自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

1....匿埋屋企打機, 邊得閒落街玩!!

2....呢個機構做啲白痴調查, 有無去過中間道公園, 佐敦谷公園 望一望,
康文處已經引入好多包含"感覺統合"元素既設備,

la_source    發表於 15-10-13 11:24
baby_chu    發表於 15-10-13 08:53
:wave:  :wave:

公爵府

引用:1....匿埋屋企打機,+邊得閒落街玩!!2....呢

原帖由 殷!! 於 15-10-13 發表

2....呢個機構做啲白痴調查, 有無去過中間道公園, 佐敦谷公園 望一望, ...
如果只得一、兩個公園有新型遊戲,點講都唔夠啦!

andyan324    發表於 15-10-13 11:50
BIGPAT    發表於 15-10-13 11:34

大宅

hashtag影視迷勳章

回覆:大搜查:遊樂設施零Fun 細路唔吼

呢個調查好好呀,我一直都覺得公園一係唔好玩,好玩嗰啲就多人都爆。即係大家都有同感,所以逼哂去大公國或playhouse

願BB身體健康

珍珠宮

維園假期多人到呢

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

而家好多公園係假期公園, 平日冇人去, 假期會好多一家大細/小朋友去, 我屋企附近果個就係咁, 我觀察左一段時間。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇人去就等於d 公園悶? 有櫈坐至叫有社交活動?

拎歐洲同日本公園同香港d 公園比? 我住既地方都有好多公園同條片既一樣,一樣有大把細路去玩。呢d 調查真係好兒戲。

baby_chu    發表於 15-10-13 08:54

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前好多鐵架同繩網可爬高爬低,超好玩

fishes    發表於 15-10-13 11:15
咪肥媽媽    發表於 15-10-13 07:17

男爵府

的確,我覺得以前嘅公園好玩過而家多多聲

伯爵府

畀面勳章

引用:維園假期多人到呢

原帖由 鴨鴨比 於 15-10-13 發表
維園假期多人到呢
外國人多

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

我覺得設施又唔算零fun, 可能細路不同年紀要求也不同吧。我d細路有得玩已經好開心,佢地好少話Lee個公園唔好玩,可能佢地仲細啩。。。以前自己細個公園設施也簡單,自己咪同兄弟姐妹諗下點樣好玩d... 我覺得設施係基本野啫,小朋友發揮創意去玩仲好。。。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:1....匿埋屋企打機,+邊得閒落街玩!!2....呢

原帖由 殷!! 於 15-10-13 發表

2....呢個機構做啲白痴調查, 有無去過中間道公園, 佐敦谷公園 望一望, ...
第二點完全同意

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

同意,我留下有幾個公園,玩既野都係果幾味,個個設計都係咁。不過宜家遊樂場無人玩,小學番全日,小朋友又咁多學呢學勞,都做成遊樂場平日無人既原因。假日會好d

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:冇人去就等於d+公園悶?+++有櫈坐至叫有社

原帖由 bosch 於 15-10-13 發表
冇人去就等於d 公園悶? 有櫈坐至叫有社交活動?

拎歐洲同日本公園同香港d 公園比? 我住既地 ...
Agree. 同埋香港彈丸之地都有不少好玩的大公園, 又唔去影果的?

baby_chu    發表於 15-10-13 08:55
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

水晶宮

畀面勳章

以前最好玩係玩轉轉,
依家連呢個都無
鐵梯都係,好好sir,
依家用膠,無咁好玩

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

香港啲家長邊得閒倍小朋友玩呀,大部份都番工時間過長, 家傭帶去麥記坐下,同鄉打牙較好過啦。

wcpcelia    發表於 15-10-13 08:29
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

尹在希    發表於 15-10-13 10:05

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

搵香港黎同外國比? 得啖笑

baby_chu    發表於 15-10-13 08:55

大宅

http://www.architecturendesign.net/the-worlds-coolest-playgrounds-designed-by-top-architects/

睇下歐洲的playground, 安全又好玩好多

lamb123    發表於 15-10-13 17:00
Chirley    發表於 15-10-13 11:42
尹在希    發表於 15-10-13 10:08

首頁

尾頁

跳至