2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:四月媽媽,你地重左幾多磅?

我仲未開始重都有啲擔心!但20週時醫生話bb size正常,依家22週!

侯爵府

陪月勳章

我23W 重在4.6 Kgs﹐
即10磅左右﹐
剛發現有妊娠期糖尿﹐
要減澱粉質﹐
希望剩落黎o既時間唔會重太多。

侯爵府

陪月勳章

penguinding 發表於 11-12-24 14:33
我都聽過,不過實際上好多人奶媽都冇咁做,你估真係你食乜佢食乜咩,咁依家都係啦,會過濾架嘛,唔好食斷奶 ...

我都覺得係﹐
D人話餵媽媽奶要戒口係因為媽媽食乜BB就食乜﹐
或怕奶味會唔同在;

我有朋友個女初初因為買唔到奶粉問題﹐
轉過好多個牌子的奶粉﹐
宜家佢無論買乜牌子o既奶粉個女都肯食﹐
咁我覺得駛咩戒咁清喎﹐
習慣佢乜味o既奶都肯食唔好咩?!

大宅

我未有之前好節制, 因為自己係肥底, 又高大, 有左之後節制唔到, 好鍾意食飯麵, 我都知大穫, 不過不受控...而家22W6D, 重左15lbs....我唯有安慰自己肥左去個胸度, 因為升左好多cup, 呢頭換完bra, 兩個星期又唔岩帶...

別墅

回覆:四月媽媽,你地重左幾多磅?

上胎重左40磅,生左幾年都未走過!
今胎到22w 只重左3kg, 希望唔好太多!

男爵府

四月媽媽,你地重左幾多磅?

而家重左約11磅,醫生話重得好好晤駛刻意食多D嘢

別墅

引用:我23W+重在4.6+Kgs﹐即10磅左右﹐剛發現有

原帖由 siumak 於 11-12-25 發表
我23W 重在4.6 Kgs﹐
即10磅左右﹐
剛發現有妊娠期糖尿﹐
你要小心啲我上胎都有!不過我係晚期,有次我去醫院產檢驗左2次小便看見佢張紙都變左色,血壓又量左幾次都係高!啲醫生話我可能趕來緊張!你知產檢等幾耐架啦!咩都應該降哂啦!之後都俾左下星期要我入院!點知過兩日係屋企就突然全身抽筋要999了訓左幾日icu 又緊急開刀!我生左都唔知所以朋友問我生囝痛唔痛!我咩感覺都無mouth:靜係記得落床好痛

侯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由 siumak 於 11-12-25 發表我23

原帖由 Miumilk 於 11-12-26 發表
你要小心啲我上胎都有!不過我係晚期,有次我去醫院產檢驗左2次小便看見佢張紙都變左色,血壓又量 ...
嘩。。。你情況好嚴重喎,
我係飲糖水發現的,
驗小便時無事,
但糖水測試 fail,
希望後面哩十幾星期安然渡過啦。。。

別墅

未生前118lb ,E + 有咗25weeks, 重咗15 lb,希望到生嗰時,唔好太重 within 30 lb 就好喇

大宅

我24WK時睇醫生重左19磅, 醫生話多左D, 不過啊B重量就正常, 可能我冇戒零食同汽水啦

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

22weeks幾..重左10磅左右

首頁

尾頁

跳至