,摩天輪,市內睇建築物。。。所以我最後都冇去,不過我想去tangalooma或者費莎島住2晚的。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lalalumlum+於+15-08-22+發表

原帖由 LLK 於 15-08-22 發表
請問你係咪坐Qantas?係咪有兩餐?
Yes, dinner and breakfast

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-22+06:40+我

原帖由 MissMaMa 於 15-08-22 發表
你喺Brisbane住左幾多日?我之前研究左好耐,Brisbane好似冇乜野好玩,只係得lone pine,摩天輪,市內睇建 ...
因為我想去Ekka, 所住了兩晚,如果唔係早些去Gold Coast 玩多d仲好。

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-22+06:23+吓

嗰隻龍蝦仔叫yabbie,好似用來釣魚&引蟹都得,btw唔好深究,最緊要好玩。

...

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-22+06:40+我

你喺Brisbane住左幾多日?我之前研究左好耐,Brisbane好似冇乜野好玩,只係得lone pine,摩天輪,市內睇建 ...
我都好想去島,不過依家冬天好像浪費點,所以留番下次去。

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-22 10:34
我都好想去島,不過依家冬天好像浪費點,所以留番下次去。
我都係咁諗,冬天玩海島係好浪費。之前見jm分享,話遇啱天氣唔好,好大風,又凍。。。咁真係好掃興。
你今日回來?好彩呢!我睇weather forecast,gold coast呢兩日天陰,之後幾乎日日落雨。如果落雨,對行程都幾大影響。

子爵府

引用:Quote:原帖由 LLK 於 15-08-22 發表請問你

Yes, dinner and breakfast
Thanks.
我昨天腸胃炎,惨,即刻去睇醫生,雖沒有再肚瀉,但今朝個肚好多風,宜家係咁按肚,希望下午出發前唔痛啦!

因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

珍珠宮

LLK 發表於 15-8-22 11:42
Thanks.
我昨天腸胃炎,惨,即刻去睇醫生,雖沒有再肚瀉,但今朝個肚好多風,宜家係咁按肚,希望下午出發前 ...
記得帶定d藥,要小心飲食,保重身體。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lalalumlum+於+15-08-22+發表

Thanks.
我昨天腸胃炎,惨,即刻去睇醫生,雖沒有再肚瀉,但今朝個肚好多風,宜家係咁按肚,希望下午出發前 ...
對,要帶藥,食清d,但難d,黎到嘜都炸餐飽。

伯爵府

引用:Quote:lalalumlum+發表於+15-8-22+10:34+我

我都係咁諗,冬天玩海島係好浪費。之前見jm分享,話遇啱天氣唔好,好大風,又凍。。。咁真係好掃興。
你今 ...
明天星期日一早走。
昨晚下了一塲雨,今早多雲,但下午又天睛。
你嗰心係唔係仲喺Gold Coast?

子爵府

引用:Quote:原帖由 LLK 於 15-08-22 發表Thanks.

對,要帶藥,食清d,但難d,黎到嘜都炸餐飽。
就係囉!聽日、後日已經安排了dinner buffet,在香港仍可吃得清、吃得少,幸好現在清了肚裡的風,身體上算係舒舒服服地起行!

伯爵府

就係囉!聽日、後日已經安排了dinner buffet,在香港仍可吃得清、吃得少,幸好現在清了肚裡的風,身體上算 ...
呢到dBuffet真係唔多種類,有香港咁豐富!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+LLK+於+15-08-22+發表就係囉

呢到dBuffet真係唔多種類,有香港咁豐富!
係冇香港咁豐富!

首頁

尾頁

跳至