美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 yoyolaw 的帖子

我買咗Tanita BC 541- N made in japan, hktvmall 買約600 蚊到已經包送貨,不過fat rate 日日度都唔同唔知準唔準㗎

大宅

fatmousechai 發表於 18-5-8 11:01
回覆 yoyolaw 的帖子

我買咗Tanita BC 541- N made in japan, hktvmall 買約600 蚊到已經包送貨,不 ...

i see thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

9/6/2018

125.8 lbs
30.4%

琴晚出街食飯,四人叫咗啲前菜拍青瓜、豬腳仔、半隻燒鵝、薑蔥蟹、金銀蛋莧菜,雖然好好食但味精應該唔少,食完好口喝飲勁多水,所以今朝重咗都好正常

食完晩餐返到屋企好攰無做運動,沖完涼立即瞓咗Lu

今朝早餐食番多啲蔬菜先得,butter lettuce, rocket, 紫椰菜加埋kale, 今朝fiber 應該足夠哂

大宅

fatmousechai 發表於 18-5-9 09:41
9/6/2018

125.8 lbs

我琴日整麻糬包,試食左三個,仲食左一包蝦片
犯晒規
即刻好怕死咁做左2.5 set coffee video
今朝仲輕左,由48變翻47.5 kg
停左係47.x 太耐,真係要乖食少翻carbs

男爵府

回覆樓主:

樓主,我宜家減緊,只食蛋,肉,海鮮,面個月已經減左16磅

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fatmousechai 發表於 18-4-8 16:11

唔使話跟我,一齊努力有個伴互相督促吓吖,不過講明我無乜 ...
雲耳嗰個好正~係咪先灼咗先?

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

irissss621 發表於 18-4-9 07:04
原來都有人係跟paleo (emoji)(emoji)我都由一月開始食。不過因為食protein shake 同咖啡加奶所以都唔係純pa ...
麪包係完全唔食得架? 因為我雖盡量戒咗食白包,但都會食麥包芝旦做早餐。

大宅

hakbb 發表於 18-5-9 13:51

好勁呀,你減左幾耐呀?
有無做運動?

珍珠宮

lenareina 發表於 18-5-9 13:31
我琴日整麻糬包,試食左三個,仲食左一包蝦片
犯晒規
即刻好怕死咁做左2.5 set coffee video

Paleo 話有八成跟足已經好唔錯嘛,所以間中cheat day 唔怕嘅(我係壞朋友)千祈唔好太內咎影響心情,因為情緒好影響減肥,cortisol 一高好難減,所以唔使擔心,仲好羨慕你cheat day 後仲可以輕咗,點解我次次cheat day 後做埋運動都重好多嘅?

大家繼續努力,仲有三個星期唔夠希望fat rate 可以減啲

珍珠宮

hakbb 發表於 18-5-9 13:51

是兩個月減16 lbs嗎?你實在太勁了好有毅力同恆心呢,你行low carb 是ketogenic 定paleo 定其他呢?其實low carb 真的好犀利我成日亂食嘢都減到啲,仲要我都唔覺on diet 因為日日都食得好滿足㗎
咁你蔬菜生果係咪都食好少㗎,我carb 太低瞓得無咁好,咁你有無依啲問題呢

太好了,好怕我亂食嘢壞咗paleo 的名字,幸好有其他人Proof low carb 真的好work 㗎

珍珠宮

March 發表於 18-5-9 14:39
雲耳嗰個好正~係咪先灼咗先?

雲耳我無灼呀,用水浸開咗一齊炒咋

珍珠宮

March 發表於 18-5-9 15:13
麪包係完全唔食得架? 因為我雖盡量戒咗食白包,但都會食麥包芝旦做早餐。
...

Paleo 唔食小麥嘅所以麵包我好少食,不過如果戒唔到麥包點都健康過白麵包嘅,我食少咗麵包反而無以前咁易肚餓同胃氣,而家我食雞蛋牛油果沙律等食完已經好飽肚唔似以前咁好快又要搵嘢食呢

男爵府

fatmousechai 發表於 18-5-9 18:49
是兩個月減16 lbs嗎?你實在太勁了好有毅力同恆心呢,你行low carb 是ketogenic 定paleo 定其他呢?其實lo ...

我係一d菜,水果,糖,澱粉類都無食
不過真係要好忍口,決心要好大

男爵府

lenareina 發表於 18-5-9 15:27
好勁呀,你減左幾耐呀?
有無做運動?

兩個月,0運動

男爵府

fatmousechai 發表於 18-5-9 18:49
是兩個月減16 lbs嗎?你實在太勁了好有毅力同恆心呢,你行low carb 是ketogenic 定paleo 定其他呢?其實lo ...

我無睏得唔好,可能自己湊兩個太累,一睏就睏到

不過介糖後皮膚都好好多

珍珠宮

hakbb 發表於 18-5-9 19:19
我係一d菜,水果,糖,澱粉類都無食
不過真係要好忍口,決心要好大

哇完全唔食菜同生果、糖同澱粉真的好忍得囗,犀利
我諗你carb below 20 g per day 係超級low carb diet 呢

如果你減到滿意體重,可以考慮食番啲蔬菜,可以補充返vitamins and minerals同fibers ,(希望唔好介意我這個low carb 新手亂給意見呢)
大家繼續加油呀

珍珠宮

hakbb 發表於 18-5-9 19:31

不過介糖後皮膚都好好多

我好sensitive 食少些carb 都立即瞓得無咁好,所以間中要食吓多啲carb 先得㗎

珍珠宮

hakbb 發表於 18-5-9 19:31

不過介糖後皮膚都好好多

不過少食糖同加工嘢暗瘡出少好多,好開心

男爵府

fatmousechai 發表於 18-5-9 20:35
哇完全唔食菜同生果、糖同澱粉真的好忍得囗,犀利
我諗你carb below 20 g per day 係超級low carb diet 呢 ...

傻啦唔介意,其實我知唔健康,所以我最多做咁既方法減3,4個月,落到我想要既磅,我就會慢慢調節返

男爵府

fatmousechai 發表於 18-5-9 20:38
不過少食糖同加工嘢暗瘡出少好多,好開心

係,好明顯分別

首頁

尾頁

跳至