夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都唔知可以點做....

我老公無咩朋友, 近呢兩年識佐幾個幾0岩傾既朋友
班朋友好開朗, 我都dun佢開心
其中有個女仔, 佢結佐婚, 開頭佢地咁close, 我已經話過老公, 要避忌下, 佢都話個女仔咁男仔頭, 唔會有野 (我老公都唔知係咪真係咁白痴....)
根本我睇佢地 d sms, 作為一個女仔, 我直覺都有d唔對路
今年頭個女仔先結婚, 佢居然send佐個sms話比我老公知佢鍾意佐佢
我個日又唔知做咩,無啦啦去睇下老公個電話, 咁就比我發現佐呢件事
我喊到就黎暈低咁濟, 我老公發晒誓, 話佢根本都係個一刻先知道個女仔鍾意佢, 佢對佢一d意思都無
個女仔都要無聊到, send 個sms黎say sorry,無諗過破壞我地家庭, 無諗過開呢個玩笑會hurt到我
我想講, 我跎住bb, 喊佐幾日幾夜, 我覺得自己好對唔住bb, 怕佢d情緒會比我影嚮到
因為老公同個女仔既哥哥好好朋友, 每個星期都會幾個人去gathering, 佢話佢根本無可能唔再見個女仔
好...算....我忍佢, 因為我知道老公真係好鍾意呢班朋友
之但係個女仔做乜0者....得閒無事又send d 無聊白痴sms比我老公 (真係白痴架, iq題, 無聊forwarding sms), 得閒無事又要托我老公做呢樣, 做個樣 (好似我地去旅行, 咩事要幫佢買野0者), 梗係仲要係我既生活入面出現
係老公既角度, 佢覺得幫得朋友既好難say no, 何況佢同個女仔既哥哥咁好朋友
今晚我返夜, 我紥醒佐打比老公, 佢又話同個女仔個呀哥&個女仔去食飯
唔知點解...我好唔開心, 又喊 :-(
我老公又話因為唔想暪住我, 所以個女仔去佢先會話我知, 或者個女仔有野搵佢搞佢都比我知, 如果我話比老公知我唔開心, 佢都唔知會唔會暪住我既
我依家就係屈住係個心度, 無錯, 表面上我係開心, 尤其是囡囡依家成日踢我, 之但係只要一諗起個cheap女人, 我就控制唔到咁喊
我知道, 我應該要開心d, 咁bb都會開心d
我都唔知自己可以點.....

大宅

Re: 我都唔知可以點做....

你應該一五一十將你心裡面既感覺全部講晒比你老公知,一定要佢知道你唔開心,而且你又有左BB,情緒對BB好緊要架,平心靜氣同你老公坐低慢慢傾,等佢知道呢個女人影響緊你地既生活,如果你老公係緊張你同BB的話,佢自己應該知點做的,唔好咁唔開心啦 笑多d啦,得閒搵屋企人或者朋友傾吓計啦 :-P

男爵府

clippy,
我諗你要同老公講,你好唔開心,你叫佢要避既下,唔好同個女仔咁close同埋話俾個個女仔聽唔好再sms.你話佢會影響到你地既感情.
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

伯爵府

你唔好喊啦~傻瓜...你諗多左咋~可能你老公同個女仔真係冇野呢!?唔好自己諗埋一邊先得架...bb會知你唔開心架~真係唔好喊呀~總之你叫老公避忌下啦...你同佢講,你見果個女仔我會好唔開心...可唔可以唔見呀?老婆重要10萬倍啦...佢冇可能唔"就"你呀~~~幫你打返佢呀~

伯爵府

如果你的老公有機會再見她,你可唔可以你join他們的聚會, 日麗 D恩愛比個女仔睇同比個女仔知你知道佢send D無聊白痴的sms比你老公!如果佢又要托你老公做呢樣, 做個樣,你去推佢,因為如果你在現場,你可以立即推佢.等佢知道你唔鐘意佢在你生活入面出現!

伯爵府

hi clippy,
唔好成日 :-( ,bb會知道嫁.你同你老公心平氣和地傾吓,你話俾佢知你係感受,你話佢知你驚 d mud,等佢知你因為 e 件事成日 :-( ,咁樣會影響個 bb.
唔好再俾你老公再見嗰個女仔,你老公無野啫,但個女仔擺明攪破壞.竟然個女嘅亞哥係你老公個好朋友,末叫你老公開門見山同佢亞哥講佢個妹send過 d 咁嘅內容嘅 sms俾佢law.話你已知道,以後有聚會唔好叫佢個妹,免你唔開心.朋友個老婆大緊肚,明事理嘅人都應該知點做啦!
如果因為 e d 事就無朋友做 or 唔理你感受照叫佢個妹出嚟.e d 朋友都唔方係益友, or 居心叵測啦.e d 人唔做朋友都算 la.
快 d 同你老公傾吓,萬一個女仔真係 cheap 到送上門,你都唔好話唔擔心. 一於嚴禁佢哋再見面.

大宅

多謝晒你地理我d咁無聊既事...

我知道我成日喊唔對bb唔好, 之但係我一諗起呢件事, d眼淚唔知做咩, 就控制唔到咁流落黎
我之前都有去佢地d gathering, 因為佢地玩war game, 我大住個肚, 唔方便去, 不過就到時間都會同佢地一齊去食早餐之後自己返屋企
我有朋友同我老公都傾過, 我朋友話我老公真係好蠢個d人, 佢覺得自己一定無野, 咁我就應該放心, 佢只係個個朋友既request都幫得就幫個d人黎. 其實我知, 不過, 情感上我控制唔到
係呢件事上面, 我盡量以我老公既面子為先, 我唔想越過佢去同佢既朋友講d咩(其實....我真係十萬個想打比個女人, 叫佢彈開d, 個女人根本都識我, 知我粗身大細 , 不過咁樣我自己覺得老公會唔開心我咁對佢既朋友, 我真係唔敢)

我唔知係咪真係我自己諗多佐, 不過我真係好放唔開, 我唔希望小朋友似我, 無爸爸咁長大, 我好簡單, 想要一個開開心心, 有爸爸,有媽媽既家庭. 當然, 有個好好既媽媽都ok, 之但係無佐既, 真係只有自己先知 :-(

老公尋晚返黎, 見到我喊, 佢知我為咩, 不過我要返工, 都無時間同佢傾, 希望返埋呢兩晚夜, 有時間同佢講下
不過呢....我真係唔知可以講咩, 我唔可以阻止佢見朋友, 又唔可以睇開d, 我好似夾係兩塊板中間咁
本來我唔想佢再知道我唔開心咁喊, 諗住上黎同你地呻下, 自己呢埋喊下就算, 因為佢都好似好兩難咁, 點知比佢發現佐我喊, 唯有同佢傾下

大宅

你同你老公係倆公婆黎架!有咩係唔講得呢,你梗係要佢知道你依家既唔開心啦!你都識得講你老公係一個好蠢既人,咁你咪直接D坦白D講出你心裡既感受,叫佢同嗰個女人避忌吓,叫你老公同個女人講唔好再send埋D無聊sms比你老公,你坦白咁同你老公講,你知道呢個女人send sms 比佢囉,你好唔開心,係呢段期間,有咩比你同你肚裡面個BB更重要呢!你真係唔好喊咁多呀,唔係第日生個BB出黎,佢都會成日喊架!努力呀,我地bk既媽咪都會支持你的

別墅

傾下好d, 不過你唔好只叫佢少d見個女仔, 記住讚佢/多謝佢聚會會見到個女仔都有同你講, 好欣賞佢真誠對你, 再講佢地成日見面, 令你唔開心, 叫佢盡量少見, 不過有見面一定要俾你知道.

如果之後佢真係少咗見面, 你都唔好只埋怨佢仲有見面, 都要讚下/多謝下佢見少咗, 因為佢努力後都只得到埋怨/你仍然好唔開心, 佢可能會覺得自己有努力同無努力都係一樣, 怕會走回頭路, 唔去刻意避忌.

只要過多幾個月, 個女人嫁得出離開娘家, 佢就無咁多機會跟亞哥去玩去食啦

大宅

多謝晒你地既意見
今晚會同老公傾下, 話佢知我點諗
呢兩日都無喊啦, 我都唔想囡囡唔開心

米米女:
你講得真係好好, 我知老公都有見少佐個女仔, 之但係我又真係唔為意要讚下佢, 多謝佢

我成日叫自己都要positive d, 唔好做"常哦", 不過又會成日唔記得, 多謝你

至於個女子, 佢已經嫁佐, 不過佢都要係咁, 無計

希望今晚傾完個心會舒服d ^^

別墅

放開胸懷去表達自己既情緒, 你既反應係絕對正常和可理解的, 兩公婆溝通, 唔需要太保留, 你要記住, 你係佢老婆, 佢有責任照顧你既感受.
希望你能迎刃而解啦 !

大宅

大宅

Hi clippy,

Yes, talk to your hubby nicely, definately will make you feel better.
Tell him that, nowadays, girls are much more open than before, if the girl said something like that, it is not a joke, not making fun, he should understand.
Praise him that might be he is so nice to all his friends, he is such a good person, that make the girl misunderstand.
Tell him that if that girl feel sorry that she have annoyed you, she should be 'bay gay' herself too if she have no intention to 'join' in your family.
Praise the girl too, that she is so concern and say sorry immediately to you(actually want to kill her). So for the good of you and your baby, both of them should know what to do.
I believe that your husband shouldn't have any affair with her right now, but he should stop sms with her at least. (i can't see why is neccessary to keep sms with a married man, esp. now both of you know the girl like your husband, this is not sensitive.)
But the best is stop the contact with that girl, just my opinion. You can ask your hubby sweetly, you can say, since i am pregnant, can you do this.....for me and our baby? If not possible, try to go together as much as possible la.
Sometimes man is less sensitive, it is actually good that you find out so quicky and early, that you can still keep things in control. So don't be unhappy, your hubby still loves and care about you very much.

callas

洋房

呢 d 係 "玩笑"?? 不知所謂. 佢自己都結左婚, 我唔明 d 人點解可以咁自私, 有冇諗過如果自己大左肚有另一個女人係自己老公身邊

首頁

尾頁

跳至