自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:智樂兒童遊樂協會早前在本港5個遊樂場,拍

原帖由 iamnote 於 15-10-13 發表
智樂兒童遊樂協會早前在本港5個遊樂場,拍攝600小時實驗短片,結果顯示,近4分1時間遊樂場「拍烏蠅」,反 ...
香港小朋友有時間都要讀書,默書,測驗,上補習班,興趣班啦

珍珠宮

外國地方大,點比﹖﹖
不過,我想香港多番D千秋,太少了

大宅

BK Milk勳章

回覆:大搜查:遊樂設施零Fun 細路唔吼

我屋苑分別有3個遊樂設施,但係都冇韆鞦

珍珠宮

以前我最中意玩"搖搖板"
而家都無了.

BearBun    發表於 15-10-13 20:49

水晶宮

個人都覺得而家香港大部份既公園設施都好BB級,
請真玩多幾次真係悶....我囝成日都同我講佢想玩條長滑梯,
我真係唔知去邊度搵俾佢玩...
我住藍田咖, 附近既公園大都差不多, 滑梯都好短,
有時都會搭小巴去近近地如秀茂坪果邊個公園玩,
最少清梯高少少、多個旋轉玩等...

男爵府

不如咁講……因為太多功課,測驗,默書,考試跟本冇時間玩======完

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

智樂兒童遊樂協會早前在本港5個遊樂場,拍攝600小時實驗短片,結果顯示,近4分1時間遊樂場「拍烏蠅」

嘩! 個SAMPLE SIZE大到呢......

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好老實, 望下外國果D, 我又唔覺有咩咁好玩, 香港果D爬就叫差, 外國果D sir就叫正? 如果小朋友日日都係去屋企附近同一個公園, 玩得幾野咩都悶啦, 個個大到維園咁就話玩完遊樂場玩放船, 放完船又去大草地啫

珍珠宮

畀面勳章

引用:依家d普通公園全部比bb玩。完全唔吸引冇樂

原帖由 kit2004 於 15-10-13 發表
依家d普通公園全部比bb玩。完全唔吸引冇樂趣。

比較好既設施只有幾個大型公園。
小學生邊有時間玩⋯

男爵府

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+15-10-13+發表維園

原帖由 kelkmk 於 15-10-13 發表
外國人多
Mandarin speaking更多

公爵府

引用:呢個調查好好呀,我一直都覺得公園一係唔好

原帖由 agneskk 於 15-10-13 發表
呢個調查好好呀,我一直都覺得公園一係唔好玩,好玩嗰啲就多人都爆。即係大家都有同感,所以逼哂去大公國或 ...
同意,樓上有人話佐敦谷公園,係好玩既,但人多到行唔到埋去呢⋯ 仲要加埋啲大人,邊有位玩?

公爵府

以前公園既設施好玩D,起碼現在既搖搖板唔係好搖丶滑梯又唔"線"又唔夠高,受小朋友歡迎既鞦韆又少

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:智樂兒童遊樂協會早前在本港5個遊樂場,拍

原帖由 iamnote 於 15-10-13 發表
智樂兒童遊樂協會早前在本港5個遊樂場,拍攝600小時實驗短片,結果顯示,近4分1時間遊樂場「拍烏蠅」,反 ...
睇調查報告、統計,我一定會睇埋邊個機構做,就估到做調查嘅目的係乜。其實佢想講,好多公園嘅遊樂設施都不及佢哋定時定候搞嘅遊戲活動(免費都ok,玩下紙皮箱),而重點係佢哋有一個好好玩嘅室內遊樂設施(收費、好貴!)

侯爵府

我覺得要睇埋時段同地点

男爵府

千秋成日都唔夠

子爵府

搖搖板都唔見晒

公爵府

香港市民一句話危險,所有野都會剷走晒,只會起啲又安全又唔會出意外嘅設施,包無死錯人。
其實係香港人造成的

公爵府

香港市民一句話危險,所有野都會剷走晒,只會起啲又安全又唔會出意外嘅設施,包無死錯人。
其實係香港人造成的

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無咁多功課、默書困身,就算點唔好玩起碼都多啲人氣先啦

侯爵府

親子王國15週年勳章

luckybaby2011 發表於 15-10-13 08:22
由朝忙到晚邊有時間、再講、怪獸太多、危險、熱、曬,好多住宅都有會所、勁多人喎

...
我都覺好多時係天氣令到家長唔比小朋友出去玩~~~ 香港家長好似都係較多鐘意靜態+室內活動

首頁

尾頁

跳至